Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neemand

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Én, a robot című filmben Will Smith karaktere azért gyűlölte a gépeket, mert egy korábbi autóbaleseténél, mikor egy tizenéves kislánnyal együtt a vízbe zuhant, a segítségükre induló robot gyors kalkulációja alapján az ő megmentésének volt nagyobb esélye, így ő tovább…..
neemand 2014.08.08 09:34:45
Amúgy nekem is pont az jutott az eszembe, hogy a legkézenfekvőbb dolgot hagyja totálisan figyelmen kívül, mégpedig azt, hogy a mesterséges intelligencia(AI) totál beleáll a fékbe, ami azt eredményezné, hogy az utast is veszélyeztetné(amennyiben nincs bekötve) és a gyereket is, de így lenne a legnagyobb a túlélési esélye mindkettőnek. Lehet, hogy a gyerek kórházba kerülne, de nagyobb eséllyel élné túl az esetet, mintha csak simán átmenne rajta az autó. Ha az ilyen AI-k alapvető döntési fáit alaposabban megvizsgáljuk, akkor egyből feltűnik, hogy egy ilyen esetben az AI egyből fékez aztán kikerül. Vagy ez esetben teljesen leállítja az autót és mivel kerülésre nincs lehetőség, ezért felhasználói inputot kér be, mint a GPS amikor felajánlja az elkerülő út lehetőségét torlódás vagy dugó esetén. Az ilyen AI-knak nagyságrendekkel komplexebb logikai feladatokat kell tudni "megoldaniuk", már a kezdeti fázisban is, szóval egy ilyen döntésnél valószínűleg 100X gyorsabban fogja meghozni a mindenki számára legoptimálisabb megoldást, még akkor is ha annak kimenetele mérsékelten ugyan, de veszélyeztetni fogja valaki testi épségét. Érdemes még azt is figyelembe venni, hogy jelenleg legtöbbünknek fogalmunk sincs, hogy milyen egy gép 'vezetési technikája', és a hasonlatban is emberi típusú vezetést feltételez a kérdés feltevője. Ezek a gépek nagyságrendekkel gyorsabban képesek tőlünk sokkal jobban megbecsülni és lereagálni egy egy adott helyzetet. Szóval szerintem! sokkal nagyobbak a gyerek túlélési esélyei ha a gép vezeti az autót, mintha egy ember, mivel a gép minden esetben betartja a sebesség korlátozást, míg az ember az nem, és egy ilyen esetben ha ütközésre kerül a sor a gyerekkel, akkor +10km/h is az életébe kerülhet.
A hiénák csak erre vártak. Lesik, szinte scrutinize-olják a híreket - és ahogy történik valami, lecsapnak. Falkában, előre, a tények és a háttér ismerete nélkül - elég, ha a gyanú felmerül -, a feleket meg nem hallgatva, azonnal ítélkeznek. Megmondják, ki a tettes, kik a…..
neemand 2013.01.05 11:11:31
Kedves Tibor!

Ha ez a véleményed az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetőiről, akkor lövésed sincs a témához és azoknak sem akik szintén a te álláspontodon vannak. Mennyi ideig/hány napig éltél olyan településen ahol egyenlő arányban voltak többségiek és kisebbségiek? Megmondom neked, a véleményed alapján : 0. Tudod nagyon egyszerű innen a távolból szemlélni a dolgokat. Költözz egy olyan településre "inkognitóban" ahol a lakosság legalább 40%-a kisebbségi és 3 héti ottlét után meglátjuk, hogy mennyire elfogult az aki más véleményen van, mint te és a többi tudatlan/tapasztalatlan. Az ilyen emberek nem akarnak megváltozni, integrálódni. Ezek az emberek nem megélhetésből támadnak rád! Ezek az emberek azért támadnak rád és a gyerekedre meg a feleségedre, mert fehér vagy! Nekem elhiheted! Én 25 évig éltem egy ilyen településen. Nap mint nap kellett szembesülnöm azzal, hogy ha nem ügyeltem arra, hogy milyen úton és mikor megyek haza az általános iskolából akkor megvernek és kifosztanak, csak azért mert fehér vagyok. Szóval ne gyere nekem azzal, hogy csak szeretetre vágyik, meg megélhetés meg a hasonló paraszt-vakítások, mert ez nem így van sajnos. Az igazság az, hogy a legkisebb gyerek is jobban gyűlöl téged csak azért, mert fehér ember vagy, mint egy vér-jobbikos az OCÖ elnökét. Szóval mielőtt hülyeségeket irkálsz és másokra(akiknek valószínűleg van is személyes tapasztalatuk a témában és nem csak divat-rasszisták) azt mondanád, hogy részre hajlóak és/vagy rasszisták, azelőtt menj el egy ilyen településre a Tiszán túlra mondjuk és élj ott pár hetet. Majd utána meglátjuk, hogy mennyire változik meg a véleményed.
Van egy olyan tévés műfaj Magyarországon, ami jobban megosztja a lakosságot, mint egy Novák Előd - Kovács László iszapbirkózás tenné, pedig az se lenne semmi, tessék csak nyugodtan elképzelni, hajrá. A kereskedelmi tévék nem scripted, azaz forgatókönyv nélküli kategóriába…..
neemand 2010.12.17 10:33:44
Kérem szépen, az HBO jófejségének köszönhetően óriási megtiszteltetés érte a comment:com-ot: részt vehetünk a vasárnap kezdődő, és négy napon át tartó Monte Carlo-i tévéfesztiválon, ami ráadásul idén ünnepli az 50. születésnapját, szóval fasza puccos kis buli lesz,…..
 28 értékelt tényezőből 14 magas kockázatú. Nagyon nehéz az idén átadni pályát, az üzleti terv kihívás. (tallianmiklos kedvéért: ezt a cikket sem én írtam, csapatmunka van) A sávolyi pálya üzleti terve már az első évben borulhat a KPMG szerint, hiába a rendkívül…..
bodoky Közpénzt vagy életet! 2010.03.01 14:01:00
Az Index zsarol, a közvélemény lázad, a két nagy párt sumákol Sávoly-ügyben. Hová lesz harmincötmilliárd?Racing Management: Nem zsaroltunk. Csak üzleti tárgyalások zajlottak a Grupo Miltonnal, állítja a zsarolással vádolt cég. Ők is perelnek...
neemand 2010.03.01 16:41:23
@blitztone: Sajnos én nem politizálok, mert nem érzem magam eléggé tájékozottnak, hogy bátran merjek bármelyik pártra is teljes meggyőződéssel szavazni, csak azt látom, hogy míg a dolgozó emberek egyre rosszabul élnek, addig az egyre növekvő adókból befolyó pénzeket az ilyen "emberek" meg csak simán, bűntetlenül ellopják, ahelyett, hogy az illetékes szervek érdemben intézkednének és az így megmentett pénzből talán megállítanák az ország hanyatlását, minden téren! Szomorú és fájó igazság. :(
neemand 2010.03.01 17:15:08
@blitztone: Köszönöm az infókat, majd elolvasom aztán meglátom. Köszönöm még egyszer.