Regisztráció Blogot indítok
Adatok
homonna

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az aszú Tokaj csúcsa, számomra is nagyon fontos, épp ezért nem gondolom, hogy minden évjáratban el kell készíteni – mondja Homonna Attila (akinek véleménye más, mint Mészáros László Disznókő-vezérigazgatóé, utóbbi a sorozat első részében fejtette ki álláspontját). A…..
homonna 2010.02.18 00:40:32
@BZoltan: olyat írtam, majd kitöröltem, ami sokaknál "kiverte vóna a bisztit". ezt nem akarom.
:-)

Aszústratégiák témában folytathatjuk.
a szárazakról egy másik fórumon vagy személyesen.
homonna 2010.02.18 13:11:00
@pinotnoir_777: az első harmad nincs, a második "érintőleg"(1-4 óra), a harmadik ( az aszús) az már áztatva van.

a szárazakról: jól eltaláltad, csak az elegancia a cél.

ha nem próbálkozunk új módszerekkel, akkor nem fejlődünk. nincs szentírás a témában, nincs épkézláb technológiai hagyomány a borvidéken, nincsenek komoly pincemesterek, borászguruk, ha úgy tetszik.

nincs kitől tanulnunk(bocsánatot kérek), tehát magunknak kell kitalálnunk a megfelelő módszereket. én ezt találtam ki magamnak.ezzel lehet vitatkozni, egyet érteni.nem kötöm fel magamat , ha egy neves borblogger vagy tisztelt névtelen kommentelő 3 pontot ad erre az iskolára.és be fogom látni , ha tévedtem, erre már volt példa.
Bréking: Mint azt az MTI nyomán Index anyánk is írja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság jogszabálysértés hiányában jogerősen elutasította a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának a szerencsi szalmatüzelésű erőmű engedélyezési eljárásával kapcsolatos…..
homonna 2010.01.23 12:12:57
- az, hogy az erőmű összes engedélye jogerős (energiahivatali, környezetvédelmi, építési), kb. 2007. augusztusa óta tudható.

- azért volt jogszerű, mert abszurd módon, a Magyar Köztársaság kormánya/paralmentje 2 jogi mulasztást vétett: 1./ nem alkotta meg 1985 óta a világörökségi értékek védelmét biztosító törvényt; 2./ amikor Tokaj-Hegyalja világörökségi címet kapott (2002.), nem gondoskodtak a nemzeti szintű jogi védelméről (mint pl. a Horotbágy természetvédelmi terület vagy a pécsi ókeresztény sírkamrák műemlékek).

- azaz, amikor a folyt a szerencsi erőmű engedélyezési eljárása, az illetékes hatóságok nem találtak olyan jogszabályt, ami alapján azt el lehetett volna utasítani.

- és akármilyen abszurd és hihetetlen a dolog, de a fentiek miatt kb. jogszerű...

- a jelen bírósági döntés kb. ezt mutatja meg az ügy kapcsán újra, és remélhetőleg jó alap lesz az adott joghézagok és egyebek felszámolásához.

- az erőmű nem a fenti hazai jogok vagy joghézagok miatt nem épül (hiszen jogerős engedélyei vannak 2007. óta, amelyek nem lettek visszavonva, azaz semmi nem akadályozhatta volna az építését..., az adott földmunkákat is elkezdték 2007. őszén...) hanem azért, mert 1./ az UNESCO Világörökségi Bizottsága "problémássá minősítette" világörökségi szempontból, 2./ nincs beruházó, befektető aki egy alapvetően rosszul tervezett (világörökségi értékeket veszélyeztető + UNESCO által problémás + gazdaságosságilag is ingatag, hisz nincs a környezetében elegendő tűzelőanyag, azt messziről kellene beszállítani) beruházásba befektessen.

- tudomásunk szerint továbbra sincs befektető jelölt a beruházáshoz.

- az UNESCO Világörökségi Bizottsága továbbra is várja a kormánytól 2011. február 1.-ig a következő jelentést a szerencsi erőmű ügy állásáról, megoldásáról + várja a fenti joghézagokat megszüntető világörökségi törvény megszületését / bemutatását.

- negatív hír a szerencsi ügyben az lenne, ha 1./ X vagy Y bankcsoport vagy cég sajtótájékoztatón jelentené be a beruházás elindulását vagy 2./ munkagépek jelennének meg újra a területen.
2009. augusztus 15-én rendezték meg Bor, mámor, Bénye néven Erdőbénye borászainak első közös fellépését. Az erdőbényei fesztivál azonban ennél több szeretett volna lenni, ezért öt budapesti kajablogger és öt egyéb – zömmel hegyaljai – gasztronómiával…..
homonna 2009.08.23 15:53:29
Kedves Kegyetlenkirály,
1.minek nevezik ezt?
2.ha valakit név szerint
b@szogatsz, akkor vállald a nevedet!
3.(nem vagy te ismeretlen).
üdv
Homonna Attila