Regisztráció Blogot indítok
Adatok
belevágtam (törölt)

21 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van kettő, mindkettőt átépítjük.A lenti fürdőbenszinte minden rossz.A WC csésze megrepedt, egyelőre alig látszik, de azért a repedések általában nem visszafejlődni szoktak. Alföldi porcelán, élt kábé 10 évet.A két Kludi csap akciós volt...A mosdónál lévőről…..
Tegnap megtörtént!Kiöntötték a garázs és az előszoba födémjét, vagyis a tetőterasz alját.(azaz december 19-dikén le lehet bontani a zsalut és karácsony előtt visszaadni a tulajnak)Szépséghiba, hogy a mixer ráment a legutóbb megmaradt betonból öntött járdára és mivel nem…..
Egyelőre nyerésre állunk.Szinte hihetetlen, hogy változik minden.Nem arra gondolok, hogy kinő a földből egy épület, majd teteje lesz, aztán amikor bekerülnek a nyílászárók, akkor érzem úgy, hogy a házamhoz tartozik.Sokkal inkább az jut eszembe, hogy amikor belekezdtünk, még…..
... és mondott hasznos dolgokat. Nagyon örültem, hogy megnyugtatott: ami most zajlik, az szakszerű, meg az sem haszontalan, ahogy rámutatott a régi hiányosságra. Azokra, amik a 12 évvel ezelőtti szakszerűtlen kivitelezésből adódtak, meg azokra, amik időközben avultak el, különös…..
építkezős Kisütött a nap! 2009.11.12 18:20:00
150.000 Ft. Ennyit spóroltam volna, ha a garázs és az előszoba födémét nem egybe öntik, ha a fele monolit, a másik fele meg gerenda+béléstestes. Jobban bízom ebben a kőművescsapatban, egy E-gerenda lehet repedt is, meg rossz minőségű is, meg a fene akar darut a kertjébe, mert…..
építkezős Megint állunk 2009.11.11 09:26:00
Most a lehetetlen időjárás miatt.Három napja vigasztalanul esik az eső.A pincében áll a víz.A nappaliban előkészítettek a terepet a spalettázására - ami a nyílászárók beépítése után az ablak és ajtónyílások vakolását, a perem kialakítását jelenti - ennek megfelelően…..
építkezős november 7 2009.11.07 15:49:00
Borongós, novemberi szombat, régen pirosbetűs ünnep, most eszembe jutnak az amúri partizánok, de épp hogy csak kicsit.A pince tetején - vagy most már a garázs padlóján áll a víz.Áll ott a munka is, mert a szervek hétfői döntésére várunk: hátha mégis megengedik a teljes…..
belevágtam (törölt) 2009.11.11 09:11:37
@Tanúsító: Egyetértek! A kútra vigyázni kell.
Csakhogy.
Vannak olyan kutak, amelyekből isznak.
Vagy vizet vesznek más célra.
Itt a környéken mindenütt van vezetékes víz és mindenütt van a talajvíz kinyerésére alkalmas, nem túl mély kút, amiből csak öntözünk.
Ez a talajvíz erősen szennyezett is (sok nyitott emésztőgödör működik még errefelé) és baromi kemény is. Felüdülés neki a lágy esővíz.
építkezős Novemberi eső 2009.11.05 13:49:06
A francba, hagytam elázni a  leszedett erkélyt, pedig istenien égett a kályhában, miután két darabját nekiálltam felszabdalni.Ma csak Béla bécsi jött fel, ellenőrizni, hogy a tegnap lebetonozott tornác és lépcső nem ázott-e meg. Nem ázott meg, rendesen becsomagolták.Itt…..
építkezős Állva haladunk 2009.11.04 08:58:00
Attila barátom bogarat tett a fülembe.Merthogy milyen érték lenne, ha a garázs tetején nem sátortető lenne, hanem végig tetőterasz.Telefontáltam, majd a többi módosítás miatt be is mentem a műszaki osztályra.Most úgy tűnik, nem lehetetlen.Fotózni voltam, a környéken két olyan…..
Ezt a mérnökünk mondta a szkájpon.Nagyon fel volt háborodva szegény, merta. ő úgy gondolta, hogy amikor beadta a tervet, akkor jár neki az egész pénze, mint a 400.000 Ft. Én csak 300e Ft-ot fizettem neki, mondván, hogy nem így állapodtunk meg, továbbá szerintem azzal lesz a munkája…..
Csütörtökre jelentkezett be az ablakos.Eddig csupa jó tapasztalatom volt velük, egyetlen apróságot leszámítva.P. úr biztosított, hogy a kollégáiért tűzbe teszi a kezét, évtizede dolgozik velük, sok házban megfordultak már, nem is nézelődnek, tabu minden és még a kocsmában…..
építkezős október 28 2009.10.28 08:59:27
október 26. hétfőIsten éltesse Édesanyámat, aki ma 73 éves.Bezsaluzták és kibetonozták az északnyugati falra épített szélfogó-bővítmény koszorúját.Attila becsövezte a fűtést, ezután lerakták a 10 centi hőszigetelést a nappali aljára.Érkezett egy rakás tégla, ezt…..
építkezős Kronológia 2009.10.23 17:09:00
okt 17-18 hétvégeAz eső miatt elvesztettük az elmúlt hetet, szerdán kellett volna a pincefödémet betonozni, ehelyett még mindig a zsalura és avasalásra helyezett deszkákon járunk, csüdig agyagban. A kocsifelhajtó is sáros, nem volt egy leányálom beállni a MÜPA parkolójába a…..
építkezős Kotu 2009.10.18 14:45:56
Nemrég tudtam meg, hogy ez nem román, hanem magyar szó és híg sarat jelent.Sár, sár és sár.Abszolút mélypont - amiből a jövő héten kezdünk felemelkedni.Nagyjából egyhetes csúszást okozott a hirtelen beköszönt ősz.Még így is örülhetek, hogy aszályos volt az előtte eltelt…..
építkezős Repül az idő 2009.10.02 14:10:00
El sem akarom hinni.6,5 MFt körül járunk.Igaz ebben van egy 600.000 Ft-os letét.Momentán ablakcsere folyik a lányom szobájában, tegnap kicserélték a nappali két nagy ablakát, a konyháért, a gardróbét, a kamráét, mára maradt az emelet, a fürdő és az előbb említett kettő. A…..
építkezős Helyzetjelentés 2009.09.18 08:23:56
Jó hogy volt tegnap egy kis eső.Igaz hogy fél tíz felé feladta a csapat és elment, de most folytatják a szélfogó lépcsőjének bontását és így nincs por.Itt tartunk:tegnapelőtt, azaz szept 16-dikán vízszigetlték a pincét és kiöntötték a nappali födémjét. 16 tonna beton…..
Sárdobáló Mocskos nektarin! 2009.09.05 08:00:00
calam és vincemate írása Kezdjük rögtön az elnevezéssel. Egyesek - és jól tudjuk, kik - a politikai korrektségre hivatkozva „kopasz barack”-nak nevezik ezeket, és mindenkit igyekeznek lejáratni, aki nem megy bele álszent játékukba. Pedig minden igazi barack-szerető…..
Sárdobáló Sokféle vélemény 2009.09.05 00:30:00
 Mielőtt beindulna a mai napi őrület, amikor is még nem tudjuk, hogy a délután kezdődő felvonuláson mi fog történni, csak két videót szeretnék kitenni, hogy máshol (és persze Magyarországon is a legjobb színészek közül nagyon sokan) hogyan is állnak ismert emberek a…..
belevágtam (törölt) 2009.09.05 12:23:20
@ralf: Igen. Budapesi nagykövet szeretne lenni + szeret a médiában szerepelni és ezzel a témával könnyű.
építkezős Megtorpanás, sokk 2009.09.03 17:52:00
A franc essen a mérnökünkbe.Már az elején sok baj volt vele, most meg egyik hülyesége derül ki a másik után. A legrosszabb hogy már az első felmérést elcseszte és emiatt közelebb lesz a ház sarka az utcához, mint szabad lenne.Beleírt a tervbe olyan cuccokat, amire a kőműves azt…..
építkezős Látványosan haladunk 2009.08.28 10:54:00
Elképesztő a tempó!Ezek nem lacafacáznak.Nem olcsón dolgoznak, de mindennél többet ér, hogy nem hónapokig tart a dzsuva köröttünk.Az új szoba alapját beterítették kuléval, ráfektették a hálót és most várják a betonkeverőt, hogy beterítse.Arcátlan bagázs a…..
építkezős Már látszik valami 2009.08.27 12:41:30
Gyorsan zajlanak az események, csak kapkodom a fejem.Nemrég másztam ki a kádból, persze tusolás közben is érkezett egy teherautó, amit be kellett engedni. Negyed hét óta vagyok talpon, hétre érkezett a kőműves csapat, fél nyolcra a Ropirambó. Azóta folyamatos a hajtás, persze…..
építkezős Dúlás a köbön 2009.08.24 22:17:05
Felvonultak a kőművesek.Elpakoltuk az útból az üvegházat, szerencse hogy könnyű, négyen könnyedén elvittük egy nyugis helyre. Pali lehordott mindent a pinceközbe. Lebontották a teraszt.Ritka kókány munka volt, Bajusz Barna József kőműves követte el még az előző évezredben,…..
... és holnap felvonul a kőműves.Bennem meg nagy a félsz.Már most a plafonon vagyok.Mióta tart az ügy, talán harmadszor.Mindhármat a feleségemnek köszönhetem.Nomeg magamnak.  Tegnap kivágták a két öreg diófát és egy olyan kajszit, amit ugyan én ültettem, de nem volt…..