Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balu37

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
Balu37 2009.09.17 10:35:55
Én értem, amiről Tóta W beszél. Legfeljebb valahogy nem akarom elhinni, hogy itt tartunk.
Igen, én is reménykedem abban, hogy a Fidesz nem egészen azt fogja tenni kormányon, mint ellenzékben, de vannak kétségeim.
Normális demokráciában pedig nem lehetne más választás egy olyan kormányzati teljesítmény után, mint amilyen az maszopé volt, hogy az ember a váltópártra szavaz.
Ha most ezt megkérdőjelezzük: már pedig itten erről volna szó, akkor tulajdonképpen a működő demokráciát kérdőjelezzük meg. Mert akkor kire lehessen szavazni?
Akkor most mégis inkább a baloldalra? Az is a demokrácia bukása lenne, ha a választó nem tudna büntetni a szavazatával egy kormányzati teljesítményt. Vagy szavazzunk rájuk taktikai okokból? Hogy ne erősödjön a démonizált jobb oldal? De hát korábban épp Árpád írta, hogy taktikai okokból éppenséggel a Fideszre kell szavazni, hogy a szélsőjobb ne erősödhessen meg.
És miért szavazna egy normális országban a baloldalra az, aki jobb oldali? Mert már annyira nagy a baj, hogy szimplán a normális embereknek össze kellene fogniuk a nem normálisakkal szemben? (Mert nálam a jobb oldal nem azt jelenti, amit TW leírt, de elismerem, hogy ma ez dívik. Ne is hívjuk inkább jobb oldalnak, nekem úgy is jó.)
Vagy válasszuk az LMP-t? De hát azok meg hippik és a szavazatom simán elvész!
Nem menjek el szavazni? De hát akkor meg nincs szavam ahhoz, ami itt zajlik! De tényleg van szavam?
2001 óta szolgáló, leharcolt íróasztaltól vettem búcsút a költözésnél, az alsó fiókban őriztem a kiemelt ügyek hordalékait. Ahogy kipakoltam a poros dossziékat, sorra megelevenedtek az elmúlt nyolc év nagy történetei: az In-Forrás Kht. viselt ügyei, Baja Ferenc és a Proware…..