Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saleem

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fejlett nyugat-európai piacgazdaságokban évente csaknem 400 ezer ember választja a magáncsődöt, hogy viszonylag gyorsan kilábaljon az egzisztenciális katasztrófával fenyegető adósságspirálból. A magyar kormány állítólag ugyancsak dolgozik a jogintézmény bevezetésén, s…..
Erre buzdítanak egyik olvasónk által küldött (ezúton is köszönöm) fotók tanúsága szerint az eisenstadti központú, regionális osztrák Burgenland Bank plakátjai, amelyeket ráadásul nem is Magyarországon, hanem a határ túloldalán helyeztek el, egyértelműen a tőlünk…..
saleem 2011.01.12 13:17:46
@fordp01:
OECD/PSZÁF elemzői vélemény a unit-linked biztositasokkal kapcs.:
A unit-linked életbiztosítások kétfajta alapvető kockázatot hordoznak magukban, a biztosítási kockázat mellett a befektetési kockázat is megjelenik, mely utóbbi (a hagyományos életbiztosításokkal szemben) az ügyfél kockázata. Ugyanakkor a gyakorlatban a portfólió összetételének változtatása nagyon nehézkes. A gyorsaság, biztonság és a Ptk. írásbeliség követelménye közötti összhang megteremtése a biztosítók többségénél egyelőre még nem megoldott.

Tekintettel a unit-linked biztosítások népszerűségére, egyre több biztosító portfóliójában megtalálhatóak. Az eltérő termékfeltételek, konstrukciók megnehezítik a transzparencia érvényesülését. A biztosítók az éles verseny miatt egyre újabb konstrukciókkal, innovatív termékekkel állnak elő - olyan termékelemek is megjelennek a biztosítási piacon, amelyeket tiszta formában a befektetési alapok és bankok értékesítenek (pl. lombard hitel lehetőséggel kombinált biztosítás). Az új konstrukciók révén egyre fontosabbnak tűnik a törvények és a szabályozás frissítése.

ez azert nem tünik olyan tuti dolognak