Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gergely Trisza

13 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És elkészült a "nagy mű"!Számomra hihetetlen még most is. Pedig látom az apró kis képet és a hozzá írt szöveget, amit én hoztam létre, ott mosolyog a sok másik olvasmány mellett szerényen a Syllabux Kiadó első oldalán (www.syllabux.com). Valóban kellenek TÁRSAK…..
E-könyv olvasók Shopjunk! 2011.01.10 05:00:00
A történet bevezetőjeként annyit, hogy a várgesztesi villaparkban tett sok-sok évvel ezelőtti látogatásunk során az ottani bolt két kiszolgálója mondta így, amikor valamelyik vevő – például mi – szóltunk nekik, hogy vennénk valamit: „No, megyek…..
Gergely Trisza 2011.01.10 18:10:59
@Professzore: Aha :-), értem :-).
Gergely Trisza 2011.01.17 12:27:54
@Professzore: Milyen név? Ja, tetszik az írói álnevem :-)?
Hohó, újabb civil szerviz a láthatáron, Merras jóvoltából (aki nem mellesleg online marketing guru, és feketeöves google-varázsló) itt egy magyar e-könyv kereső.  Így ír az alkotója: Az e-könyv keresőre csináltam egy iszonyatosan fapados, de jelentős korlátokkal…..
Gergely Trisza 2011.01.14 14:32:12
Először is elnézést kérek azoktól, akiket nem érdekel az e-könyv-gyártástechnológia (bocs, Prof :-), de ez most száraz poszt lesz és kétségbeesett. Szóval. Az a nagy helyzet, hogy a Kindle3 olyan prc-ket eszik, sőt az Amazon olyan anyagokat fogad csak be terjesztésre, amelyeknek…..
Gergely Trisza 2011.01.08 07:22:14
@Dworkyll: már megyek is...
Gergely Trisza 2011.01.10 15:47:14
@Ignis_veneficus: Na, akkor hogy is lesz a pdf-ből e-könyv formátum? Hát ez az, nagyon fáradságos munkával, ha jól értem... :-(
Rtf-et már én is csináltam belőle, odáig eljutottam nagy nehezen! (Mivel nem vagyok hozzáértől.) Gondolom, ez az alap. Hogyan tovább? Vagy "tessék rábízni a szakemberre, asszonyom", annak is meg kell valamiből élnie... :-)
Gergely Trisza 2011.01.10 18:14:20
@Ignis_veneficus: Köszönöm, de ezek nagyrészt windows-zos programok, nekem mac-es megoldás kellene!
Intro Bár az eletronikus könyveknek abszolút elkötelezett híve vagyok, azt gondolom, hogy nem minden téma érett meg még a „villanyosításra”. A magas grafikus tartalommal bíró művek „paradigmaváltása” messze nem olyan magától értetődő, mint a pusztán…..
Gergely Trisza 2011.01.10 15:50:44
@Atyaman: Nem, nem nagyon szeretnék ilyen körbefuttatós dolgot, de alapjában véve nagyon tetszik ez a megoldás! Miközben olvassák, mozog ott valami :-) pl. öntözi a királylány a vizet a virágaira :-) és hasonló. Szóval, szívesen küldök pár oldalt, legyen egy mese a hétből, képpel stb. Hova küldjem a postagalambot?
Gergely Trisza 2011.01.10 15:58:47
@Dworkyll: Beszélgetni nem tudnék annyit, mint szeretnék :-) és ami előrébbvinne, ahhoz személyesen fel kellene őket keresnem, és én nem a fővárosban lakom :-) Egyelőre írtam nekik, válasz még nem jött, pedig örülnék egy közös munkának! Az illusztrációhoz én ragaszkodom (nem azért, mert én rajzoltam, nem vagyok grafikus sajnos), hanem mert a kisgyermekeknek szóló tartalom nem jelenhet meg színes támogatottság nélkül. (Amúgy nem vagyok a "minden oldalon óriási rajzfelület" híve, mert azért a kreativitásnak is helyet kell adni!) Az ifjúsági irodalom már nem ennyire kéri számon ezt a szerzőtől.
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú. Gondos szülők és szerető testvérek vették körül, nem is volt sok gondja, amíg iskolába nem került. Hanem amikor az olvasásra került a sor, kiderült, hogy az nem megy neki olyan jól, mint a testvéreinek. És mivel az olvasás nem…..
 A 2011-es Újév hozta a könyvem!2011. január 6-át írunk, és hamarosan, napokon belül megjelenik a könyvem! 2010 tavaszától sok változás történt az életemben. Erről már tudtok. Távol kishazánktól, de mégis közel!A mesekönyvemmel kapcsolatos egyeztetések egyfelől…..
Közeleg a húsvét... Nyuszi hozza a könyvem?Az első rész kész, a rajzok végül is az én rajzaim, vállalom őket. A gyerekek által készített rajzokat a mesekönyv végében megtaláljátok majd; úgy gondoltam, megérdemlik, hogy legalább így "szerepeljenek" a…..
Sziasztok!És valóban, már februárt írunk...Persze nem lustaságból nem írtam, épp ellenkezőleg, hanem, mert sok volt a dolgom szerencsére!Nagyon köszönöm, hogy az 1%-otokkal ti is hozzájárultok a mesekönyv megjelenéséhez, igazi Barátok vagytok nekem!Röviden tehát, az…..
Fejből röppent mesék Húsvétra? 2010.01.15 20:12:00
B.ú.é.k. 2010!Új év és új kezdet... Már nem is tudom, van-e erőm a folytatáshoz, kezdek kételkedni. Karácsonyra nem jött össze, akkor majd húsvétra? Ezt ígéri most az az Alapítvány, aki egy kiadóval összehozna. És egy mesekönyv illusztrációra alkalmas személlyel? (Mert…..
Szia Andibandi!Köszönöm, de örülök, bárcsak hallotta/olvasta volna a Hazánk kiadó vezetője.... :-))!! De persze te is elfogult vagy velem vagy mégsem? :-)))) Azért Borikriszti véleményét megtudakolom, anyukája mégiscsak rajztanár, hajt a kíváncsiság, hogy…..
Kedves Mindenki!Lassan vége a novembernek és most már ekészültek a rajzok, minek után ebben a hónapban volt időm bőven ezzel (is) foglalkozni... Hát nem vagyok K. Lukáts Kató vagy Róna Emy, Marton Magda, akik az általam gyerekkorom óta kedvelt illusztrátorok, de talán egyszer...…..
Sziasztok!Rajzolgatok, rajzolgatok, bár alig haladok, mert a munka miatt és mellett erre már nemigen van időm esténként... A legfurább az egészben, hogy mindig elégedetlen vagyok azzal, amit rajzoltam és sosem gondoltam volna, hogy a lányaim rajzai jobban tetszenek majd :-)! Egy…..
Szia-szia!Köszönöm, igen, lassan, de haladok! A web-oldalamra is írtam már magamról... Lehet, hogy túl személyes, de így sikeredett. Szóval, ami történt eddig szeptemberben: végre egy kiadó, ahol ösztönzően fogadtak. A kéziratot otthagytam, nem tudom, jól tettem-e, mert a mai…..
Sziasztok!Köszönöm nektek a sok pozitív visszajelzést, még ha nem is a blog-ba írtátok... Úgy látom, nem kedvelitek ezt a blog-dolgot a regisztrálással, kommentezéssel együtt, csak a meséket látnátok már végre - leginkább egy könyvben :-). Én is!! A támogatásotoknak…..
Kedves Mindenki!Többen kérdeztétek, hogy tudtok nekem ide beírni valamit, ezért leírom inkább; így az is tudni fogja, aki még nem kérdezte :-). Eddig én sem tudtam, ezért teszteltem először.Be kell jelentkezni vagy regisztrálni egy választott név alatt "Szólj…..
 Kedvcsinálónak íme mindjárt az első mese Mindenkinek! Kormos királykisasszony Hol volt, hol nem volt, de valahol mégiscsak volt, hiszen nagy ez a világ és hátelfér benne egy olyan királylány is, mint a Kormos Királykisasszony.Az Üveghegyen túl élt egy…..
Fejből röppent mesék 2009.08.26 20:19:06