Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabcsi12

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt blogolvasók, A…..
Becsületére legyen mondva a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Hivatalának, talán elsőként és egyedüliként a magyar állam illetékes és hivatalos szervei közül kimondták azt, ami egyébként teljesen nyilvánvaló: a Mogyoród melletti Hungaroring versenypályán zajló autós és…..
Pár éve voltam egy válogatáson. Az egyik kábeltelevízió és internet szolgáltató cég bővített egyik városban, és oda kerestek munkaerőt. Nekem éppen akkor járt le a GYES, ami alatt megszűnt a munkaviszonyom, mert csak szerződéssel vettek fel anno. Elmentem a válogatásra.…..
Gabcsi12 2010.12.29 13:06:33
Nekem már két nagy gyerekem van, de 5 és fél, illetve másfél évesek voltak, amikor a mostani munkahelyemre felvettek. Később elmondták, hogy valóban elgondolgodtak azon, hogy felvegyenek-e, persze 8 órában. A legfőbb érv mellettem az volt, hogy a kisgyerekes nők sokkal jobban megszervezik a napi munkájukat, hatékonyabban dolgoznak, mert tudják, hogy időben oda kell érni a gyerekért az óvodába, iskolába. Már 15 éve dolgozom itt, de egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor voltam otthon a gyerekekkel. A lakóhelyünkön nem volt, s ma sincs bölcsöde. Iskolába behordtam a gyereket a városba 12 éven keresztül. Én reggel fél 8-ra jártam dolgozni, hogy el tudjak menni értük, mert a férjem korábban ment, s később végzett mint én. Szegény gyerekekkel a héven tanultuk a verset, s bizony már hét órakor az iskolában voltak, nem nagyon kiegyensúlyozott emberekké váltak. De ez volt, meg kellett ragadni a lehetőséget, s mindenki meghozta a saját áldozatát a családban. Anélkül nem megy.
De. Volt egy nagymama, aki már otthon volt, s ő vigyázott rájuk, ha betegek voltak. Ma már a nagymamák is aktivak, s nem tudnak otthon maradni ők sem. Sokan igen távol is laknak.
Mutassanak olyan munkahelyet, ahol jó szemmel nézik, ha a férfiak maradnak otthon a beteg gyerekkel. S átlagfizetésből kinek tellik bébisintérre?
A férfi vezetőknél vajon ki marad otthon a gyerekkel? Szerintem az asszony. De a beosztottak persze oldják meg máshogy.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kellene általánositani, és tartani a gyerekesektől. Nekik is szükségük van jövedelemre, amig egy kereső nem tud eltartani a családot.

Minden oldalnak csak pici rugalmasságra van szüksége s mindenki nyerhet. Mindenki képzelje bele magát a másik helyzetébe.

Persze kivételek mindig vannak, de szerintem a többség dolgozni akar.
Kedves mindenki! Édesanyámat a kerepestarcsai kórházból tették át a Rókus kórház ápolási/fizetős/ osztályára. Mivel rehabilitációs szó szerepelt az osztály nevében naívan azt hittem, hogy itt talán megerősítik annyira hogy otthon lehetne ápolni.Sajnos édesanyám…..
Gabcsi12 2010.08.18 15:35:20
@Irise: Sajnos a hét nem csak 3*2 órából áll.

A krónikus osztályokon még egy kiszáradás ellen adott infúzió is kezelésnek számit, s nem tudják elszámolni.
Gabcsi12 2010.08.18 15:46:18
@nanemárrr:

Elvileg jár. Olyan szolgáltató csinálja, akinek szerződése van a TB-vel. De például vidéken, ahol nagy távolságokra sok beteg van, kevés a nővér, az utazási költség elviszi a TB által fizetett térités nagy részét. S mindig idő előtt elfogy a keret. Ez egy jó dolog lenne, de mint mindent, ezt is rosszul találták ki. Ráadásul ez mondjuk heti valoban 3*2 órát jelent, s mit csinálsz a többi időben? Továbbá semmilyen ápolási vagy higiéniai feladatot nem csinalnak ezért. Maximum bekötik az infúziót, beadják a győgyszert, de akinek 4* kell inzulint adni, ez sem megoldás. Vagyis valakinek akkor is otthon kell maradni. Hány család teheti meg, hogy egy fizetés kiessen?
Tisztelt Praxis! Jó pár évvel ezelőtt történt, de élénken él bennem a mai napig amit a BIK belgyógyászatán a nagymamámmal műveltek.91 éves korában, átmeneti gyengeséggel és zavartsággal vitettük be egy mentős barátunk segítségével.Egy órát várattak minket, addig Ő…..
 Amikor a múlt héten az ellenzéki pártok nekiestek a benyújtott kormányprogramnak, mind hiányolták belőle a számokat. A magam részéről én megvagyok nélkülük, nekem másvalami tűnt fel: még csak megemlítve sincs benne a családi adózás. Pedig a választások után Matolcsy…..
Vannak olyan dolgok, amiket mindenki tud, de soha senki nem tesz ellenük semmit, és nem is beszél róla szinte soha. Ilyen például az, hogy a magyar kéményseprők nem néznek bele a kéménybe, hanem csak elkérnek egy szerény összeget, és aláírnak. Azaz nyilván létezik olyan…..
Katasztrofális a helyzet az munkaerőpiacon, de az, hogy még egy olyan diszkriminációt is meg kelljen élni, hogy a megszerzett szakmai végzettség, tudás, gyakorlat nem érték a munkáltatóknak csak azért, mert 40, vagy 50 évesek vagyunk, ez nonsens.   Képtelenség elhelyezkedni, s…..
Gabcsi12 2009.12.30 16:00:27
@Strici: Szakmát bárki tanulhatott. Neked nincs a családodban senki, akinek a felvételi lapjára az egyetemen azt irták, hogy nem elég elkötelezett a rendszerhez, s a családja is többet végzett mint 8 osztályt?
Lackó rövidke sztorija beszédes fotókkal megtűzdelve, igazán tiszta képet fest kis hazánk jelenlegi helyzetéről, ami a közlekedési kultúrát és nem utolsó sorban az emberséges viselkedést illeti. A sztori főszereplőjéről nehéz elképzelni, hogy valóban jogosult a kártya…..
Összehozza az autósokat a hó, én legalábbis ma reggel munkába indulás előtt egész jót beszélgettem hósöprés és jégkaparás közben valakivel, aki egy műanyag vakaróizével próbálta a tízcentis havat eltávolítani az autója tetejéről és felajánlottam neki a kefét. Vanek…..