Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yxcvbnm

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Budai Várba költöző kormányzati intézmények jelentős környezeti kárt okoznának, ami a közlekedés környezetterhelésének drasztikus emelkedéséből származna. A Budai Várba telepítendő minisztériumok (a Pénzügy- és a Belügyminisztérium) létszáma 2018-ban 1715, illetve 1130 fő volt, a valamikori…..
yxcvbnm 2019.11.29 18:59:50
@cavalry: Nagyon rokonszenves, mert kalandos, individuális, intelligens modell. Viszont - bocsánat - semmi köze a magyar minisztériumok működésmódjához. Komolyra fordítva a szót, nagyon fontos, hogy egy szervezet tagjai egymás számára, munkaidőben, személyesen hozzáférhetők legyenek. Urbanisztkai, műemlékvédelmi, turisztikai, közjóléti és környezetvédelmi okokból célszerű, ha az erre szolgáló munkahely nem a Budai Várban van. De úgy is fogalmazhatnám, mintehy búcsúzóul, hogy a józan ész okán.
yxcvbnm 2019.11.29 19:17:42
@Midnight Run: Az, hogy a KPMG mit mond meg, egy öltést nem számít. A városligeti Múzeumnegyedről is volt egy feasibility study jellegű tanulmányuk, szerintem siralmas. A tanulmányt és annak általam írt bírálatát ld. az epiteszforum.hu-n, a címe: "A városligeti múzeumnegyed hatástanulmányának bírálata" vagy valami ilyesmi.
yxcvbnm 2019.11.30 17:33:25
@yxcvbnm: Helyesen: "A városligeti hatástanulmányok elemzése". Két részes cikksorozat a KPMG tanulmányról.
Kíméletlenül és értelmetlenül vágták ki egészséges fák sorát az észak-budapesti Duna-parton – köztük az egész pesti partszakasz egyik legnagyobb fáját – és az angyalföldi Dráva utcában. Ebben a történetben az a legborzasztóbb, hogy nemhogy még a minimális információmegosztás (plakát, látványterv,…..
yxcvbnm 2016.11.24 14:45:06
@Miskolczi Tamás: Szerintem nem építik meg a mobilgátat, mert a BM egy egész méterrel megemelte a védekezési árvízszintet. Ilyen magasan nem lehet mobilgáttal védekezni, pláne 3,2 km hosszan. A védvonal a Nánási úton lesz, a parton pedig marad a dzsuva.
forrás: ludovika-campus.hu; Van amire volt pályázat: A budapesti beruházások kormánybiztosa és az egyetem az építész szakmai szervezetekkel közösen két nyílt építészeti pályázatot hirdetett meg (2012) szeptemberben; az egyik ötletpályázat volt a teljes környezet- és…..
Sokáig nem lehetett tudni, hogy vajon milyen okokkal magyarázható a jelentős foglalkoztatás növekedés Magyarországon, hiszen a gazdasági teljesítmény lassan már két éve lefagyott, a beruházási ráta és a befektetési kedv pedig soha nem látott mélypontra zuhant. Ráadásul a…..
yxcvbnm 2014.03.22 13:38:05
@Sanyi az alvégről (törölt): Nem ment ki 500 ezer.
ld. még Frank Gehry kommentárját: a "Bilbao-hatás? Baromság" (Sunday Times) A "Bilbao-hatás" egy sokak által (sajnos rosszul, leegyszerűsítően) használt fogalom - eszerint a baszk város hírnevét, nemrégiben bekövetkezett fejlődését a Gehry-féle múzeumnak, mint "építészeti…..
Varánusz Tüntessünk csendesen 2011.04.17 19:06:58
Ma sem maradtak program nélkül az utcai tüntetések és felvonulások iránt fogékonyak. Az LMP a Vörösmarty térre várta az érdeklődőket kettőre, az Élet Menete rendezvény még most is tart. Én kíváncsi voltam, hogy az LMP tömegkultúrája és megmozgató ereje fejlődött-e…..
gazella 2 okból is hasznos lehet 2009.08.24 17:47:00
1. Próbáljuk ki!2. Hívjuk meg!Érdekes powerpoint versenytárs alkalmazás férhető hozzá demoverzióban. A nagy kérdés az, hogy ezzel mennyi idő egy prezentációt összerakni. Megpróbáltam, de egy kicsit nehézkes volt. Ráadásul másfajta gondolkodást igényel: egyetlen lapon tudjuk…..