Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alfatech

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Húsz év trágyadombja 2009.08.28 07:00:00
Akárhogy is nézzük, a szerkesztőségben én kezdtem legkorábban az autótesztelést, pontosan húsz éve. Bizony furcsa látni, hogy azoknak az autóknak a többsége, amiknek pezsgős-puccos-sokcsillagos szállodás bemutatóján ott voltam egykor, mára csoffadt ócskasággá degradálódott.…..
alfatech 2009.08.28 13:20:03
Azért a Temprát trágyadombnak mégsem nevezném. 2 is volt a családban, a korábbi egy legelső szériás 1.9 TD DGT 1992-es, amit újonnan vettünk és 5 évig használtunk - néhány első lengőkaron kívül a 130e km alatt egy kis gázolajat fogyasztott, rohadásról szó sem lehetett. 1992-ben 90 LE-s 1.9 TD motor gyakorlatilag nem létezett a konkurenciánál, a plüss kárpit még ma sem jár az E-Mecihez, 5-erhez, A6-hoz sem. A DGT műszerfal nemhogy elektronikai problémát, de még egy izzó-kiégést sem produkált - az igaz, hogy az anyaga olcsó műanyag volt. Nem csak egy korabeli Astával, Golf III-mal nem említhető egy napon a futóműve, hanem még a 2000-es évek elején is sok jóval gyérebbet adtak el a kategóriában.
Most is megvan az 1996-os utolsó évjáratú kombim, szintén 1.9 TD, 220e km-rel, mindennapi rohangálós autónak használva a komolyabb utazóautóm mellett. 1-2 pötty rozsda megindulása látszik, de a fényezést 2-3 éve nem bírja ledobni magáról még itt sem. Egyik Tempra sem hagyott cserben egyszer sem, egyetlen elektronikai problémám volt, a gyári immo adta meg magát - kiiktattam. A kárpit 13 év után is mintha új lenne. Lehet, hogy egy tesztelő nem mélyed el hetente egy-egy újabb autó kapcsolóinak megismerésében, ezt meg is értem. Az átlagos autóhasználó viszont 3-10 évre vesz autót, és ha egyből nem tetszik meg neki, akkor 2 hét alatt rájön, hogy a bonyolultnak tűnő bajuszkapcsolók mennyire ergonomikusak és kényelmesek a mindennapi használatban. A Tipok, Temprák rossz megítélését a sok Nyugatról behozott, leselejtezett bontószökevény eredményezi - érdemes lenne Mo-on forgalomba helyezett, becsülettel karbantartott autókról véleményt írni.