Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KePe

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Családi pénzügyek Tudatos élet 2009.08.20 16:46:00
„Máról holnapra élni.” vagy „Jusson is, maradjon is.”? A tudatos pénzkezelés a számtani műveletek ismeretén túl némi gondolkodást és időt igényel.Tudod, a pénz szereti, ha foglalkoznak vele. -         …..
Hol jó lakni? Hogy jó lakni?A középiskola befejezése után a főiskolai, egyetemi tanulmányok vagy egy új munkahely messze sodorhat a szülői otthontól és egyben közelebb léphetsz az önálló élet felé. Ha jelenlegi lakóhelyedtől távol folytatod életedet, központi kérdéssé…..
KePe 2009.09.11 23:45:28
@HétVezér: Több féle megoldás is van a kollégiumok terén.
Az általatok lepukkantnak (valós állapot) jelzett kollégiumok átlag 9-10 e Ft/hó (4 személy/szoba) körül vannak, míg az újjonan felépített úgynevezett diákotthonok havi 25-30e Ft/hó (2 személy/szoba).
Mindkét változathoz volt szerencsém kipróbálni. De valami miatt szinte kivétel nélkül úgy gondoltuk, hogy a régi változat jobb volt, mint az IK*A bútorokkal felszerelt és már fél év után eléggé megsínylett diákotthon. Az olcsóbb változatban kis szobában voltunk négyen, cuccaink egymás hegyén hátán, kényelmetlen, de ennek így kell lennie!! Tény a diákotthonban sokkal jobban próbálják az új hatást fenntartani, mely szigorúbb szabályokat jelent. De egy főiskolai egyetemi kollégium tényleg nem a non-stop tanulásról szól...
Erre terjedt el az a vicc, hogy kérdezi egyik hallgató a másiktól, hogy te tudsz atomerőművet építeni? Válasz: Miért holnap lesz a vizsga?? De az energiaitalos és kávés életre a főiskolai tanárok is nagy mértékben hajszolják a hallgatókat. Nem jellemző a rendszeres tanulásra való igény (sőt!), arra nevelik az embereket, hogy gyorsan és váratlan helyzetekben is képes legyen nagy mennyiségű anyagot feldolgozni.
Felsőfokú tanulmányok alatt tényleg nem ritka az sem, hogy saját lakást vesznek a szülők, jellemzően tényleg "nyugodtabb" élet valósítható meg. Ennek költsége mondjuk legyen havi 80-100 e Ft/hó (önerő mértékétől függően). Mára már több olyan hitelkonstrukció is létezik, ami önerő nélkül is lehetővé teszi a lakás vásárlását.
De azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a főiskolás évek az utolsók, amik lehetővé teszik a legszabadabb életet. Kár kihagyni!

Megj.: saját lakásból vagy albérletből nagyobb az esélye, hogy valaki alkoholhoz, drogokhoz nyúl, mert sokkal nehezebb kapcsolatot kiépíteni, és tapasztalataim szerint többen így próbáltak társaságot találni, kollégiumban ez szerintem egyáltalán nem törvényszerű

Azt mondjátok meg, hogy miért van az, hogy általában az lakik kollégiumban, aki megtehetné, hogy saját lakást vegyen?? (Vállalkozó gyermeke, 200 km-re bejelentett nyaralóban van az állandó lakcím, lakhatási támogatás, ösztöndíj, szociális támogatás stb.)
KePe 2009.09.02 20:45:44
Úgy tűnik, az emberek szégyellik, ha hitelre vesznek autót. Onnan sejtem, hogy fontosnak tartják közölni miközben a hitel ügyintézés folyik, hogy ki tudnák fizetni kp-ban is az autót, csak most nem akarják. Vagy, hogy úgyis kifizetik pár hónap múlva az egészet, pillanatnyi csak a…..
Egészségügyi gyorshitelAz OTP egészségpénztárának tagjai a egészségpénztári számlára vehetnek fel hitelt, és ebből fizethetik ki az egészségügyi szolgáltatót. 2006 tavaszán kezdtek tárgyalásokat két budapesti PET-központtal, az ő megkeresésükre. Kérésük az volt,…..
Pénzügyeidet elsősorban élethelyzetednek megfelelően alakítsd! A gyermekkort követően - pénzünk kezelése témájában - alapvetően négy életszakaszt különböztethetünk meg, és bár gyakran összemosódnak, mégis azért fontos ezek elkülönítése, mert az életszakaszok…..
A butaság, és rosszindulat határtalan, de nem csak a kóklerbrókereknél: a Figyelő már sokadszor ugrik a vezető biztosítási ügynökségre: „Több tízezer ügyfele súlyos veszteségeinek árnyékában tavaly is szép növekedést tudott elérni a rendkívül…..
KePe 2009.08.29 20:58:42
@maholnap: ha a banki oldalon megvan a szaktudás, kockázatkezelés és pénzügyi tudás, miért lenne gond, hogy a "kóklerbróker" kókler??? A pénzintézetnél kell helyrerakni az információkat, tapasztalataim szerint ez legtöbb esetben meg is történik. Ha nem annak oka van:)
Az én szemeben az ügynök egy előzetes szűrő, aki aktívabban és rugalmasabban tud fellépni az ügyfelek elsődleges tájékoztatása érdekében, ügyintézés és papírmunka átvállalása mellett.