Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NagyIca

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tűzkeresztség. Elég hülye fogalom. Valamiféle hadi beavatást jelent, ami egyáltalán nem kellemes a procedúrán átesőnek. Fütyülnek a lövedékek, erre srapnel, arra gránát. Eddig olyan voltál, most már ilyen lettél. Belenőttél a mundérba, apukám, most már kiérdemled. Csak a…..
Hú, kiráz a hideg miközben ezt írom. A helyi közlekedés borzalmas. Az itteni tömegközlekedés alapegysége a dalla-dallának nevezett kisbusz. Bár igaz, hogy nem ültem dalla-dallában, de a bátyám és az apám elmesélték, hogy hogyan is néz ki egy ilyen utazás menete.…..
Aludni jó. Állítólag még nem született meg az alvás összehasonlító antropológiája, a témát etnológusok alig-alig kutatták. Ami azért is különös adóssága a tudományosságnak, mert mégiscsak életünk harmadát ebben az állapotban…..
NagyIca 2009.10.08 18:20:00
Három testvér Afrikában Áram 2009.09.28 13:05:00
Felkapcsolod a villanyt, bekapcsolod a sütőt vagy a rádiót – és nem világít, nem süt, nem szól. Mindennapos eset Tanzániában. Az áram errefelé rettentően szeszélyes jószág, még nincs egészen domesztikálva. Ha a kevesek közé tartozol, és be van vezetve hozzád, az még…..
Múlt hét péntekén történt, de – mint látható – csak most írok róla. És nem csak lustaságból.            BOl-tagságA héten néhány napig nem volt internetünk, Zsuzsi ugyanis – a gyerekek és az én…..
A Braeburn kis kilencszemélyes iskolabusza negyed nyolckor jön a gyerekekért. Nem kis teljesítmény felkapaszkodnia ide a dombtetőre, de van itt a városban rázósabb terep is. A hétfői iskolakezdést fél hetes ébresztéssel ünnepeltük. (Ma már negyed órával később ébresztettük…..
Esténként Zsigát Széchenyi Zsigmond Elefántország c. vadásznaplójának felolvasásával szórakoztatjuk. Nekem a vadász- meg utazókönyvek gyakorlatilag kimaradtak gyerekkoromban, nem úgy, mint Zoli bátyámnak, aki akkoriban falta az ilyesféléket. Tán egy-egy Kittenbergert, Molnár…..