Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bunor

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma az 1966-os és az 1967-es év van soron. 1966. augusztus 29. A Vigadó tér a Pesti Vigadó frissen felújított homlokzatú épületével. MTI Fotó:…..
bunor 2018.10.06 00:30:24
@SomiTomi: Igen, ez biztosan Budaörs, az M1-M7 közös szakasza, ami akkor már 2*2 sávos volt. Egy kis mozgóképes adalék két évvel későbbről: videa.hu/videok/film-animacio/a-vereb-is-madar-1968-rAPrwl0OrxMneQPS
3:05 - 3:33 és
4:05 - 4.32 között látszik a pálya. Egyszer a háttérben felbukkan a képen látható, és az egyik kolléga által már említett Törökugrató is.
Sajnos a Károly király úti felüljárót nem mutatják, de a külső sáv kopottsága, a lámpatestek mind visszaköszönnek a filmben. És érezni, ahogy folyamatosan döccen egyet a kamera a betonlapok érintkezésénél... :-D
2011. november 23. Évek óta szerettem volna már megcsodálni milyen is az, amikor a ködfelhők tengeréből csak a legmagasabb csúcsok emelkednek ki szigetként, mert sajnos eddig csak Erdélyben láttam ilyet. Igazából  meglepetésként ért a dolog, habár különféle időjárással…..
bunor 2011.12.11 22:59:19
@kaszast: @adamnfl:
na, én is pont arra gondoltam ahogy olvastam, hogy el szeretnék kérni egy képet nagy felbontásban. :-)
a sorrendben 5. képre gondoltam, ahol száll a zúzmara a levegőben. köszönöm szépen, ha elküldöd. bár nem tudom, mennyi látszik belőle, ha háttérképnek használom a 16:9-es monitoron.
bunor@yahoo.com
2011. október 11. Mivel tavaly ősszel egyszer sem voltam túrázni, az idei év eme évszakát már régóta vártam az ősz szépsége miatt. Ezúttal Zsolt barátom kísért el, aki már egyszer nyáron is eljött velem a Börzsönybe. A túra rendkívül jó volt, ideális őszi idővel,…..
2011. március 26.Egész péntek estig azt gondoltam, hogy vasárnap megyek a hegyekbe, de belepillantva az időjárásjelentésbe úgy döntöttem, hogy a szebb idő reményében inkább szombaton megyek.Maradt tehát 4-5 órám alvásra, ami nem túl sok, viszont rohadt kevés, viccesen…..
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
bunor 2011.02.19 13:19:01
@emem:
kisvárosi állomás, jegykiadó.
- csak odafelé adjak jegyet, Joli néni, visszafelé ne?
- ne, mert nem tudom, hogy holnap vagy holnapután tudok visszajönni az unokámtól.
- tudja mit? adok holnapra is meg holnaputánra is.

vicc az egész.
bunor 2011.02.19 16:03:38
@laspalmas:

tény és való, hogy nem láttam, csak megbízható forrásból hallottam.
az is igaz, hogy lemaradt, hogy nem menetjegyről, hanem regisztrációs jegyről volt szó (elnézést kérek érte), de az az üzletszabályzatból kiderül (26. oldal), hogy regisztrációs jegy nem szolgáltatható ki menettérti útra, tehát igaz lehet a sztori.
bunor 2011.02.20 10:21:23
@laspalmas:

bocsánat, hogy nem hagyom abba, de a
www.mav-start.hu/ugyfelszolgalat/gyik_regisztracios_jegy.php alatt:

"Oda- vissza útban meg lehet váltani már az első menetjegyváltásnál a menetjegyet, ha tudja az utas, hogy melyik napon utazik vissza?

Ha az utas meg tudja adni a visszaút kezdeti napját, a kiindulási állomáson kérheti a visszaútra regisztrációs jegyét. Ilyenkor nem menettérti regisztrációs jegyet kap, hanem két darab, egy útra szóló regisztrációs jegyet az utazás tervezett napjára és viszonylatára."

az üzletszabályzatban ugyan nem találtam erre utalást, de ha a jegykiadó pénztáros így járt el, akkor a szitu igaz.
1989 augusztusa a páneurópai pikniken kívül két dolog miatt is emlékezetes volt. Az egyik, hogy ekkor tartottak negyvenegy év után először Szent Jobb-körmenetet. A másik, hogy ekkor volt a melltartó feltalálásának 100. évfordulója, a melltartót tudtommal nem konkrétan…..
bunor 2009.08.21 13:29:57
@artdark: Paskai nem 1989-ben, hanem egy évvel korábban, 1988-ban hívta meg II. János Pált.
Egyébként a köztévé már 1988-ban is közvetítette a körmenetet, még ha sokan másképp emlékeznek rá.
bunor 2009.08.22 09:28:48
@kiricsizoltan: átgondoltam, utánanéztem egy kicsit és pontosítok:
Arra határozottan emlékszem, hogy Paskai élő egyenes adásban jelentette be, hogy meghívta II. János Pált. Ezt nyilván nem a körmenet alatt tette meg (mert a jelek szerint akkor még nem volt), hanem a miséhez kapcsolódóan. Tehát ünnepi katolikus misét már 1988-ban közvetített a tv, ami sok éves elhallgattatást követően áttörést jelentett, és ennek szimbolikus jelentőségét mossák össze sokszor 1989-cel.
A pontos választ egy 1988 augusztusi rtv-újság adhatná meg - azt nem sikerült megszereznetek?