Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Onlineprint

650 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"...mert annyi fontos dolog van az életben amivel foglalkozni kell, hogy nem érünk rá körülnézni és meglátni magunk körül az embereket. Szépen éldegélünk egymás mellett, és ha valaki meghal, arra gondolunk: ...de furcsa, alig tudtam róla valamit. Pedig beszélgetni jó. Semmi…..
A „víg szín házon belül” című könyv harminchárom beszélgetést a szereplők családi fotóarchívumából származó, eddig még nem publikált, főként gyerek- és fiatalkori fekete-fehér felvételeket tartalmaz. A könyvből a színházkedvelők teljesen más szemszögből…..
 Rendkívül népszerű karácsonyi ajándéknak bizonyultak az e-könyvolvasók és a táblagépek, olyannyira, hogy december közepétől januárig megduplázódott azoknak a száma, akik ilyen eszközzel rendelkeznek.   A Pew közvélemény-kutató hétfőn…..
Berki Krisztián tornászt és Csipes Tamara kajakost, a Ferencváros női kézilabdacsapatát, Storcz Botond kajak-kenu szövetségi kapitányt, illetve Csipes Ferenc kajakedzőt választották az év legjobbjának a Magyar Sportújságírók Szövetségének  54. alkalommal kiírt…..
   Ha Önt érdekli:- hogyan közelíti meg Woody Allen az olyan fontos létkérdéseket, mint a halál, az elhízás meg a szervezett bűnözés, és - hogy miért foglalkoztatja a szendvics feltalálása, a felnőttoktatás, a híres emberek mosodaszámlája és a…..
Múlt héten a Zala megyei könyvtárban tartott előadást Villányi G. András műfordító. A Magyarföldön élő író, költő versekről, Japán irodalomról beszélt az érdeklődőknek. Elöljáróban elmondta, azt szeretné, ha a mondandója végén a jelenlévők elismernék, irodalomra,…..
   Tudtad, hogy nem csupán a gyógyszereknek, hanem magának az életnek is vannak súlyos, dermesztően hatékony, ám egyszersmind roppant vicces mellékhatásai? Netán mindezek egyszerre? Itt van például a nagy ember, Sandor Needleman, aki bele is hal, a…..
Csukás István kapta az idei irodalmi Prima Primissima-díjat. A hetvenöt éves író, költő úgy érzi, amellett, hogy elismerték az életművét, egy kicsit a műfajt, a gyerekirodalmat is díjazták. Az alkotó jelenleg egy gyerekoperán dolgozik.- Ez szinte gyerekkori álmom. Az egész…..
 A Megmentőből megismert André sorsdöntő válaszút elé kerül; cserbenhagyja Adriennt, amint korábbi élete megkísérti? Megtalálja a bankárt, akinek kapzsi mohósága Magyarországot végveszélybe sodorja? És mindezek után vajon visszatalál önmagához, vagy a dühödt…..
Befejezi tevékenységét az 1992-ben alapított Korona Kiadó Kft., miután néhány napja felszámolási eljárást indítottak ellene. A cég ellen az utóbbi két évben több alkalommal indult végrehajtás. A kiadó 2006-ig 300 millió forint feletti forgalmat bonyolított az Opten…..
Írói vénát fedezett fel magában? Asztalfiókban lapulnak kiadatlan kéziratai, írásai? Újra megjelentetné szakmai publikációját? Nincs jelentkező a nyomdaköltség finanszírozására? Itt az alkalom! A Microsoft Magyarország a Kossuth Kiadóval közösen meghirdetett e-könyv-írói…..
Allen a nyüzsgő nagyvárosok neurotikus entellektüeljének egyszemélyes megtestesítője, a fóbiák és félelmek két lábon járó alaptípusa. A filmekből megismert figura vonásai az írásokban is visszatükröződnek, de sokkal színesebb palettáját kapjuk meg az író/rendező…..
Emberfia címmel hét várost érintő adventi turnéra indul Magyarországon a Csík Zenekar. Nagy templomokban még nem zenéltek, ahogyan ilyen rendhagyó műsorral sem léptek még nagyközönség elé.Csík János, a zenekar vezetője az előadásokról szólva kiemelte: az adventi…..
Irásművek Rotary 2011 2011.11.17 09:06:18
Öt regény, egy verseskötet, egy esszékötet és egy novelláskötet versenyez idén a hárommillió forinttal járó Rotary Irodalmi Díjért, amelyet november 23-án adnak át a Petőfi Irodalmi Múzeumban.Böndör Pál A holdfény árnyékában (Nyitott Könyvműhely), Lovas Ildikó A kis…..
A Tilos Rádió sci-fi irodalmi és zenei pályázatot hirdet az alábbi kategóriákban:1. Sci-fi novella2. Sci-fi vers3. Sci-fi zeneA jeligével ellátott pályaműveket a palyazat@tilos.hu címre kérjük elküldeniMinden beküldött pályaműről értesítést küldünk!A pályázat…..
A figyelem, amely egykoron főleg a legelső tömegpiacra szánt e-olvasó körül összpontosult lassan az egész e-könyv piacra kiterjed. 2007-ben az eredeti Kindle e-olvasók megjelenése után hat órával a termék már nem volt kapható, mindet elkapkodták. Az Amazon azóta is igyekezett…..
Három aranyérmet nyert a MúzeumCafé a Creativity International Awards-on: a magyarországi múzeumi világ egyetlen nyomtatott magazinja a komplett magazindizájn, a magazin-tipográfia és a magazincímlap kategóriákban kapott elismerést. A múzeum által 2007-ben alapított MúzeumCafé…..
Konspiráció, szerelem, hatalom, pénz, tündöklés és leszámolás - Frei Tamás kalandregénye új műfajt képvisel a magyar könyvpiacon. Igazi újdonság! A napjainkban játszódó "kőkemény" thriller kitalált szereplőkkel, de valós helyszínekre röpíti el az olvasókat.…..
Irásművek Francia hét az ELTE-n 2011.11.07 09:59:38
Az érdeklődők francia, svájci és olasz vendégprofesszorok előadásain, szemináriumain vehetnek részt. Az előadások elsősorban a középkori francia irodalom területét érintik, ízelítőt adva annak főbb korszakaiból és meghatározó műfajaiból. Bénédicte Milland-Bove…..
A férfi világcsavargó, a tengerek ura, a törvényeknek fittyet hányó rabszolgakereskedő. Hatalmába kerít mindenkit - legyen bár férfi vagy nő -, akit csak kiválaszt magának. Az asszony orvos, aki eltűnt apja nyomát kutatva, behatol Afrika rejtelmes vadonjába. Nemcsak testi…..
Az olaszul tudók számára fantasztikus tudásbázist, ingyenes iskolai, olykor tudományos előadásokat kínál egy olasz honlap, a http://www.oilproject.org/. Ha csak az olasz irodalomórákra vagyunk kíváncsiak, akkor is fantasztikus a kínálat: Dante Alighieri tercináitól Italo…..
Irásművek Luther-sorozat magyarul 2011.10.26 08:51:37
2011. október 25-én délelőtt leszállította a Szekszárdi Nyomda a Luther Válogatott Művei 5. (időrendben 1.) kötetét. A könyv bemutatója 2011. október 28-án lesz a Magyar Tudományos Akadémia székházának Kistermében.A Magyarországi Evangélikus Egyház 2017-re irányuló…..
 A Midás király első, nagyobbik fele erőteljesen képviseli a pozitivizmus, a naturalizmus ihletését. Annál feltűnőbb a regény második felének impresszionisztikus, szkeptikus hangulata. Tükre ez annak a hangulatváltozásnak, amely az 1880-as évek végén, a pozitivizmus…..
Átadták az Arany János-díjakat és a Gérecz Attila-díjat a Magyar Írószövetségben, az 1956-os forradalomra emlékező ünnepi rendezvényen. Arany János-díjat vehetett át Kiss Benedek költő, Vári Fábián László költő és Jánosi Zoltán irodalomtörténész, Gérecz…..
Október 26-án, szerdán a Tiszatáj Szalon legújabb rendezvényére várják az érdeklődőket a REÖK Regionális Összművészeti Központba este 6 órára. Az eseményen az októberi Tiszatáj folyóiratot mutatják be, ahol Liszt Ferenc évszázadai címmel Liszt időszerűségéről,…..