Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caligula77

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyáltalán nem értjük, miért csodálkozik az, aki egy multinacionális telefoncégnél akar munkát vállalni, de interjú helyett a kapunál várakoztatják úgy, hogy le sem ülhet. Attila ezen kibukott és távozott. A kérdés: Attila volt-e a hülye, vagy éppen ellenkezőleg? Tényleg…..
Caligula77 2007.10.11 00:29:16
Kedves HR-esek!

Ti biztos a szakmátok csúcsai vagytok, csak sajnos a tapasztalat nem ez.

Ugye általában szakembert keres 1-1 cég, akár multi, akár szimpla mezei. Az interjúk 90% abból áll, hogy nekem, a pályázónak papagájként kell felmondanom szakmai önéletrajzomat. Az ember azt várná el, hogy az interjún az ember kapjon megoldandó szakmai kérdést, amiből ténylegesen az derül ki, mennyire is ért a pályázott területhez. Az állásról kábé ugyanezt darálják el, ami a hirdetésben szerepelt, indoklás: most még nem mondhatok többet... Az idegen nyelvnél meg nekem ne mondja senki, hogy egy kérdés a hobbiról képes feltérképezni a pályázó szakmai szókincsét. Itt jegyezném meg, hogy az idegen nyelvet megkövetelő álláshirdetések legalább felénél később totál nem kell használni a nyelvet, az eddigi 4 mnukahelyemnél mindenhol tárgyalási szinttel kellett hogy rendelkezzem, és sajnos a nyelvhasználat hiánya miatt kopott a nyelvtudásom. Mindenesetre a csúcshr-esek még a számukra makogásnak tűnő válaszokból is leszűrhetnék, a velük szemben ülőnek a szókincs megvan, csak régen használta-e a nyelvet, mert akkor visszajön egy kis gyakorlással. Ja és visszajelzés, ami ugye 10 esetből jó, ha kétszer van, az is egy 1 mondatos e-mail: sajnáljuk, nem feleltél meg, elraktuk anyagodat (gyújtósnak télire? :)). Azaz nem tudjuk meg, mi volt a gond, mit csináltunk rosszul (mondjuk a csókos állásoknál nincs is erre publikus magyarázat). Ha vissza mersz kérdezni, akkor meg még meg is vannak általában sértődve, hogy mi a franc bajod van, megmondták, hogy nem.

Utolsó gondolat a HR-ről(nem akarok teljesen HR ellenesnek tűnni :)) de két multi HR-esei munkaidő kezdete után 1 órával libbentek be, a munkaidő vége előtt 1 órával már dobbantottak is, és a bentlétük jelentős hányadát a büfében trécseléssel töltötték el. A fejvadászoknál ugye általában 9 előtt senki sincs benn, és az utolsó interjúidőpont max 3-3.30. Persze, dolgoznak 10 órákat, 1 hét alatt..

Attila, én is voltam pár interjún, általában pontosan kezdődtek, volt amikor várni kellett, volt hogy fél óránál többet. (voltan a pannonnál is, én ilyeneket nem tapasztaltam). Viszont én minden egyes céghez nyitottan mentem, értsd ez alatt: az interjú egészéből vontam le a végső tapasztalatot, és nem abból, mennyit kellett várni. Az hogy te a várakozásból vontál le következtetést, olyan, mintha a pályáztató az alapján döntene, hogy tetszik-e élőben a búrád, vagy sem.

Még egy valami böki a csőrömet: a nem sikeres kezdetű mondatok :)) Itt is szerepelt 1 pár. A sikeresség szerintem egy belső érzés, ami független attól hogy hova pályázik az ember, milyen hátszele van, vagy mivel jár...