Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ambroise

8 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Pár nappal ezelőtt állásinterjún voltam az egyik mobilszolgáltató cégnél. Kiderült a helyszínen, hogy 2 órát kell ott lenni, és ez csak az első forduló. Bemutatkozással kellett kezdeni, a többiek előtt,több, mint tízen voltunk. Majd következett 5!!!! teszt: - Az…..
Ambroise 2010.09.14 14:51:16
Drága felvételiző!

Ez a miskolci vodafone volt, én is jártam ott. Engem felvettek, átjutottam minden teszten, szituációs gyakorlaton. Pedig engem is ki lehetett volna dobni valamilyen indokkal. Nekem voltak magánjellegű gondjaim, de iszonyat rugalmasak voltak és kedvesen álltak hozzám.

1. A szövegértés igaz, hogy 4 perc volt, én ezalatt 2x olvastam el. A szöveg a cégről szólt, egyáltalán nem volt nehéz. Aki a cégről előtte érdeklődött, simán el tudta olvasni és rengeteg infó alapból köztudott is volt belőle.
2. Az IQ teszt fontos, debilek és lassú felfogásúak nem kellenek ilyen helyre.
3. A túl nagy határozottság nem jó egy ilyen helyen. Az első körben majdnem kiestem, de a végén visszavettem és meghunyászkodtam, így még éppen hogy a formálható kategóriába estem és felvettek. Oda türelmes, hallgatni jól tudó emberek kellenek, ugyanis aki pofázhat, az csakis az ügyfél, neked meg tűrnöd kell az ügyfél hülyeségeit.
4. Az angol igenis kell egy multihoz. (én előtte kezdtem el angolt tanulni, de a teszt olyan alapszintű volt, hogy megoldottam)
5. A panaszos leveled lehet nem volt megfelelő, nem ajánlottál fel kedvező, csalogató ügyfélbarát cuccot, hogy megtartsd az ügyfelet. Vagyis nem ügyfélorientált szemléletmóddal közelítettél. Ezt nem tudhatom, csak tippelek.
6. A technikai résznél voltak valóban necces dolgok, de olyan kérdés is volt, hogy mi a wlan, melyik program, melyik hardver a 4 közül, wifi az micsoda, 1Mb az hány byte meg bit...középiskolai informatika órán legalább 10x elhangzott dolgokat kérdeztek. Egy-kettő volt, ami spéci telefonos kérdés volt, pl. akksi, G3, wap.

Én megvédeném a céget, annak ellenére, hogy nem mentem oda, mivel második fordulóba olyan is bejutott, akinek 8 általánosa volt, cigány is, 38 éves anyuka, autószerelő. Még én lógtam ki a sorból a diplomámmal...
A tesztek objektíven értékelhető voltak, egyedül a levél és a bemutatkozás olyan, hogy szubjektív. De ha a tesztjeid jók lettek volna, továbbjutottál volna, ahol 2-3 szituációs feladatot kellett volna megoldani, ahol a nagypofád miatt tuti kiestél volna!
Két barátnőm, akik hangosak, igen kommunikatívak, élből kiestek a második fordulóban, mivel ide olyan kompetenciák kellenek, hogy empátia, türelem, hallgatni tudás, megértés, gyors helyzetfelismerés és reagálás, udvariasság, alkalmazkodás. Nekik azt mondták, hogy túl sokak. És itt az ügyfél áll a középpontban, nem pedig te. Én akárhányszor hívtam a voda ügyfélszolgálatát, az állam leesett, hogy mennyire színvonalasan kezelik a problémámat, milyen türelmesek, kedvesek, megnyugtatók. Kicsit Európában éreztem magam.

Kedves levélíró. Ha hallgattál volna, jobban jártál volna.
Kedves Olvasók!A történet amit el szeretnék mesélni nem is annyira egy specifikus problémával foglalkozik, sokkal inkább egy általános, hárombetűs jelenség Magyarországon. Két megfelelője is van, mindkettő ugyanazt takarja: SSC és BSC, azaz Shared Service Center és Business…..
Ambroise 2010.08.06 12:32:37
@Despota: durva, pedig a levélíró csak igazat írt, másik fórumon egy nevét nem vállaló írta, hogy múlt héten egy 26 éves srác halt meg kiszáradásban ott... szóval inkább a dolgozók tehetnének feljelentést embertelen munkakörülményekre hivatkozva.
Ambroise 2010.08.06 12:39:43
@Despota: tudom :( csak olyan elkeserítő, hogy ennyire elnyomottak vagyunk. mondjuk a tékozló homár is így kezdte, ma meg már rettegnek az ollóktól a multik, bankok, mobilszolgáltatók :) szóval előbb-utóbb csak lesz hatása. én még reménykedek (naív módon)...
Ambroise 2010.08.06 12:42:02
@Despota: nah még egyszer. úgy néz ki, elszállt a hozzászólásom.

sajnos ez van, én is értem. viszont naív módon reménykedek, hogy lesz valami történés. a tékozló homártól ma már félnek páran.
mindennapi Hajsza 2010.01.12 21:19:18
..
mindennapi puf - újra 2009.12.03 15:36:04
Néha szívesen hallgatok PUF-ot, mostanában megint rákaptam. ..
mindennapi Időzavar 2009.11.26 13:00:54
 A munka elveszi minden időmet.Elkezdtem olvasni. Nagyon jól esik. Szeretem a könyveket, szeretem, hogy a betűhalmaz mögé meg kell teremteni egy fantáziavilágot. Komolyan, sokszor jobban élvezem, mint a filmeket. Na jó, a fantasy ez alól kivételt alkot többnyire, mert azok képi…..
mindennapi Mai lista 2009.11.10 16:10:00
 Nem mindent sikerült teljesítenem. De azért mondhatni, elég sokmindent kipipálhatok.1. főzés-pipaA legfontosabb számomra a tegnap felsorolt pontok közül a főzés volt. Sikerült két fogást is megcsinálnom, és mindkettő igen finom lett. Összesen 1 órát töltöttem főzéssel.…..
mindennapi 12 majom 2009.11.10 11:10:00
Az elmúlt hétvégén volt látható a tv-ben a 12 majom (Twelve Monkeys) című film. Filmet úgy szoktam választani, hogy a porton megnézem, hogy mi az aznap esti kínálat, és aminek a címe megtetszik, plusz a műfaja, arra rákattintok, és elolvasom a tartalmát, megnézem hanyas…..
mindennapi Új nap, új kihívások 2009.11.09 15:31:00
 Hétfő van. Motiválatlanságom eredményeképp itt döglődök a net előtt. Várom a  telefonhívásokat, miközben lenne kismillió jobb dolgom. Mindig csak várni kell. És én azt nem szeretek. Főleg akkor nem, ha párhuzamosan nem lehetséges mást csinálni, mert ha jönnek a…..
mindennapi Mai állapot 2009.11.04 11:16:08
Ma is kicsit álmodozós hangulatban vagyok. ..
mindennapi Életérzés 2009.11.03 17:43:00
Szeretet, béke, harmónia. Just relax! :)..
Utólagos előszó. :) Figyelem, az írás alapvetően nem arról szól, hogy ha eladnám a telefont, miért nem kaphatnék érte többet! Egy jelenségről szól általában, de a gondolatsort ez a telefonos példa indította el, még ha nem is a legjobb példa. Elgondolkodtam, hogy az ún.…..