Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Robotik

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1993-at írtunk, 23 éves voltam. Dolgoztam már ekkor pár éve. Egy örökségből és félretett pénzemből sikerült vennem egy Suzuki Swift 1.3 GC típusú autót. Azért döntöttem emellett mert mindenki dicsérte, olcsó volt, fürge modern. 880.000 Ft-ot fizettem érte. Fess fiatalember…..
Robotik 2009.08.27 18:20:40
@Mk412: @mikrovp:

Félreértetek. Azt én sem vitatom, hogy a reklám meg tud győzni embereket, de a reklám csak azt mondja, hogy vegyél ilyen autót, azt nem mondja, hogy ne olvasd el a hitelszerződést, ne nézz utána az érékvesztésnek, ne nézd meg, hogy ugyanazt az autót 2-3 évesen mennyirt kapod meg és végképp nem mondja, hogy ne nézz bele a pénztárcádba vásárlás előtt.
Ezt pedig nem lehet a fogyasztói társadalomnak felróni, ez kizárólag az egyén felelőssége, nem lehet másra hárítani. Illetve persze lehet, csak ha valaki nem képes beismerni ha hibázott, azt semmi nem óvja meg attól, hogy újra elkövesse ugyanazokat a hibákat.
Robotik 2009.08.27 19:02:49
@mikrovp:

Nekem pl volt több ismerősöm is akiket személyesen próbáltam meggyőzni arról, hogy miért ne ugorjanak bele egy ilyen konstrukcióba, részletesen elmagyaráztam, hogy mivel jár ez, hogy az autója már attól a pillanattól nem fogja fedezni a hiteltartozást ahogy átlépte az autószalon kapuját, hogy túlképp a semmire fizetnek pénzt, mert ugyanazt az autót pár évesen akár több mint egy millával olcsóbban megkaphatják (egyiknek se munkaeszköznek kellett az autó, így aztán végképp hülyeség újat venni), hogy minden egyes év futamidővel százezrekkel növekszik a kifizetett kamat, stb, stb, stb. Senkit nem érdekelt.

Egyszerűen vannak olyan emberek, akiken nem lehet segíteni. Nem lehet a bankokra vagy a reklámokra fogni, ezek az emberek ilyenek. Ha nagy piros betűkkel ki lenne írva a hitelszerződésre, hogy "ÁTBASZÁS!!!" ezek akkor is szó nélkül aláírnák.

Én azt mondom, aki balek, megérdemli, hogy megkopasszák.
Robotik 2009.08.27 19:10:03
@Forest:

"A korrekt szerződés úgy nézne ki, hogy leteszik eléd a hitel értékét, és a visszafizetendő pénz nagyságát, hogy lásd mennyibe kerül neked a bank kockázata.
Erre persze még várhatunk. "

Forint alapú hitelnél megszorzod a kalkulált havi törlesztőt a futamidővel, majd kivonod belőle a hitelösszeget és megtudod, hogy pontosan mennyit fizetsz kamatra. Nem nagy kunszt.

Devizánál meg ezen felül kiszámolod ugyanezt 10-20-30%-os árfolyam különbözetekkel kalkulálva, hogy akkor se érjen nagy meglepetés, ha rosszabra fordulnak a dolgok. Ez sem nagy kunszt.

Én továbbra is azt mondom, hogy nem a bankokat kell hibáztatni.
18 évüket betöltött felnőtt embereknek kellene, hogy legyen ennyi esze. Akinek nincs, az így járt.