Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cookac (törölt)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pierre-t egy szlovén faluban tájolás közben kapcsoltak le "gyorshajtásért", amit a rendőr egy kézi sebességmérővel igazolt. A Homárt tavaly Horvátországban szopatták szénné hasonló módszerrel, bár ott feljettebbek voltak és videóra vették a gyorshatjást, ahol a…..
Ha ezt előbb olvassa a Homár, biztos nem posztolja az Oakley-harcos pozitív történetét, de úgyis itt a hidegfront, legalább a szívekbe költözzön egy kis melegség. A legfrisebb fejlemény, hogy a karcmentes Dr. Batz-papucsok után nyomozó K. közepesen köcsög bullshittelgetős…..
Az alábbi levél szerint az ápolási díjat folyósító önkormányzat, és a jegyzője igencsak sajátosan értelmezi a kötelezettségét. Megkapó az az indoklás, hogy a hivatal anyagi helyzete rossz, a Zugügyvéd kíváncsi lenne erre a határozatra, ha egyáltalán létezik.…..
cookac (törölt) 2007.05.13 02:20:15
Immár 3 éve kapok ápolási díjat muterom után. Nem könnyű feladat azt mondhatom. 2 óránként foglalkozni kell vele, sem beszélni sem mozogni nem tud. Ebből következően nem lehet nyugodtan elmenni valahová, nem lehet egyhuzamban 3-4 óránál többet aludni, az ápolási díj összegéből nem lehet megélni. Otthonba nem adom, ahova felvennék és lenne hely ott a körülmények olyanok, ahol a körülmények megfelelőek vagy nincs hely, vagy megfizethetetlen.

Voltinak azt üzenem, hogy nem muszáj 56K forintért dolgozni. Az ápolttal viszont foglalkozni kell, nincs más választás a mai magyar viszonyok között. Szívesen mennék én is dolgozni, szórakozni esetleg elutazni egy időre de nem tehetem. Személy szerint az otthonba adással próbálkoztam, de 2 hét után kivettem, mert nem bírtam elnézni, hogy este még abban a ruhában ül a tolókocsiban amibe már reggel belevizelt. Tehát ezzel a feladattal együtt jár, hogy az ember lassan elveszti a barátait, nem lehet normális párkapcsolata, nem élheti az amúgy egészséges életét mint azt tehetné. Ha ehhez hozzáveszem az ápolási díjnak nevezett csekély pénzt, úgy gondolom a kettő nincs arányban. Ezen felül ha idővel majd ismét munkahelyet kell keresni, az esélyek nem lesznek ugyanazok, mint évekkel azt megelőzően voltak.

Jucinak: az ápolási díj visszamenőleg jár, tehát kedvező elbírálás esetén az igénylés beadásától jár. Ha mondjuk 5 hónapot vett igénybe, így az 5 havi díj egy összegben történő kifizetésre jogosult. Még valami, ha megkapja az emelést - amit NEM az önkormányzat v. a jegyző határoz meg -, kb. 50%-al nő, azaz nagyjából 35.000 forint lesz havonta.