Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BarackObama

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon szükség van a fiatalok szexuális felvilágosításra? Hoffmann Rózsa szerint: „A politikai erő most nem a felvilágosítás, hanem az etika felé indult el.” Kérdés, a köznevelési főilletékes szerint akkor a felvilágosítás és az etika egymást helyettesítheti a…..
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
„Azzal ugyan senkit meg nem javítasz, ha eltaszítod.” (Dosztojevszkij)   Egyszerűségében is erős cikket közölt az Origo, az újságírói munkájáért többszörösen kitüntetett Wirth Zsuzsanna tollából: szimpla kérdéseket tett fel a szegedi Csillag börtön tényleges…..
BarackObama 2012.07.18 21:38:53
@kispotzak:
Aki aljas indokból megölt valakit, az már hiába javul meg. Ha igazán megjavulna, akkor önmaga vetne véget az életének, mert végre megértené a súlyát annak amit tett.

Nem is beszélve arról, hogy míg te akadémia eszmefuttatást tartasz arról, hogy a megjavult gyilkos újra beilleszkedhetne a társadalomba, addig az áldozat hozzátartozói érthető okból egészen más érzésekkel állnának az ügyhöz.

Egy Bándy Kata féle, aljas indokkal elkövetett gyilkosságot nem lehet megbocsátani és nem lehet elfelejteni sem. Aki ezt nem érti, annak az empátia és igazságérzetével komoly gond van.

Ha meg a génekre fogjuk, meg a rossz gyerekkora, meg mitoménkire, hogy ez miért történt, akkor ennyi erővel semmiről és senkiről sem lehet ítéletet alkotni, mert mindig lehet találni valami külső körülményt. El kell fogadni, hogy minden ember felel a tetteiért és aki embert ölt, aljas indokból, az nem számíthat bocsánatra soha többé.
BarackObama 2012.07.18 22:13:28
@kispotzak:
Lehet, hogy tévedtem a hozzászólásodat illetően, őszintén szólva magam sem tudom. :)

Ebből indultam ki:
"Sokkal nehezebb a másik végéről nézni, hiszen arra sokkal kevésbé van példa. Nem tudom, bekerült-e akár egyetlen olyan eset is a köztudatba, amikor súlyos bűncselekmény(ek) elkövetője, 20 év után kiszabadulva látványosan megjavult, önfeláldozó, tiszta életet élt. Ha lenne ilyen példa, akkor talán könnyebben átmenne az üzeneted.
Így viszont sokan nem azt veszik le, hogy "csak a lehetőségét hagyjuk meg, azt is inkább elméletben, gyakorlatban csak akkor, ha tényleg minden ok megvan rá, h elhihessük: tényleg megváltozott", hanem azt, hogy te tkp Magda Marinko-t, a kulcsi gyilkost és Bándy Kata gyilkosát holnap már szabadon szeretnéd látni..."

Erre írtam, hogy aki egyszer aljas indokkal ölt meg valakit, az több nem nyerhet bocsánatot, végleg ki kell közösíteni és elválasztani a társadalomtól, ez a minimum.
BarackObama 2012.07.18 23:07:40
@kispotzak:
Igen, filozofálni lehet a dolgokról, próbálva kizárni az érzelmeket. Bár talán megfelelő arányt érdemes tartani az ilyen ügyekben és valójában nekem nem is a szívem, hanem az eszem, ha úgy tetszik, akkor az igazságérzetem alapján gondolom azt, hogy nem feldolgozható és nem megbocsátható bűn az emberölés. Éppen emiatt a feloldhatatlan probléma miatt van az, hogy nem is tudok elvonatkoztatni a szerintem logikus következményektől.

Talán értelmes dolog volna, ha a Bándy Kata tragédia tömegdemonstrációkhoz vezetne, hogy hallja és értse mindenki: ami történt nem lehet elfelejteni és nem lehet megbocsátani soha. Legyen egyértelmű üzenet minden olyan embernek, aki életmódja, gondolkodása miatt nem áll messze attól, hogy ilyen tetteket kövessen el, hogy az ilyen aljas elkövetők nem ússzák meg a büntetést és senkitől nem számíthatnak irgalomra.
Ezer erdő címmel hamarosan megjelenik a Magashegyi Underground első nagylemeze. A zenekar négy évvel ezelőtt indult Bocskor Bíborka énekesnő vezetésével, de eddig még nem adtak ki teljes albumot. "Ez egy régi tartozásunk a rajongóink felé." - mondta Fodor Máriusz…..
Egy szerencsétlen 7. kerületi szülő írt levelet, részben az önkormányzatnak, de valójában Angelina Jolie-nak. A Rózsák terén forgatott a stáb tegnap (a színésznőt le is fotóztuk), ezért a biztonságiak megkerültették a háztömböt az óvodába tartó levélíróval és…..
BarackObama 2010.10.14 22:23:55
@Sin' Dorei:
Semmiképpen nem "misztifikum", esetleg misztikum... a helyesírás-ellenőrző után érdemes a szótárat is felütni a biztonság kedvéért … :D Nincs gyereked … hm. Talán jobb is.
Azzal mondjuk 1etértek (@mike-kulas), hogy a VII. kerületben nem érdemes lakni sem… meg persze sétálni sem, gyereknek meg végképp semmi keresnivalója ott. Kivéve persze, ha szerencsétlenségére ott laknak a szülei …
Szegény Dzsolinak sem attól fog megfájdulni a feje, hogy itt az idióta udvartartása írogat, hanem attól, hogy a forgatás alatt kénytelen volt szembesülni azzal, ami a VII. kerületben van: kutyaszar, húgy, bűz és omladozó falak. Ez az igazi országimázs.
BarackObama 2010.10.14 22:32:18
@tobias2:
Hm... +int ez a hivatkozás "Bukatesten"-re... Ideje lenne megfelelően elTÁVOLkodni ettől a helytől... De végül is mind1, mert a lényeg, hogy műanyag mocival nem csak KÖZELkedni, de még talán közlekedni is ugyanolyan jó dolog. Szóval 1etértek. :)
BarackObama 2010.10.14 23:30:12
@Sin' Dorei: Nem rendelkezem a szüléshez szükséges szervekkel, így jobb ha veszel egyet és azzal kerülöd meg a várost. Csak ne felejts el közben belenézni ... és vidd a rózsaszín mocit is!

Te biztosan egy másik város VII. kerületében laksz, esetleg rossz az orrod és nem látsz rendesen.
A béka marad Miért kell félni? 2009.10.23 18:17:00
Szociológusok, pszichológusok és politológusok biztosan sokat fogják majd tanulmányozni, hogy miért és hogyan alakulhatott ki ez a hisztéria a H1N1 oltások körül. Egyetemet végzett emberek képsek elhinni, hogy az oltással nanocsipet ültetnek beléjük, hogy így oldják meg a…..
BarackObama 2009.10.27 15:52:34
@kovacsjancsYYYZZZ:
Igen én is hajlamos vagyok ezt hinni, hogy az egész csak hisztériakeltés, csak hát nem értek hozzá és ez azért ad egyfajta bizonytalanságot a véleményemnek, mert mi van, ha tévedek.
Az egyes járvány hisztériák végével pedig a virológus szakértők azt mondják, hogy most szerencsére megúsztuk, de már nagyon közel az idő amikor tényleg lecsap a nagy halálvírus és akkor majd meglesz a baj. Egy kicsit kezd ez az egész a próféciákra hasonlítani. Csak sajnos ez egy olyan prófécia ami semmi jót nem ígér. Hirdetik az igét a tudomány nevében. Tiszta középkor. :) Azért annyi különbség mindenképpen van, hogy nem a szószékről hirdetik az igét, hanem a modern médiumokon keresztül. De egy áltagember számára tök ugyanaz a dolog: a középkorban azt mondtkák, hogy Isten nevében így és így kell tenni, ma meg azt mondják, hogy a tudomány nevében így és így kell tenni. Ráadásul akárcsak a középkorban aki nem veszi a kenetet azt megbélyegzik, bár az is tény, hogy a megbélyegzés eszközei az esetek nagy részében finomodtak: nem küldik máglyára a renitenseket.