Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zöldség

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európai összefogás a szélerőművek ellen A szélparkok építésének ideiglenes felfüggesztését követeli egy újonnan alakult európai környezetvédelmi lobbicsoport. Frissítés: Szóltak, hogy a cikk tegnap óta elérhetetlen lett, így bemásoltam ide, miután regisztráltam a hvg…..
zöldség 2009.08.19 14:26:22
@Pacsker: Mindent értek, de mégsem, mi a baj. Kell az áram mindenkinek, és egyre több. Amikor felkapcsolja otthon a lámpát a tiltakozó, kiveszi a hűtőből a sört, ír a számítógépén ebbe a blogba, akkor nem gondol arra, hogy honnan jön az energia. Nagy a szája, hogy nem kell energia, de Ő sem mond le a kényelméről, ugye?
A dolog egyszerű, egyre több energia kell, ehhez valamit tenni kell, tehát erőmű kell. Kérdezem az ellenzők szerint mi a megoldás.
Okoskodni tiltakozni lehet, és el lehet gondolkodni mi a legjobb megoldás, de azt nem kínál senki, csak azt mondja, mit ne. Ez viszont röhej. :D:D:D:D:D:D:D:D
zöldség 2009.08.19 22:49:02
Sziasztok!
Látom beledobtam a langyi vízbe a kavicsot.
Sokan tudják, így Én is tudom, hogy nagyon rossz irányba megyünk.
A szélenergia, és a napenergia viszont rendelkezésre áll, bár az sem kétséges, hogy a fent nevezett forrásokat felhasználó energianyerő berendezések ökológiai lábnyoma nem kicsi.
De sokkal kisebb mint bármi más, ez ugye nem vitakérdés.
Az is egyértelmű, hogy azon energia, amely nem jár lekötött energiahordozóból származó energia felszabadulással, az zöldebb bárminél.
Az is biztos, hogy drasztikus változás szükséges, és nem csak, és nem kimondottan az energiafelhasználást tekintve a földön. Tehát el kell gondolkodni, hogy a szélerőmű, vagy bármilyen más erőmű az ideálisabb megoldás, mert azzal számolni, hogy az energiaigény csökken, dőreség lenne. Elképzelhető, hogy ameddig a földön ember él, hogy nem fogunk repülni, netezni, számítógépeket használni, "autózni", mikrózni, telefonálni stb....?
Igen van zaja a szélerőműveknek, és igen, lehet, hogy néhány madár, és nünüke is elpusztul a lapátoktól, de kérdezem, az atomerőművek, szénerőművek ....stb erőművek ezen tekintetben teljesen tiszták?
Az autók, a repülők nem bántják a madarakat, a nünükéket? (madárteszt a hajtóművek tervezésénél fagyott csirkékkel, a szélvédőkön elkenődött bogarak nyomának eltávolítása.....)
Tehát szerintem meglehetősen álságos dolog a szélerőműveket támadni, és az eddiginél zöldebb energiatermelési módok gátlása, ugyanis nincs más irány, vagy ha van akkor kéretik az okosságot nyilvánosságra hozni.
Zöldség