Regisztráció Blogot indítok
Adatok
samumester

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én előre szóltam, hogy olyan palackot hozok, amitől mindenkinek tátva marad a szája. Hetekkel később, mikor egy borkóstolón előhúztam az üveget, nem is maradt el a reakció: felszaladt szemöldökök, szélesre nyílt vigyorok jelezték, hogy a látvány senkit nem hagy hidegen. Hogy…..
samumester 2011.08.22 15:55:53
Azért akadnak versenytársak: winechap.com/amusing-nonsense/weekly-ridicule-of-embarrassing-wine-labels/ és persze ott a klasszikus "Red Chardonnay", mármint rendes fehérbor piros palackban.
A Művelt Alkoholista Két jó bor 2010.08.12 06:00:00
Egy komoly hagyományokra támaszkodó, ám a nagyközönség számára kezdő hegyaljai pince két boráról olvashatnak az alábbiakban. A birtok tavaly már szerepelt a 7x7-en, ám azt nem mondhatjuk, hogy nagyon ismertté váltak volna azóta. A borkereskedelemben dolgozó Kiss János nagyapja…..
w Fortélyos félelem igazgat 2010.04.08 05:45:00
  A győztes ismert, a győzelem mértéke még kérdéses. Benne volna a pakliban, hogy 2002-höz hasonlóan a biztos eredmény tudatában elalszik a fideszes tábor, de azért van tétje a játéknak: hogy meglesz-e a kétharmad. Ettől várhatja a Fidesz, hogy a már elkötelezetteken felül…..
samumester 2010.04.08 15:22:02
@dark future: Feketelistázás és titkos választójog megsértésének helyeslése távol áll tőlem, de azt nem tartom gáznak, ha az ismerősök politikai orientációja, maga a politika, közügyek beszédtéma. Jól működő demokráciákban az identitás és a választott párt érték orientációja között is kéne legyen kapcsolat. Az ilyen országokban persze az ember fizetése sem titok munkatársai, adott pozícióban a média előtt. Gond szerintem akkor lehet, ha a barátom ezt nem tudja helyén kezelni (esetleg egy féreg) és visszaél az információval. Szóvak szerintem nem a nagy testvér meg a zéerté, hanem a Jóska meg a Pista lehet a hunyó.
A Magyar Bormarketing Kht. elindította eddigi legnagyobb költségvetésű kampányát, elkészült a honlap, híres emberek győzködnek rajta, hogy igyak bort, mert az jó. Az utcákon óriásplakátok buzdítanak ugyanerre, ha jól dekódolom az üzenetet. A plakátokon mindenesetre színes…..
samumester 2009.10.23 23:04:20
@nick:: a stockphoto dolog szerintem azért mostanára már elég tiszta az olvasóknak, ami nem biztos, hogy így lenne, ha valaki nem dobja fel a témát. Szerintem ez így jó. Az általános okoskodás pedig szerintem annak is betudható, hogy ilyesféle nagyságrendű (látható) kampány eddig nem igen volt most meg kicsit kapufa lett, amennyiben az érdemi tartalom leginkább azokat éri el sikeresen akik eddig is a minőségi magyar bort vették. Mondjuk úgy általában egy termék fajtát reklámozó jó kampány nem jut eszembe ellenpéldaként, nem könnyű eset... talán erre egy marketing blogon lesz válasz :)
A bort folyamatosan körbelengi a sznobizmus diszkrét bája. Az ember elindul (én legalábbis onnan jövök) a középiskolai és felsőfokú tanintézményi bulik világából, ahol kétes eredetű borokat önt föl kétes eredetű italokkal. Hogy ne érezze ezt cikinek, még véletlenül sem…..
samumester 2009.10.19 22:25:29
@SárgaEminenciás: Bene Zéta: Én úgy tudom, kiszállítások alkalmával meg lehet beszélni találkozót velük pár extra palack átadására. Legalábbis úgy 2 éve Pest környékén még működött.

Én is ihletet kaptam ám közben egy 5 puttonyos aszú feláldozásához. A fentebb ajánlott édes-savanyú és a markáns ízvilág mentén én párolt birsalmás vadkacsát sütöttem, és nem bántam meg. Vadkacsa persze nálunk sincs minden nap, de a birsalmát javasolnám...
A hvg.hu arról tudósít, hogy Vincze Béla borászatát 30 napra bezáratták, miután a 2007-es Egri Bikavéréről kiderült: hozzáadott glicerint tartalmaz. A glicerin valószínűleg azért került a borba, hogy a gyenge minőségű, vékony anyagnak testet adjon. A laborvizsgálaton…..
Jó volt az első nap felmenni a Budai Várba. Mintha nem is ugyanazon a fesztiválon lettem volna, ami majd péntek és szombat este lesz ott. Összehasonlíthatatlanul jobb ilyenkor még az egy házikóra jutó poharazók aránya, főleg a poharazók szempontjából nézve. Bár a hatóságok…..
Ahogyan ígértük, tudósítunk minden borfesztiválos akcióról, amiről tudomást szerzünk. A  Monarchiánál (24-es stand) két olyan borász-borászat vendégeskedik, akik saját standot nem állítanak: pénteken 16.00-22.00 óráig Tóth István, szombaton pedig Heumann Evelyn (Heumann…..
samumester 2009.09.08 20:29:08
@BZoltan: Hát, ez a befejező mondat kicsit lehangoló, remélem ennél azért barátságosabb lesz a fogadtatás. Én falusi valahogy úgy képzeltem, hogy mezei vendégként, senki haverjaként is szívesen megmutatja a borász / borászat a borát mintegy a fesztivál egyik alapfunkciójaként ha már maga jelentkezett standot nyitni.
Kaptam a brit Decantertől egy hírlevelet, amiben a főhír a következő volt: "Hivatalos: Chilében készül a világon a legjobb sauvignon, rizling, pinot noir és cabernet-alapú házasítás." Anyátok, gondoltam. A linkre kattintva a "Chile diadalmaskodik a Decanter World Wine…..
samumester 2009.09.03 19:25:08
@utcai_arcos: A jó kis minerális dél-afrikai borok nekem is bejönnek (tán a Sauvignon Blanc poszthoz kéne, de a Springfield Estate 'Life from Stone' 2008 lett az egyik nyári kedvenc). Kár, hogy itthon gyenge a felhozatal, az "újvilágból" is általában, így nem túl meglepő ha nem mindenki talál az ízlésének megfelelőt. Kiváncsiságból mindjárt nyitok egy Montes pinot, még úgysem kóstoltam...
Az olcsó Champagne-ban reménykedő fogyasztók jobb, ha egy időre jegelik ezirányú várakozásaikat. A régió pezsgőházai ugyanis elhatározták, hogy világválság ide vagy oda, ők bizony nem adják olcsóbban a buborékost. Inkább hagyják a termés felét a tőkén elrothadni, mintsem…..
2006 óta szeretem, a tavalyi talán a legjobb portugieser volt a praxisomban. Az alapanyag a mozsgói telekszomszéd szőlője. Csavarzáras, számomra szimpatikus csomagolás, az ár elmegy, bár önmagában nem vevőcsalogató (1655 Ft). Andreas Ebnert jó ideig a pincetechnológia (értsd:…..
Négy magyar vörös alig több, mint ötezerért - ez a kalandtúra könnyen katasztrófaturizmusba torkollhat. Ha teljesen vakon ugrunk bele, nagyon ráfaraghatunk. Én óvatosabb voltam: vettem két ismeretlen kézművest megbízható forrásból, melléjük pedig két könnyen elérhető…..