Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rokkercsavo

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számos olyan eseményt tartunk számon népünk történetében, melyek tévesen rögzültek a köztudatban, holott ezekről már évek, sőt évtizedek óta tudni lehet, hogy alapvető tárgyi tévedéseket tartalmaznak. Az, hogy ezek a tévhitek mégis miért rögzültek rosszul a történelemkönyvekben, arról megoszlanak a…..
rokkercsavo 2021.07.26 15:02:57
@Pierr Kardán: Szerintem létezhetett a Völnek és a Velnök változat is. Az első említés Vlnuk volt, abból nehéz kikövetkeztetni a magánhangzókat. Az 1567. évi szandzsák-összeírásban "Völnek puszta" szerepel "Makova" város kezén. Borovszky említi a "Volnek" alakot a karlócai béke idején. library.hungaricana.hu/hu/view/CSOM_Dae_15/?pg=153&layout=s és real-eod.mtak.hu/5572/1/000909704.pdf
Az elmúlt években idehaza történt bestiális gyilkosságok után időről időre fölmerült a halálbüntetés visszaállításának kérdése. Ez jórészt politikai vitákban csúcsosodik ki, pedig alapvetően erkölcsi kérdés. Mit mond az Egyház a halálbüntetésről? Legelőször…..
rokkercsavo 2013.10.15 08:43:23
@ledo76: köszi, éltem ott egy évet. Egyszer elvesztettem a pénztárcámat, egy fazon rohant utánam, hogy visszaadja. Rövid beszélgetés alatt elmondta, hogy ha megtalálnak valakinél egy külföldi tárcát, akár az egész családot internálhatják.

Nem állítom, hogy ez a 3 ország tejjel-mézzel folyó Kánaán, hiszen soha nem tudnám megszokni azt az életmódot, de simán átvehetjük azt, ami működik.

Kínában az évi 4000 halálbüntetés igenis elrettentő erővel bír, mivel vagyon elleni bűncselekményekre, vagy kábítószerrel való visszaélésékre is kiszabják. Nem lehet összehasonlítani az USÁ-val, ahol csak a legsúlyosabb életellenes cselekedetek miatt szabják ki. A brutális gyilkosság a világ minden országában viszonylag ritka, aki ez alapján akarja bizonygatni az elrettentés hiányát, az politikai és nem kriminológiai célból teszi.
rokkercsavo 2013.10.15 12:09:06
@Mj: Értem. Tehát a különböző kultúrák és társadalmak összehasonlításával addig nincs probléma, amíg azt igazolja, hogy a halálbüntetés nem hatékony. De ha olyan eredmény születik, ami neked nem felel meg, akkor már probléma a metodika. Jól nyomod :)

"Kínában például korrupcó nélkül semmi sem működik" - túl sok TV-t nézel. Inkább informálódj első kézből.
rokkercsavo 2013.10.15 12:22:21
@Mj: vagyon elleni bűncselekmények? Szent László király elrendelte, hogy a tyúklopásért - és azt meghaladó értékű lopásért - akasztófa jár. Egy katolikusnak mi a baja ezzel? Egy tyúk értéke ma kb. 1000 Ft. Ha akkor működött, most is működne.
Trianoni emlékművet avattak nemrég a főváros XIV. kerületében, a Thököly út és a Dózsa György út kereszteződésében. A hazánk területét feldaraboló békediktátumra emlékeztető alkotás egy turulmadarat ábrázolt. Az ellenzék hevesen tiltakozott a köztéri szobor ellen. A…..
rokkercsavo 2013.09.24 17:15:33
@bella _ciao: Én azokon a kreténeken szoktam röhögni, akik a XXI. században az olasz kommunisták indulóját használják nicknév gyanánt. Őszintén, mit vársz, a proletárforradalmat? A termelőerők újrafelosztását? Barom...
rokkercsavo 2013.09.24 17:29:07
@rodeo36: a szövegben is benne van, hogy sólyomról van szó. Természetesen a sólyom kitalált, nem létező madár. A gyógyszer elgurult? :)

Amúgy mi a franc az a "kitaláció"? Tudom, hogy panelproli vonalon nagyon divatos kifejezés, de mégis, mit jelent és milyen nyelven? :)
A TETT Facebook-oldalán jelent meg a következő történet. Buzizás, amit a rendőrség először leszar. Aztán már a támadókat támogatja. 2013. augusztus 14-én hajnali három óra körül egy buliról sétáltunk hazafelé. Egyikünk betért a baross utcai / harminckettesek…..
rokkercsavo 2013.08.16 08:59:06
@doggfather: Az, hogy ezt a blogot a HaHa szerkeszti, akik gyakorlatilag szimbiózisban élnek a Háttér a Melegekért fedőnevű buzzancs-gittegylettel.

A Lendvay utcai Fidesz-székház elfoglalásakor is a legfontosabb követelésük az volt, hogy két azonos nemű buzi házasodhasson.
Rövid regnálása alatt másodszor adja föl a teológiai-erkölcsi leckét Ferenc pápa a krisztusi szegénységben, szerénységben és az Isten teremtményei iránti tiszteletben az egyébként bűnrossz világátlagnál is gyengébben teljesítő magyar kereszténydemokratáknak. Először…..
rokkercsavo 2013.07.25 09:02:35
"I. Ferenc Focusszal, Semjén egy vadonatúj luxus Superbbel, Pálfy meg - legalábbis egy jó ideig - Jaguárral jár."

Akinek a Skoda Superb luxusautó, az valószínűleg akkora csődtömeg lehet az életben, hogy ballábas rollerrel jár. A Superb nem más, mint a VW Passat lebutítása a keleti piacokra. Még a premium kategóriát sem üti meg. Semjén autója állami tulajdon. A Superb alapára amúgy 6 M Ft körül van, a Focusé 4 M Ft, a kettő között azért nincs olyan óriási különbség.

Nem tudom, ki az a Pálfy, de ha te Pálffy István képviselőre gondolsz, akkor ő már akkor elég komoly autókkal járt, amikor még nem is volt képviselő. A gróf erdődi Pálffy család egyébként letett annyit az asztalra a hazáért, amit a te családod a büdös életben nem fog.

A vadászat sikere nem feltétlenül függ a terepjárótól, sokan ma is az UAZ-ra esküsznek. Valójában az Opel is forgalmazott terepjárót, ez volt a Monterey, nem is volt rossz.

A sörétet apróvadra szokták használni, farkasra úgynevezett golyós puskával (igazából ez sem golyó, de ne vesszünk el a részletekben) lőnek (bár Mo-on nem igazán lőnek).

Ferenc pápa a megválasztása másnapján közölte a sajtó részére, hogy nem I. Ferenc, csak simán Ferenc, az egyházi hagyományoknak megfelelően.

A cikk szerzője ostoba, mint a föld.

Ferenc pápa viszont vérprofi a PR-ben. II. János Pál is erős volt ezen a téren, XVI. Benedek viszont gyenge.
Az eddig teremfoglalásairól hírhedt Hallgatói Hálózat a felsőoktatási reform elleni tiltakozásukra irányuló figyelem lecsengése óta leginkább liberális slágertémákkal foglalkozik. A Hálózat tagjai által működtetett blog a minap egy újabb kérdésben…..
rokkercsavo 2013.07.10 18:00:05
@K. Viktor: "ebből a cikkből nem derül ki, hogy miért nem jogos a 300 millió a népfőiskolának, nem derül ki, hogy miért fontos ez az intézmény,"

Nézzél már szét a honlapjukon, milyen kurzusokat szerveznek! Hagyományőrzéssel foglalkoznak, vannak népművészeti rendezvények, lovas programok, erősítik a határon túli magyarsággal a kapcsolatokat. Olyasmivel foglalkoznak, ami máshol nincs. Ha neked ehhez még további érvek szükségesek, akkor te a büdös életben nem voltál konzervatív, csak egy drogos proli.