Regisztráció Blogot indítok
Adatok
everbay

1 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Divatmotoros Kütyü - 12V aljzat 2008.06.08 21:23:00
Van már hordozható gps és a videorögzítéshez is egy kütyü. A blackberry pedig - a sokkal optimistább katalógusadatokkal szemben - simán lemerül egy nap alatt. Na meg ki tudja, hogy mikor alakítom át az egyik dobozt a VFR-en mobilhűtővé? Végülis egy túramotor sem az…..
Sziasztok! Szeretném bemutatni Nektek, hogy én hogyan kezelem a kockázatot ha hosszabb távú pozit veszek fel... Biztos sokan hallottátok már, hogy a trend az úr, meg azt, hogy a trend a barátunk! Mindenki ismeri és tisztában van ezekkel, mégis sokan figyelmen kívül hagyják.…..
everbay 2009.11.20 23:01:46
@DiNo: Thx Dino, nagyon jó bejegyzés. Kiteszem most középre is hogy látszódjon ez egy új bejegyzés. Nincs semmi gond az ábrával. üdv.
Kedves Látogató!Először is üdvözlünk a blogon. Szeretnék adni egy rövid útmutatót ami segít eligazodni az itt található tartalmak között.Egyenlőre azt találtuk ki hogy nem teszünk ki semmit középre a blogba, minden bejegyzés bal oldalra a megfelelő rovatba kerül, így…..
Az elmúlt napokban valami történt a devizapiacokon (és a részvénypiacokon is). Megnőtt a volatilitás és vele együtt a bizonytalanság is, a kockázatvállaló hajlandóság látszólag csökkent. Vajon itt a várva várt korrekció és az USD új erőre kap? Nem tudom, de egy dolog nagyon…..
everbay 2009.11.06 11:34:42
@devizatrader devizatrader.hu/devizapiac.blog.hu: nagyon jó ez a CSFB report, tényleg érdekes látni azt, hogyan gondolkodnak a nagy játékosok a pozik kiépitésénél. Ha lesz rá lehetőség, akkor a következő hónap elején is nézzük meg ezt a jelentést hogy mi változott szerintük. köszi
Devizapiac EURGBP position trade 2009.10.09 23:18:00
Sziasztok!Szeretném megosztani Veletek az egyik trademet.H4-D1-W1 chartokon kereskedem. A nagyobb trendeket próbálom lekereskedni. Ha elkezdődik egy trend,"felpattanok rá", és addig maradok benne amíg begyengül vagy véget nem ér. Közben ( ha a trend nem tiszavirág életű :) )…..
GBPCHF H1 duplacsúcsot alakított ki, a csökkenő napos trend korrekciójánál 1.6530 nyakvonallal. Miután ezt a napos korrekciót törte egy H1-H4 trendvonallal, kialakított egy range-t, ez alá tettem egy sell stopot. Entry: 1.65130Kezdeti stop: 1.6606 (0.74%)H1 chart:H4…..
Devizapiac YamahaR1 EURGBP long 2009.10.05 10:08:00
EUR/GBP long 2009.okt.05 Daytrade!Setup: Ázsiai min. plusz gap-el nyitott és betöltötte a piac és mini szint is a 91.400 környéke..Pozi zárás: az M5 tr.vonal letörése ..
everbay 2009.10.05 10:24:55
everbay 2009.10.07 21:11:31
@yamahaR1: én is hasonlóan jártam, jól megvették a kábelt, GBPCHF is visszajött a letörési pontra.
everbay 2009.10.08 08:40:34
@DiNo: elméletileg a makro font oldalon nem indokolná hogy forduljon a trend, bár trichet papától nem tudjuk hogy mit várhatunk.
A kereskedés hosszú távon nagyon magányos dolog tud lenni, nem létezik semmi és senki csak az ember és a piac, a grafikon és a hírcsatorna. Ezt az állapotot szeretném feloldani szerzőtársaimmal együtt, és egy olyan interaktiv felületet készíteni ahol mindenki elmondhatja…..
everbay 2009.10.05 09:32:56
@yamahaR1: köszi a gratulációt, nem hagyjuk magunkat :), csinálok lehetőséget képfeltöltésre. Persze, nem az a lényeg hogy ki hány plusszos pozit tud itt összehozni, hanem főleg az, hogyan manageled le őket. üdv.
Sziasztok! Még soha nem szóltam hozzá a blogban, de olvasója vagyok. Először is gratulálok WikFx-nek a munkájáért, csak így tovább! Örülök neki hogy Magyarországon is vannak már lelkes emberkék akik hajlandóak tudásukat és tapasztalatukat önzetlenül megosztani másokkal és…..
everbay 2009.10.04 14:42:21
Sziasztok! én is lelkes olvasója vagyok Wik blogjának, de még egyszer sem szóltam hozzá. Az a megnyugtató amikor ugyanazt olvasod más írásában, amit te magad megtapasztalsz a piacon. Jó, mert ezek szerint ugyanazon a piacon kereskedünk. Ha megengeditek én is leírnám a véleményem a fent szóba került dolgokról.

M15 alatt én is próbálkoztam rengeteget, de aztán be kellett látnom hogy ha beindul a volatilitás, akkor nagyon sok mintát tönkre tud tenni ami korábban szépen működött (vagy felettes idősikon működik), így letettem róla. Ezért nem is hiszek a 5-8-10 pipes profitért megyünk megoldásban, amkor is 1.5-2 pip csak a spread, és csapkod a piac eléggé ahhoz hogy ne tudj neki adni egy egészséges SL-t, ilyenkor pedig már felborul az a bizonyos RR arány is. De őszintén örülök neki ha valakinek ez hosszútávon megy.

Ha gyertyára lépek be, akkor gyertyazárásokat én is meg szoktam várni, mert hihetetlen módon H4 gyertyákat is képes átrajzolni a piac 30-40 mp! el gyertyazárás elött.

Én a 10-es, 20-as, 100-as és 200-as EMA-kat használom a chartjaimon, ezek fent vannak az összes idősíkon. Hasonlóan fenti tradertársaimhoz, én is dinamikus támasz és ellenállás zónákat azonosítok velük (legelőször ezt Wik mesternél láttam), DE ezek soha nem írnak felül egy horizontális szintet. Nálam a horizontális T/E szintek elsődlegesek, és aztán egy-egy trendfolytató mintához segítségül hívom ezeket a bizonyos EMA-kat. Én is sokat kisérleteztem a különböző EMA beállitásokkal (pl. 50 ema, 5 ema keresztezése), de aztán rá kellett jönnöm hogy annyiszor működik ahányszor nem. Igy maradt a 10,20,100,200 EMA. 10-est, 20-ast nagyon sokan figyelik, a 100-as és 200-as azért fontos nekem mert lehet látni azt hogy "honnan jön" az ár. Mennyire érett a trend. Nyilván ezek magasabb idősik alacsonyabb EMA-i, de nagyon látványos tud lenni kis idősíkon megjeleníteni a 100-ast és 200-ast de csakis zónának.

Scale outolás... szerintem setup válogatja hogy mikor éri meg nyerő trade ből scale outolni és mikor éri meg tartani az egész pozit. Egy horizontális szint visszapattanásra (bounce) játszva, ahol is a napi trend ellen mész (de felettes trend irányba lépsz be), szerintem megéri lefelezni a pozit +ban, mert tudjuk/sejtjük/reméljük hogy a visszapattanás fog csinálni nekünk egy ELVÁRHATÓ minimum mozgást, ahol már lehet csökkenteni a kockázatot úgy hogy az eredeti, jó helyen levő SL-ünket nem kell agressziven ráhúzni a belépési pontra ahhoz hogy Break even-ben legyünk. Tehát eredeti jó helyen (szint alatt/felett) tudjuk tartani az SL-t. Azért kell levenni a kockázatot ezzel a módszerrel szerintem, mert mégiscsak napi (akár H1) trend ellen mész. Ennél a módszernél nem scale outolnék vesztőben se, mert általam azonosított szint alatt van az SL, minden más szint feljebb nem SL szint. DE. Egy trendfolytató setupnál, ahol a mikro meg a makro trend is egy irányba áll, már nem scale outolnék nyerőben, mert jóval kisebb az esélye hogy rajtunk fordul a trend. A vesztőben való scale outoláshoz nekem több szint kellene, ahol el tudom dönteni, hogy borul a setup. Mert az SL szint azért SL szint, mert addig érvényben van a trade. De ez csak én vagyok.

Ha momentumra játszik az ember pl. M15-ön, és bizonyos idő után nem történik semmi, akkor én is scale outolok nullában vagy nulla közeliben. Ez nem szégyen szerintem. Szintén, ha momentumra vártam de nincs momentum vagy nem indult meg, de már poziban vagyok fontos hír elött pl. NFP elött akkor vagy teljesen lekopasztom a pozit vagy BE vagy bezárom.

Trading pszichológiához... nekem a legnagyobb gondom a kapzsiság volt, ha túl nagy poziciót vettem fel sose tudtam józanul kezelni, és ...rá idegeskedtem magam, tehát ez nem jó se a józan itélőképességünknek se az idegrendszerünknek, pedig az egészségünk és a kiegyensúlyozott életmódunk a legfontosabb. De mindez csak szerintem...

sziasztok!
Több hónapos trendvonalat tört a devizapár, LONG 1.0850nál a trendvonal visszatesztnél.Stop Loss:   napos zárás 1.0550 alattTake Profit: ahogy az árfolyam mozgás…..
everbay 2009.10.02 12:47:16
@hzsolt: köszi a dicséretet a blognak, nem rég indultunk, még dolgozunk rajta... én ha beléptem volna ucanadába, akkor 1.68 körül 1.58-as stoppal, nagyon vola ez a pár, jó nagy stoppot kell neki adni, persze kérdés hogy mi a cél, meddig akarod tartani stb...
everbay 2009.10.02 21:00:23
@hzsolt: én is csak utólag okoskodtam, nem léptem meg. Kíváncsi leszek mi történik a részvényindexekkel és a nyersanyagdevizákkal jövő héten. Mindenesetre NFP ma is meghozta a mozgást szokás szerint.
Devizapiac AUDNZD napos sell 2009.10.02 10:41:00
AUDNZD csökkenő napos trendben mozog, fibo 50 pullback után napos gyertyára eladtam.Entry: 1.2159Stop: 1.2260Zárás: ármozgás alapján.Veszélyek: 1 gyertyára eladni és fölétenni stoppot kicsit agressziv.UPDATE, 2009.10.05: Ez egyenlore jol nez ki, olyannyira hogy mar BE-kozelbe be tudom…..
Devizapiac EURCAD H4 agressziv buy 2009.09.29 15:28:00
EURCAD emelkedő H4 trendben mozog, nem rég tesztelte vissza a napos csökkenő csatorna felső szélét, itt adott 2 kanócos H4 gyertyát. Ezenkivül, itt található egy erős konszolidációs zóna ahonnan nagy nehezen tört ki az árfolyam (napos csökkenő hullám fibo 61.8 volt) ami…..