Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nsolt

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez most nem lesz egy népszerű vélemény, de úgy látom, a média és a kormány kezdi aránytalanul eltúlozni a kolontári vörösiszap-katasztrófa súlyosságát.A katasztrófa önmagában súlyos. De a környezeti kárt "Magyarország legnagyobb ökológiai katasztrófájának"…..
Nsolt 2010.10.10 19:47:58
@jotunder: Az eltérő talajszerkezetet talajvizsgálatokkal könnyű lesz ellenőrizni. Ha valóban igaz amit Winkler Gábor állított, ez erős érv a MAL Zrt. ártatlansága mellett.
Nsolt 2010.10.11 22:24:59
@Pásztörperc: Egyrészt, mégoly ártalmatlan ipari porokat sem szoktunk egész nap belélegezni,főleg nem hosszútávon mert nem egészséges. Másrészt, a vörösiszap porában nagyobb koncentrációban van jelen urán és leányelemei mint mondjuk a szennyezés előtt. Belélegezve növekszik a tüdőrák kialakulásának veszélye (hogy mennyivel nő, annak kiszámítását rád bízom:) OK, megoldás az lesz hogy összegyűjtik a trutymót de addig nem kéne teljesen elbagatellizálni a dolgot és hülyeségnek titulálni a maszk viselését.
Nsolt 2010.10.11 23:13:18
@Pásztörperc: Elkerülte a figyelmedet, hogy nem a háttérsugárzás növekedéséről írtam, amit talán mérni sem tudnánk olyan csekély, hanem annak a kockázatnak a növekedéséről, hogy közvetlenül a tüdőbe jut a radioaktív anyag (mivel a koncentráció növekedett a levegőben). Dohányzással kapcsolatban már kimutatták ennek káros voltát. Valamint a "csak" poros levegő hosszú távú belélegzése sem balzsam a légutaknak:
hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A1ll%C3%B3_por
Tehát hülyeségnek a porvédő maszk hordását azért nem nevezném.