Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spagetthi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Diktatúra 2014.10.24 16:16:00
Mi a diktatúra? A diktatúra jellemzői: a hatalom nem vátható le, a hatalom nem a népszuverenitásból eredeztetik, nincs jogállamiság, nem biztosítottak az emberi és polgári jogok. Ezen belül lehet enyhébb (autoritárius) és keményebb (totalitárius) egy…..
spagetthi 2014.10.28 16:57:19
@maxval birca hozzászóló:

Nem egészen, a választási rendszer hasonló volt 1990 óta. Gondolj csak a parlamenti képviselők számának csökkentésére, valamint az ebből adódó választási körzetek "kreatív" újratervezésére és összevonására. Természetesen ott van még az önkormányzati választások rendszerének megváltoztatása (most már nem 4, hanem 5 évre szólnak a mandátumok) és a budapesti közgyűlés összetételének manipulálása.

"A jogállam olyan állam, ahol a közhatalmat a nyilvános és írott jogszabályok tartalmának megfelelően, és a jogszabályokban meghatározott eljárások keretében, arra feljogosított szervezetek és személyek gyakorolják. A jogállamiság a legáltalánosabb értelemben a közhatalom jognak való alávetettségét jelenti" Pontosan ezt értem. Tehát ha egy kormányzati szerv olyan dolgokat vizsgál amihez nincs joga, vagy ha az országgyűlés egy bizonyos cégre szab ki különadót, az sérti a jogállamiságot.

Ez valóban így van, menekültprobléma mindig is volt. De mint azt mondtam, Magyarország nem egy diktatúra (ez perszi jelzi, hogy milyen nyíltan és odafigyelve olvastad végig a commentemet). Viszont a menekültek és az elítéltek helyzetének ROMLÁSA (mármint az eddigiekhez képest) jelentheti az ország diktatúrához való közeledését.