Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Én, a Mesélő

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
katyi-blog nincs befejezés 2010.03.31 20:53:00
igértem, hogy még megírom, mi volt utolsó héten kint antwerpenben, hogy kerek legyen a történet. megírom. de most hétvégén rájöttem, hogy nem ettől lesz kerek a történet, mert ennek a mesének nincs vége. mert ezeknek a barátságoknak nincs végük, és ezek életben tartják a…..
the neverending story gyeeerekekkk 2010.03.06 18:09:19
na, kisebb pihenő után (amire valjuk be férfiasan nőisen, így utólag szükség is volt)... Azt hiszem egy kicsit elszoktam a sok gyerek egy helyen efektustól. vagyis a hogyan kezeljünk 10 örjöngő 5 évest! hol van már a tavalyi év...Merthogy ma van Andy születésnapja és mint…..
Amikor elkezdtem írni ezt a blogot, tényleg nem tudtam, hogy mire számíthatok. Nem sejtettem, hogy mennyire magával ragad a rendszeres írás lehetősége, mennyi értékes hozzászólást kapok, és azt sem hittem, hogy ezeken túlmenően leginkább a személyemmel kapcsolatos, hol kicsit, hol…..
Én, a Mesélő 2010.03.06 11:59:06
Kedves Gábor

Ez csak egy darab visszajelzés lesz a sok közül, de talán számít majd Neked.

Magamról mesélek, nem Rólad. A tegeződés azért mert kb egyidősek vagyunk, nézd el kérlek.

Évek óta, mikor egy tv-műsorban, rádióban felbukkan a neved, vagy látom a hírek TG mit nyilatkozott, megnézem elolvasom. Mert érdekel, mert úgy gondolom annyi szürkeállomány van a szavak mögött, ami érdemesé teszi az olvasásra. Mélyen elemző, folyamatokat átlátó, stratégiai gondolkozást felmutató. Sokszor felmerült bennem a kérdés, hova ikszelsz úgy egyébként. De tutdod, mit nem érdekel. Óhatatlanul veszten e carázsából, ha tudnám. Megannyi magát elemzőnek nevező homo sapiens él meg mostanában abból, hogy az egyik oldal elemzője, és nyomja az okosságait. Végre valaki, aki abban a szűk körben mozog, aki számomra hiteles.

Hozzáteszem, és ez most nagyon fontos: biztos szavazó vagyok, eléggé megingathatatlan pártpreferenciával. Imádom, amikor az én véleményemet harsogó politológusokat hallok, imádom, mikor a számomra nem kedvelt pártok visszás tevékenységeit leplezik le politikai műsorok. Nekem kell az is.

De hihetetlenül kell az is, amit Te csinálsz, nagyon szükségem van rá, és mindig nagyon jó szívvel és nyitott fülekkel olvasom írásaidat, elemzéseidet.

Hidd el, rengetegen vagyunk így. Ez az 1600 körüli fb rajongói csoport (én sem vagyok ..még..) bennecsak a töredéke, akik ezt a blogot olvassák. Csak a töredéke a kommentelők száma azoknak, akik a blogodat olvassák.

Te tudod legjobban, menyien olvasnak, te látod a statisztikádat. Ez az egyetlen mérce. Illetve a belső mérce, a saját lelkiismereted. Úgy gondolom teljesen tiszta lehet, szakmailag minőségi munkát végzel. Szóval nyugi.. :) Ezen túl kell esni, meg kell szokni.. Nem kell vele törődni, mit mondanak mások..

És még valami..: kíváncsi vagyok Török Gábor rajongó kommentjeire, remélem megtisztel bennünket ezen poszt kapcsán több vicces hozzászólással is, nem csak a szokásos napi eggyel.. :)

Amúgy pedig szerintem MLM céget építesz és csak azért gyűjtöd itt a rajongókat, hogy aztán spameld őket a terméked reklámanyagával. És ezt biztos forrásból tudom. A hangok mondták... :)
Én, a Mesélő 2010.03.06 12:00:05
@Én, a Mesélő: ajjaj, nem olvastam át sok az elütés, bocsánat...:S
Én, a Mesélő 2010.03.06 12:07:19
@voltamper: támogatom.. érdekelne hogyan, milyen technikával kell kérdezni, kérdőívet összeállítani, mik azok a fogások egy felmérés esetén, amiből egyértelmű lesz, hogy bár a szakmai mércének megfelel, mégis valószínűsíthető hogy kicsit kedvezőbb színben (számokkal) tünteti ki egyik vagy másik oldalt.

vagy pusztán a pőre igazság érdekelne (ha van ilyen). nyíltan van olyan, hogy egyik vagy másik megrendelő számára igazítják a felmérés számait? például konkrétan 2-3 %-kal kevesebbet írnak egy pártnak, és ugyanennyit hozáadnak a megrendelő mért népszerűségéhez? vagy ez nem igaz, inkább az adatfelvétel mikéntjében, a konkrét kérdésfeltevésben, a kérdések sorrendjében stb.. bújik meg a kisördög?

nagyon érdekelne egy ilyen poszt.
Fociológus című sorozatunkban szeretett sportágunk és imádatunk tárgya a téma, csak egy picit más megvilágításból. Különböző területek tudományos értekezéseire alapozunk, elméleteket tolunk az arcotokba, és – ha lehet – akkor empíriával turbózzuk fel elszálló…..
the neverending story közös?! 2010.02.25 22:41:00
Ha minden igaz, akkor ez lesz az utolsó olyan post, amihez Beavixnek szoros köze van, vagy legalábbis beleszól az írással. Merthogy a koncepció az, hogy leírjuk mindeketten az eseményeket a saját szempontunkból. Minden kétséget kizárva humor és történelmi inforáltásg tekintetében…..
Szóval ott tartottunk, hogy alkoholmámor, Bella keblein nyugovóra szenderedés, és gyors pihi, mert kellett másnapra az energia. Szombaton Marci kitartó városvezetőként fontossági sorrendben mutogatta nekünk London nevezetességeit, kezdve mindjárt a legfontosabbal, az Emirates…..
katyi-blog pesten esik a hó 2010.02.06 23:15:24
nem is akármennyire, amit legtöbbötök tudom, hogy tud, de nekem ez ilyen wáááááá, de jóó! :) szóval itthon vagyok magyaroszágon, még néhány órát, majd ha hazajöttem megírom utolsó néhány napunk történetét is, hogy kerek legyen a blog, de most rohanok pakolni. csókok,…..
the neverending story esküvő 2010.02.11 20:39:51
na, egy újabb multikulti cuccon estem át. Merthogy a lengyel csoporttársnőnk a lengyel pasijával a skót törvények szerint házasodott össze tegnap.Mivel nekünk meg pont az osztályfőnökünkkel volt óránk, akit teljesen bezsongattunk, így hát az egész csapat felkerekedett és fogta…..
the neverending story sportnap 2010.02.10 01:16:00
Mivel ma az elmúlt két hét lemaradását sport terén majdnem sikerült összesűrítenem, így elég sok kalandban volt részem... Avagy a poszt arról, hogy hogyan működik a biciklizés skóciában és mit keres egy férfi a női tornán!Az egész tegnap este kezdődött, amikor…..
Ma végre eljtuttam egy koncertre. Végre, mert egyrészt már megkezdett kultúrálódásom egy újabb állomásaként jól jött, másrészt meg, mert két hete minden nap a város két pontján koncertek vannak és minden nap (amikor ez eszembe jutott) arra gondoltam, hogy el kéne…..
Örömmel értesítek mindenkit, hogy egy új fejezet kezdődött az életemben! Remélehetőleg ki is fog tartani egy ideig (de legalább június 15ig) a lelkesedésem! :)merthogy Mariannal kitaláltuk, és ma meg is valósítottuk a közös tanulást. Együtt fogunk készülni a nyelvizsgára. Van…..
Én, a Mesélő 2010.02.14 13:07:48
@Beavix: köszönöm a linket, most már bevallom, hogy valójában erre vártam egész életemben.. :)

BabyBell: milyen volt a meccs? Pontosítva a kérdést: mit olvastál alatta a könyvből, amit magaddal vittél, hogy ne unatkozz? :)
the neverending story szorgos hét 2010.02.05 21:53:00
 Na, hát a nem jelentkezés oka a nagyon is aktív hetem.Tanulással és lazulással teli, csak (és mivel a blog nemcsak Zöld lovag, hanem aggódó szülő mentessé is ked válni, így leírhatom, hogy) alvásból volt híján... :) Merthogy napközben tanultam szorgosan az iskolában…..
Én, a Mesélő 2010.02.07 22:36:03
@Skot Bella: hehe, akkor tényleg a The Secret-ről van szó.. :) gondolod nem ismerem Béla?.. :) tekints csak az emailcímemre... 2-es nélkül..

érdeklődőknek plusz anyagok a témában dögivel, csak szóljatok.. :)
Én, a Mesélő 2010.02.07 22:39:01
@Én, a Mesélő: ja és hogy tetszett a film Béla? de ezt privátban levelezzük le.. :)
the neverending story iskol-a/ások 2010.01.29 21:26:52
kikívánkozik belőlem legalább egy történet az itteni iskolával kapcsolatban. De valószínűleg, még másról is fogok írni, csak még nem döntöttem, hogy miről, de majd még alakul...Múlt héten Andy hazahozta a leckéjét. Ebben nincs is semmi újdnság. Mindne héten kapnak egy kis…..
katyi-blog utolsók 2010.01.31 19:46:00
túl a pink-partintúl az utolsó vizsgántúl az utolsó nagy közös bulintúl az első pakoláson ezeken vagyok már túl. a pink parti klassz volt, leszámítva, hogy a célja az volt, hogy elköszönjünk anettől. (akiről egyébként a mesélő posztján felbuzdulva, úgy döntöttem,…..
the neverending story komment-kép 2010.01.31 13:09:55
most nem tudom eldöntetni, hogy képek a kommentekhez, vagy inkább kommentek a képekhez. de mindenesetre, arra gondoltam, hogy mivel most töltöttem fel az eheti képeimet talán egyik-másik eddigi bejegyzésem kiegészítésre szorul.picasaweb.google.com/polyabella/UtolsoJanuariHetem#Szóval…..
the neverending story angolna...p 2010.01.31 12:24:20
Feri, csak a kedvedért a cím! Egébként meg a tegnapi nap során körülbelül annyit beszéltem angolul, mint ittlétem óta összesen. Igazn büszke vagyok magamra! :) szép kis mozgalmas, élménydús napom volt!Reggel elindultam Ewa nevű csoporttársammal Edinborróba, hogy megnézzünk…..
Én, a Mesélő 2010.02.01 11:21:56
katyi-blog poszt a közönségnek. 2010.01.25 17:56:00
sok minden történt az elmúlt napokban, amiről nem akarok írni. ezért nem is írtam eddig. voltak már jobb napjaim is, de mivel nem akarom a kedves közönségnek szánt posztot panaszkodással megtölteni, ezt most kicsit félretéve inkább a jobb dolgokról írnék.   már csak két…..
ma is búcsúzunk. anettől. holnap megy haza. úgyhogy ma még utoljára összegyűlünk a szellemkastélyban, és pink-lady kívánságára egy kicsit mi is bepinkülünk. :)..
Én, a Mesélő 2010.01.27 22:27:22
Írtam egy posztot a kommentedhez.. :))

Elemezzük hát e kommentbe fordult posztot, mely maga Fábry Sándor bőbeszédűségének és a könnyed, laza, XX. század eleji párizsi íróiskola virtuozitásának két lábon járó remeke. Mert mennyi mindent is tudunk meg a főszereplőről ? Nem győzzük sorolni. Először is könnyes búcsút intünk a múlt egy apró szeletének, melynek fájó elhalványulása kihasít egy darabot főhősünk lelkéből. Szinte érezzük, amint a melléknevek sokaságának használata már-már kunderai magasságokban ível, miközben megjelenik előttünk a lelki pőreségében magára maradt magyar lány. Az író itt önnön mélységeiből tár fel garmadnyi történetet és megannyi sztorit, csak győzzük kapkodni a fejünket.

Az "anettől" szó a maga egyszerűségével meséli el kettejük kapcsolatát, barátságát. Látjuk magunk előtt sétálni őket a Temze partján (rohadtul nem vágom van-e Antwerpennek folyója, s ha esetleg van, hogy hívják, ezért lett Temze, na..), amint sárguló leveleket rugdosva mesélnek egymásnak álmaikról és az elképzelt jövőről. Hatalmas tehetség egy szóban ennyi mindent belefoglalni. Szellemkastély pink-ladyje perdül elénk, érezzük illatát és mély kék szemében megcsillanni látjuk Anett tengernyi érzelmét, ahogy dallá olvadva az esti éjben száll végtelen égtájak felé. Lélegzetelállító költői képek repkednek, már-már belepinkülünk mi is a forgatagba, annyira magával ragad az erasmus-fíling.

Köszönjük Néked múzsa, ki friss energiával élteted virtuális írónk virtuális pennáját,mi soha ki nem apad, csak ontja magából a hasonló műremekeket.

:)
the neverending story ka-ja 2010.01.26 23:58:40
Olyan rendes vagyok, hogyha lehetne szorgalom jegyet szerezni az életben, biztosan kitűnőt érdemelnék. Merthogy szombat óta minden nap rendesen tanulok (akárcsak egy jólfejlett vizsgaidőszakban-leszámítva a koffein mennyiség kétharmadát, és a toszogató emberek számát, na meg ha az…..
a harmadik (solution focused therapy) vizsgámra az antwerpeni egyetem könyvtárában tanultam. nagyon szép az épület kívülről (képek hamarosan a már ismert helyen), belülről pedig nagyon modern, sőt hangsúlyoznom kell azt is, hogy biztonságos. ugyanis egy securitis szekrény mászkál…..
the neverending story nem adom fel! 2010.01.23 19:00:00
Na a biztató szavak és az empátia meghozta jutalmát, így két nappal a megrázó esemény után erőt vettem magamból, és mint egy főnix, újraéledt energiával ülök neki, a mostanra már több, mint egy hetes életeeseményeim kifejtésének. És mivel azóta újabb postra való dolgok…..
Én, a Mesélő 2010.01.24 00:28:49
@katicka: istenem, nők...
Én, a Mesélő 2010.01.24 20:14:34
@Skot Bella: ez az, hogy nem tehetem meg, mert onnan a focit már kitiltottátok.. :P ha Károly kollega olvasná a barátnője blogját, akor itt meg is erősíthetné ezt a tényt.. :) de Károly kolléga kevésbé empatikus mint én, úgy látszik.. :)

Velem senki sem beszélget..

Most mondanám, hogy hüpp, de az érzelmi zsarolás.. :D
the neverending story bővebben... 2010.01.20 19:29:00
Na, had szóljon... :) egy fokkal bővebben.  01.08- péntek: este a wii meccsek 11ig tartottak a Stark házbanNa, ennek az volt a lényege. Vagy nem is, inkább ott kezdem, hogy számomra a wii, mint fogalom decemberbnen jelent meg az életemben. Azóta már karácsonykor is volt szreencsém…..
the neverending story headlines 2010.01.17 20:53:00
Mivel eléggé lelassult az életem a mai nappal, de eddig eléggé pörgött, így azt a megoldást választottam, hogy most csak főcímeket kaptok, és mondjuk holnap vagy kedden meg megírom bővebben kifejtve a dolgokat. :) Ennek több előnye is van: például több post januárban, na meg…..