Regisztráció Blogot indítok
Adatok
makkandis

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könnyű dolgunk volt a mostani Checkpoint Now főtémájának kiválasztásakor: októberben a Microsoft megvette az Activision-Blizzardot, pontosabban egy 21 hónapig húzódó egyezkedés és bírósági kötélhúzás után elhárultak az akadályok és megköttetett a biznisz. Szóval az adás elején erről beszéltünk…..
makkandis 2023.11.15 11:33:49
@Grath: Én manapság már nem érzek akkor gyűlöletet, de lehet csak kevesebbet olvasok a témában, de nekem, úgy tűnik, hogy a legtöbb ember elfogadta, hogy van Epic, aztán vagy megveszi ott a játékot, vagy megvárja a Steames megjelenést. A heves reakciók, meg a sok száz kommentes ilyen gyűlölködő folyamok inkább az elején mentek, de azért akkor voltak is furcsa esetek. Steamen már ment az előrendelés és úgy szedtek le játékot, vagy félúton változott meg a Kickstarter kulcsa.
Fejlesztőknek/kiadóknak nyújtott jobb anyagi feltételek, meg kicsit olyan nehezen megítélhetők. Örülök, ha egy 3 fős indie stúdió több pénzt lát a játékából, azért viszont már nem tudok tiszta szívvel lelkesedni, amikor az Embracer vagy a Square Enix 70 eurós árcímke mellett így maximalizál még pluszba profitot. Plusz még mindig ott tartunk, hogy oké, hogy jó a fejlesztőnek/kiadónak, meg jó az Epicnek, de nekem meg nem és valahol mégis csak én vagyok a vásárló. Innentől meg hogy ki hogy reagálja le ezt a helyzetet, az már vérmérséklet függő. Ami a gamingben nem túl szerencsés, mert ha van egy közösség, ami hajlamos teli torokból ordítani minden vélt és valós sérelemért, hát az mi vagyunk.
Két hete írtam arról, hogy Nicolas Chartier producer a fejébe vette, hogy beperli azokat, akik illegálisan töltötték le A bombák földjén filmet. Chartier mellett áll teljes mellszélességgel a Voltage Pictures is, a cég minden vádlottól  1.500 dollárt követel. A Voltage…..
makkandis 2010.06.03 10:21:38
@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Szerintem túlságosan fekete fehérben közelíted a meg a dolgot. A lopással kárt okoznak, ha viszik a kocsit, akkor nincs kocsi és kész. De egy letöltés nem jelent biztosan károkozást, hisz mi van ha az adott illető megveszi (és legyünk őszinték megveszi, meg elmegy a koncertre, a moziba, különben nem lenne a szórakoztató ipar ennyire jövedelmező és nem lennének milliárdos bevételek...), vagy mi van ha nincs pénze, aki nem tudja megvenni csak így jut hozzá, ő ilyen esetben minek számít? Hisz nem okozott bevételcsökkenést, hisz nem tudná megvenni, ja ugye tipikus hozzáállás, ha nincs pénzed, akkor dögölj meg. Szerintem nem lehet kijelenti, hogy letöltés=lopás, mert ez így nem fedi a valóságot, ez olyan mintha azt mondanánk, hogy gyilkosság=villamosszék, és tök nyolc hogy önvédelem volt esetleg. Persze nem azt mondom, hogy a letöltés jó, távolról sem az, hisz a jó az lenne, hogy ha mindenki meg tudná venni, amit akar, de hát nem ilyen világban élünk.
makkandis 2010.06.03 08:48:24
@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal, oké nem szép dolog tölteni, de letöltés akkor is csak letöltés és nem lopás.
Pár napja dobtam be twitterre dühöngve, hogy nem tudom letorrentezni David Bowie Let's dance-című albumát, pedig szívem szerint nem is ellopnám, inkább megvenném iTunes-ból, de az meg nincs (órákig magyarázhatnám a nagyapámnak ennek a mondatnak az értelmét). A segélykiáltásomra…..
makkandis 2010.01.14 11:33:59
@Egregor: Mivel torrentet használok, így fogalmam sincs, hogy ez mennyire legális, vagy nem, hisz fel is töltök. Egyszer ennek utána is néztem, amúgy a Ptk-ban, de én nem igazodtam ki rajta:s
makkandis 2010.01.14 11:36:22
@NGA: És szerinted ez nem mocsokság? Hisz adózott keresetből megvetted, akkor minek kéne azért még egyszer adóznod, mikor eladod?
IDDQD Marketing > teszteredmények 2009.11.19 08:28:00
A Montreal International Games Summit nevű konferencián hangzott el a minap egy érdekes előadás, amiben az Electronic Entertainment Design and Research nevű cég (kutatóintézet?) munkatársai adták elő az elméletüket arról, hogy mitől adnak el sokat egy játékból.A teória és a…..
Magyarországon korán felnőttszámba veszik az embert, olyan szempontból főleg, hogy már egy gyerekkel is éppen olyan parasztok a boltban, mint egy kifejlett Naiv Ügyféllel. A Homárnak persze kevesebb gyerek írja meg az élményeit, mint szavazókorú, ezért külön üdvözöljük a 14…..
makkandis 2009.11.17 10:44:48
@Art Mooney: Abban igazad van, hogy csak az egyik oldal történetét halljuk, de ha erre úgy tekintünk, hogy nem fedi a valóságot, akkor értelmetlen ide írni. Hisz nem voltunk ott, így nem tudjuk mi történt, vagy elfogadjuk ezt tényként, vagy nem de akkor meg nincs miről beszélni.
makkandis 2009.11.17 11:35:50
@Art Mooney: Ezt az újságírós dolgot nem értem, ez egy 14 éves srác története, egy olyan blogban, ami ilyen panaszokkal foglalkozik.
Mellesleg, ők is ideírhatnak, nem egy olyan cikket olvastam itt, ahol az előzőleg leszólt írt, viszont amíg ez nem történik meg, addig vagy elhisszük az ő verzióját, ami számomra hihető, mert én is nem egy bunkó boltossal találkoztam. Nem azt mondom, hogy vevő nincs ilyen, de egy ilyen eset számomra abszolút elképzelhető. Vagy nem hisszük el és akkor szőhetünk meséket, hogy hogy is történt igazából, de lássuk be ezzel nem valószínű, hogy a valósághoz közelebb kerülünk.

Az iskolát amibe jár amúgy nem ismerem, de én is anno a város egyik legrosszabb hírű sulijába jártam és nem érzem, hogy azért mert volt ott néhány tahó én még szar ember lennék. Szerintem te se örülnél, ha egy volt sulid miatt egyből hazugnak nyilvánítanának.
makkandis 2009.11.17 11:51:17
@int10ha: Remélem akkor is így szemléled a dolgokat, ha valamelyik ételallergiás ismerősödet is így rakják át a palánkon.
Van itt bőven hörgés, és szerintem lesz is amíg a pártok döntenek olyan kérdésekről is, mint a rádiófrekvenciák kiosztása. Mi is megmondtuk a magunkét, de szerintem nem szabad sokat foglalkozni ezzel. Ebben országban nincs akarat és szándék, hogy ez megváltozzon. És hát, ha…..