Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petiww

3 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óriási trauma ért. Csalódnom kellett a híres Mercedes minőségben! Persze csak a karosszériáról nyilatkoznék, mert azzal foglalkozom már egy ideje. Érdekességképpen megjegyezném, hogy nem ez az első Mercim. Volt már kettő 170S a kezem ügyében, ha valaki ügyes, megtalálja az…..
petiww 2015.07.23 09:10:01
Szép munka továbbra is, magam is űzöm a 240-es Volvómon! Bár még sokszor tapasztalom hogy lenne mit fejlődni, de ha szép nem is feltétlen lesz legalább tartós igen. s113.photobucket.com/user/petiww/library/Volvo%20244%20GL?sort=3&page=1

Mindig is meg akartam kérdezni, élben hegesztésnél hullámosodás ellen mi a legjobb módszer?
Továbbá hogy varrat lecsiszolása esetén nem vékonyodik-e el a lemez mire sík felületet kapsz?

@Car Mandiner:
Érthető, de csak egy példának, Audi 80 Coupe (gondolom a sima szedánok is ugyanilyenek) tetőlemez és A oszlop találkozási góc rézzel van felhegesztve gyárilag. 30év után mi ezt szétszedtük egy rosszul belevágott és folttal kipótolt napfénytető miatt. Nem volt ott semmiféle korrózió!
Meg a sajátom, kettes Volvo hátsó negyedek és küszöb találkozási pont, szintén rézzel van átfuttatva, lezárásként, mert nem fért sehogy sem oda a ponthegesztő gép, meg így esztétikusabb is. Nem volt itt sem semmi gond.
Kedvenc filmem a The Descent, ami magyarul "A barlang" címen futott, ugyanúgy mint a "The Cave", ami tényleg azt jelenti. De nem ez a lényeg. Szóval beülök a moziba, még fészkelődök, szaggatom a csipszes zacskót, szürcsölöm a Caolát', fújkálom az előttem ülő tarkóját, hátha…..
szirszarjaim Carspotting 244 2014.08.15 08:00:00
Három hete lőttem a Fogarasi Tesco parkolójában. Frappáns lett így a cím :) Erősen irigylem ennek a tulaját, hogy ilyen szépen áll a motorházteteje, de majd egyszer talán az enyémen is szép lesz.....
szirszarjaim Volvo státusz 2014.07.08 08:00:00
Ígértem, hogy időnként elmondom, mi van, hogy haladunk. Az első és legfontosabb, hogy van fék, meg lehet állni! A tárcsák szerencsére mind teljesen jó állapotúak voltak, de a fékbetéteket mind a négy sarokban cserélni kellett. De ez sajnos nem volt elég a boldogsághoz, a…..
Csak kínlódunk (kínlódom). Eleve nem nagy mulatság ponyvatetőt feszíteni az autóra, mert sok benne a buktató, és  ha esünk (esem) az drága. Mindig ez a többes szám, pedig senki nem szuszog a nyakamba, hogy segítsen, bár ha szuszogna, pofán verném. Annyira megszoktam a magányt,…..
petiww 2014.02.26 01:04:09
Kicsit nem ide való téma: milyen huzallal és milyen gázzal hegesztesz élben?
Nekem 0.8-as huzallal és CO2 gázzal nehézkes élben hegeszteni, mert szereti átlyukasztani a lemezt (0.8)
Ilyesmik sikerülnek, persze "ideális" környezetben, a satuban befogva:
www.dropbox.com/sh/2dpmobenlcsbqkg/utPUzMZn-C

Azért kérdem, mert sok helyen jobb lenne élben hegeszteni, hogy ne alakuljon ki rozsda-melegágy, de így ezzel a konfiggal nehézkes és hosszadalmas.
Örömmel fogadnék bármilyen tippet-trükköt technikát. :D

Ja meg még valami, van ahol kénytelen az ember átlapolni a lemezeket. Ide milyen anyagot használsz az illesztéshez? Legtöbbször ezzel szokott gond lenni, hogy a két lemez közt a nedvesség elkezd dolgozni. :\
petiww 2014.02.28 02:13:02
Köszi! Beszerzés folyamatban :D
Gázból milyen arányút érdemes nagyjából?
www.messer.hu/Termekek_es_szolgaltatasok/Gazokrol/Hegesztes/hegesztesi_vedogazok_tablazat.jpg

Amúgy már régebben egyszer végigfutottam a blogot, de most megint olvasgatom, a kommenteket is. Láttam az Impa rozsdagátlót ajánlottad. Ezt miként viszed fel a felületre?
Mert amilyen javításokat most csinálgatunk a tesómmal a kocsiján (Audi Coupe) azon igazából van hogy csak ilyen kis részeket kell kijavítani (pl. szélvédő alsó sarkai) amihez nem tudom javallott-e a szórópisztolyos megoldás. Vagy ide elég egy picit hígított alapozó festék ecsettel?

Sajnos csak a kritikán aluli minőségű alapozó spray-ek miatt van egy kis motivációhiány, de már jó lenne valahogy úgy dolgozni, hogy tényleg jó is legyen az amit megcsináltunk.
Meg mondjuk azt is jó lenne tudni mi a legjobb festék olyan helyekre ahol nem lesz semmiféle fedőfesték.

Bemaró alapozóról mi a véleményed? És magával a Body márkával hogy állsz? :D

Ha felpattan rá a tető, remélem ad egy jókora lendületet hogy befejezzük és eltoljuk a fényezőhöz: www.dropbox.com/sh/8fysc509yjpplfx/ROCfBuIUV4/Fot%C3%B3k/13.%20Tet%C5%91lemez%20csere%20el%C5%91k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9s/DSC07937.JPG
Agyhugykő Jó ebédhez szól a WTF 2009.08.27 11:16:49
Ezt a videót Tyss barátunknak köszönjétek! Ne nekem mert én csak továbbítom, és csak anynit fűzök hozzá hogy nem nzétem meg végig... szerintem ez olyna mint Kiszel Tünde naptárjai, ha rosszul vagy de még nem tudsz hányni akkor megnézed és voila.  A lényeg a…..
petiww 2009.08.27 11:25:34
Agyhugykő Bzmot és a kaller 2009.08.24 22:17:00
Mai nap bicókkal együtt elmentünk Pápára, ahol találkám volt egy nőszeméllyel. Felszállunk a vonatra bicókkal a hónunk alatt, leülünk egy kis piroska végében ahol ezzel a Vészfék felirattal találkozunk:Nemtudom kinek tartják fenn a vonatot, de a mazoisták gyakran huzogathatják…..
petiww 2009.08.25 13:57:22
Biztos vagyok benne, hogy legalább egyszer hallottatok a következő személyről. Ebben a bejegyzésben egy kis háttérinfót kaphattok. Sőt aki többet tud nálam, nyugodtan megoszthatja. Szóval akiről szó van, annak becses neve Vírus. Aki Székesfehérvár környéki, legalább egyszer…..
petiww 2009.08.24 22:55:40
Agyhugykő Csak egy kis esti mese 2009.08.23 23:05:00
Nemtudom ki ismeri a régi Batman mozifilmet, de ekkora egy baromságot jórég óta nemláttam. Vigyázat, veszélyes!  ..
Üdv olvasók!Ki is lennék én?Rólam annyit érdemes tudni, hogy nagyon szeretek bicózni, és persze káromkodni, mint minden normális ember :) Általában tolom a sok hülyeséget, de előfordul hogy kifogyok, de akkor kérek a boltban 2L lendületet, mindig feldob, mint hitler a jobbkezét. :D…..
Agyhugykő Futó vb 2009.08.21 18:24:06
Egyes emberekben felmerült a gyanú hogy ez a futó esetleg nem nő. Pedig hát megnyerte a női futó vb-t kitudja hány méteren :D Úgy látom az NDK úszóválogatott szelleme köztünk kísért. Ahogy a képre nézek nem egy feltűnően feminim jelenséget látok... annyi nőiesség van benne…..