Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alsó kikötő

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Vértesi Terepmaraton 2010.03.31 12:13:10
Bellone Futóblogger (!) is ott járt, szép idővel teljesítette is a 47 km-es távot, az alábbi képen Futóblog gearben: ..
Alsó kikötő 2010.04.04 09:26:25
@bagolybagoly:
Szia!
Elnézést de tegnap este értem haza egy több napos vidéki útról és csak most tudok válaszolni a kérdésedre.
1. Ajánlom a Maty-éri szakaszt. Menj ki a Bajai úton a reptér mellet (hátúlról) a matyra. A körforgalom után balra majd azonnal pár méterre ott a bekötő út. Itt tudsz parkolni. 2,5 km nyílegyenes aszfalt, vagy fűves szakasz a hangulattól függően. A céltoronynál találsz kerti csapokat, kézmosókat felfrissülni kiváló. Előnye, a tengernyi napfény, tér, és jó levegő. A víz egy sajátos hangulatot kölcsönöz a futásnak. Kevesen járnak le, csendes, forgalomtól elzárt, néhány futó, görkoris és tekerő fedezte fel csak magának .
2. Téli kikötő (kifelé a városból klébelsbergi vasúti átjáró után balra. A kikötőben tudsz pakolni. A Szegedi kikötő táblától ha délnek indulsz van 9,8 kilométered (100 méterenként folyamkilométer kövek) a töltés koronán az országhatárig. Az első 600 m aszfaltos de utánna földes füves talajon futhatsz. A tötés ezen szakasza többnyire kutyamentes (Szegeden a töltések tele vannak kutyákkal, velük nincs is bajom hanem a gazdáikkal) Előnye ártéri tavasz igazi felfrissülés a léleknek (madárdal, a fák és a füvek illata. Itt tudsz töltődni.
3. Ha a téli kikötőtől északra a város felé veszed az irány kb. 200m-re van egy lejáró. Ide járnak ki a cross motorosok (az ő pályájuk). Kb. 1000-1200 méter kanyargós szakasz az ártéren. A töltésről nem egy "étvágy gerjesztő" de a lényeg a fák között van. Terep, ha nem sajnálod a cipőt és nincsenek lenn a motorosok (talán ők is locsolkodnak) akkor érdemes végigmenni rajta. A legmagasabb kaptató talán 3-4 méter lehet, de egyedi hangulata van a mély kerekek által fellazított ártéri talajjal a döntött kanyaraival, a felriasztott fácánokkal, nyulakkal.
Talán még a futásod előtt célba ér az étlapom!
Érezd jól magad Szegeden!