Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arsen

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy egészen friss infografika a közösségi oldalak főiskolásokra, egyetemistákra gyakorolt pozitív és negatív hatásait összegzi elég szemléletesen. Több olyan kutatási eredményre utal, melyeket a Soulbook Facebook-oldalán emlegettünk már. Érdemes átnézni a lenti ábrát, de…..
Megújult egy honlap... egy honlap, aminek első megújulásánál bábáskodtam. A ráncfelvarrás során anno keresőbarát lett, szakmai fórum lendült be rajta, a havi 10 000 látogató felpörgött havi 100 000-re. És most megújult, de úúúúúgy... Sírni tudnék.www-vel rögtön…..
Szemantika = jelentéstan, nézzük át, hogy a web alapvető adattárolási nyelvében, a HTML-ben milyen módon adhatjuk meg egy szöveg vagy szövegrész jelentését! A HTML elemeknek van szemantikája, például van fejléc, lábléc, cikk (article) elem – jelezheti mindjárt néhány…..
arsen 2011.03.17 12:50:36
@Hidvégi Gábor: igen, így már értem. És szomorúan látom, hogy olyasmire keresel megoldást, ami nem is probléma. HTML mellett is lehet XML, ha erre van igény. Tudom, hogy csak példát írtál, de boltgyűjtő szolgáltatást legalább három van már (depó, árukereső, olcsóbbat), és jóval többet tudnak, mint simán listázni. Valahogy csak megoldották...

Meg ha nincs külön XML (nem partner), lehet parse-olni a html-t is akár, miért ne? Szolgáltatás is van rá, de lehet írni saját parsert is, ha valakinek erre van szüksége.

Általánosan ezt nem lehet bevezetni. El se tudnám képzelni azt a szabványt, ami ezeket az objektumelnevezéseket rögzítené. És ki tartaná be? XHTML Strictet se sikerült megugrani szerintem a szájtok 10%-nak sem a legnagyobb hype idején sem. És a HTML5 lazult hozzá képest, ezért is ilyen közkedvelt. Esélytelen most egy még sokkal szigorúbb szabványt betartatni.

Egyedi esetekben talán lenne helye, de akkor ezeket meg kell találni, hogy milyen feladatra ez a minden szempontból legjobb megoldás.
Az előző bejegyzésem végkövetkeztetése többeket meglephet: miért van szükség a HTML szabványosítási folyamatának leállítására? Hiszen így megrekedhetünk a mostani technológia szintjén, és bizonyos problémákat nem, vagy csak nehézkesen tudunk megoldani. Amit fontosnak tartok…..
Mint bizonyára mindannyian hallottatok (sic!) már róla, az iWiW új, redizájnolt felületei a hét közepén élesedtek. Azt hiszem, nem lenne fair huszonötödszörre is túlságosan mélyen összehasonlítgatni az iWiW-et a Facebookkal. (Már ugye egyre kevésbé érdemes...) Aki belép ma az…..
Várható volt, hogy Mark Zuckerberg ma jelenti be a Facebook új, "modern üzenetkezelő rendszerét", a Facebook Messages-t. Váltig állítja, hogy nem email-szolgáltatásról van szó - inkább a formátum megújulásáról. Régi kedvencünk új köntösben.   Mi a különbség…..
arsen 2010.11.16 00:41:10
@Pilu: iWiW nálam sokkal szimpatikusabb lett, mióta facebook ilyen agresszíven nyomul. iWiW pl. soha nem túrta a postafiókomat, iWiW nem akarja lenyúlni a levelezésemet se, iWiW-nek nincsenek ilyen rusnya kék dobozai, és nem spammeli teli velük az egész webet, ahol megfordulok. És most lesz redesign, kiváncsi leszek rá, még akár be is jöhet!

Egyébként én elképesztőnek tartom, hogy ennyien írnak pozitív hangvétellel a facebookról, akik pedig nem facebook alkalmazottak. Miközben mindannyiunk (except facebook-partner marketing) érdeke, hogy tovább lehetőleg már ne növekedjen, inkább forduljon a trend, és szépen lassan a profilok törlése váljon menővé. A facebook hátrányairól kellene cikekzni, hogy mennyire időrabló, hogy milyen lehetőségek vannak helyette, hogy mennyi veszélye van, hogy ebben az esetben kifejezetten javasolt a paranoia, hogy mennyire közel hozza az orwelli világot... van egy olyan érzésem, hogy aki facebook júzer, az csak hallott az 1984-ről valamit, de nem olvasta igazából.
Jó kis felelősséggel kapcsolatos helyzetet küldött be Balázs, ami persze számára kevéssé jó, mert neki át is kellett élnie. Szerintetek a lenti esetben ki a baleset okozója? Az alábbi eset szeptember 21-én délután történt meg velem Budaörsön. Egy Renault Espace 3-at vezettem,…..
Hát, nem akarom kicsinyíteni ezt a katasztrófát.Személyesen  segítettem  talán lehetőségemen felül a rászoruló szerencsétlen embereken adománnyal.Együttérzek az áldozatok szeretteivel......De, az általam jelzett nagyjából száz   fára felcsacvarodott emberi…..
arsen 2010.10.24 17:14:04
@Hamlett: nem az áldozatokról jutott eszembe, hanem az áldozatokat szedő fa képzavaráról, illetve erről a tipikusan hibás gondolatmenetről, amikor valaki felcseréli az okot és az okozatot.
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..