Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V.Anett

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen sok olvasói levelet kaptunk különféle kérdésekkel a blog indulását követően, aminek őszintén nagyon örülünk. Főleg, hogy nagyon jó témákat vetettetek fel, amikre persze sort is fogunk keríteni. Egy apró kis levél egészen fogós kérdéssel érkezett, amire (szégyen…..
V.Anett 2009.08.19 21:20:43
Kedves Sundance!

Pár mondatban szeretnék hozzászólni az ASTRON témához:

Titánium vagy titán … szerintem igazán nem lényeges a különbség, és nem is hangzik jobban vagy "külföldiebbül" az egyik a másiknál, egyszerűen csak szívesebben használják az óra- és ékszergyártásban a titánium elnevezést. Ha megnézed pl. egy CASIO óra számlapját, mindkettő kifejezést megtalálhatod rajta. Ajánlom figyelmedbe a következő weboldalt:
ekszer.chuny.hu/alapanyagok/titanium-avagy-titan

Az Astron márkát egyébként tényleg lehet, hogy hamisítják. Szintén nem tartott volna sokból utánajárni mielőtt véleményt fogalmazol meg… én utánanéztem.
Van egy külföldi honlap, ahol az astron-watch.com oldalon bemutatott termékeknél ránézésre is jóval alacsonyabb minőségű órákat forgalmaznak Astron néven, a magyar Astronhoz egészen hasonló logóval. Ez egy viszonylag új cég egyébként, amennyire utána tudtam nézni most gyorsan. Ha érdekel a neve, megírom.

Nem tudom, hogy mennyire vagy otthon az óragyártásban felmerülő minőség-költség összefüggéseinek témakörében… Én nem foglalkozom óragyártással, de azért tudok róla egy s mást, gyárakat is látogattam svájcban és Kínában is… aki tömör acél órát gyártat (nem beszélve a titán órákról) megbízható szerkezettel, tokzárással és bevonattal, és 10-20.000 Ft –ért próbálja eladni, az esetében véleményem szerint nem igazán beszélhetünk „nyomott árakról”. Természetesen ha 40-50.000 –ért próbálná eladni, az más. (Erre is van példa kicsiny hazánkban, de nem akarom leírni a márkaneveket, mert nem szeretek lejáratni cégeket nyilvános fórumokon.)
Persze ha tényleg hazánkban folyik a gyártási folyamat egy része, az még rátehet az árra, akár meg is duplázhatja, mert nem olcsó mulatság itthon gyártatni… sajnos.

No, most csak ennyi. Üdv. neked! ... egyébként fanja vagyok a blogodnak… tetszik. ;)