Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Waamini

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ha valakiről eldöntik, hogy depressziós vagy hasonló, gyógyszereket kap. Tudom rengetegen szedik és rendben vannak. Visszamegyek dolgozni és szedem az új antidepresszánsomat.  A szüleimmel ebédelek és meggyőzöm őket, hogy újra a régi vagyok...  aki semmi gondot nem…..
  Cím:   4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98. Telefon:   +36-52-411-717/55214 E-mail:   Web:   http://www.psychiatry.dote.hu/index1024.htm     // Async Rating-Widget initialization. function RW_Async_Init(){…..
Waamini 2011.07.27 00:27:36
A DEOEC Pszichiátriai Tanszékének fekvőbeteg ellátásáról:

Az Akut Pszichiátriai Osztályról -személyes tapasztalat híján- nem tudok nyilatkozni.

A Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály esztétikailag kellemesnek mondható, kórtermei korszerűek, igényesek, saját vizesblokkal rendelkeznek.Az orvosok, ápolók korrektek.A betegellátás terén viszont véleményem szerint vannak hiányosságok és kifogásolható dolgok.Kezdve például a gyakran előforduló helytelen gyógyszerezéssel: velem is, és többekkel is megesett az ismeretségi körömben, hogy a rendszeresen (nem pszichiátriai, hanem egyéb okok miatt) szedett gyógyszereiket nem, vagy nem a megfelelő adagban kapták meg, és erre ők hívták fel az ápoló személyzet figyelmét, illetve olyan is megesett, hogy a benntartózkodás ideje alatt beállított új gyógyszereiket nem a megfelelő (az orvos által előírt) napszakban kapták, esetleg meg sem kapták, vagy mást kaptak helyette...
A mentő által beszállított újonnan érkező páciensek tájékoztatása gyenge.Jómagam,jobb híján, egy ajtóra ragasztott házirend, illetve a szobatársak segítségével tudtam megismerni és "elsajátítani" a napi kötelező rutin időbeosztást, a felvevő-, illetve kezelőorvosom kilétéről pedig másfél napig senki nem tájékoztatott, be sem jött hozzám senki a vizit során.Egy másik orvos kérdezte tőlem, hogy ki az orvosom, nekem pedig fogalmam sem volt róla...Az orvosok által a páciensekre fordított idő körülbelül a reggeli 10 perces vizitig terjed, utána gyakorlatilag "azt csinál mindenki, amit akar".A különböző rehabilitációs csoportfoglalkozások (zeneterápia, kézműves terápia,stb.) minden bizonnyal jók, már ha a páciens rájön, melyik falon találja meg kitűzve a foglalkozások időrendi listáját, és úgy gondolja, részt vesz rajtuk...Eléggé "szabadelvű" az ellátási rendszer.

Nap közben tehát inkább szanatóriumhoz hasonlítható az Osztály, komolyabb odafigyelés a páciensekre, és nagyobb "szigor" csak éjjel érezhető, este 10 után egy légy sem pisszenhet, a folyosón pedig "kijárási tilalom" van érvényben.

Esetemben az orvosok és nővérek nem mindig fordítottak kellő figyelmet a panaszaimra, annak ellenére, hogy többször is említettem őket.Olyan is előfordult, hogy egy-egy régóta visszatérő páciensről a háta mögött gúnyos hangnemben beszélgettek.

Mindezektől eltekintve durva bánásmódot nem észleltem sem én, sem az ismerőseim, az ellátás -a fent említett problémáktól eltekintve- korrekt volt.
small Small - Mert szeretlek... 2009.06.01 18:24:00
1.Ki kell, hogy mondjam most mindeki előtt, Hogy boldog vagyok, ez bennem már eldőlt, Hogy kit szeretek és ki nekem az életem, Hogy kire kell vigyáznom, kit kell féltenem, Bár tudom, hogy ez neked belül kicsit furcsa, De, hogy nekem ki kell, a szívem belül tudja, Mert tudom nekem valami…..