Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wiggin

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Index anyánkon írtam meg, hogyan dolgozzák fel Stephen King regényfolyamát, nem semmi vállalkozás az NBC Universal részéről, az tuti. Tovább erre>>>..
Pusztaederics egy kicsike, 236 lakosú település Zalaegerszeg és Lenti között. A falu határában található az ország egyik legnagyobb gáztárolója, ahol több millió köbméter besűrített gáz van. Az önkormányzat anyagi helyzete stabil, mivel a MOL-tól a gáztároló…..
KatPol Blog Képrejtvény 2009.07.28 16:31:00
Szerkesztőségünket már régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy mennyi fegyverrajongó (kevésbé szalonképes kifejezés szerint: fegyverbuzi) van a rendszeres olvasóink között. A mai napon egy kis fejtörő segítségével erre próbálunk meg részben választ kapni. Az alábbi képen…..
Wiggin 2009.08.10 14:25:15
Elkészült a BKV pandémiás tervének tervezete, amit a járvány hazai terjedésekor léptetnének életbe. Vajon mennyibe került ez a terv nekünk? A terv az Index-en olvasható. A lényeg: Ki kapja először a pandémiás oltóanyagot? 1. BKV Zrt. felső vezetés 2. Pandémiás Tervező…..
Hírek a Xenu és társai elleni szent küzdelemről. Szegeden is felbukkant a CCHR utazó pszichiátriaellenes kiállítása.A delmagyar.hu meg is emlékezett erről, a cikk egész jóra sikerült (főoldalra is került), végre valaki tényleg utánanézett.Idézet:A pavilonba belépve…..
X. fejezet – Végre sínen vagyunk (További információ, a többi rész: Hamis álmok összefoglaló oldal)             1986-ban egy meleg augusztusi napon a PAC szcientológia komplexum (avagy a „Nagy…..
Hubbard az előadásain időnként beszámolt előző életi kalandjairól.   Ezt tette a "ZONES OF CONTROL AND RESPONSIBILITY OF GOVERNMENTS" (A kontroll zónái és a kormányok felelőssége) c. 1960. január 3-i előadásában. Íme: No, my overt act against the American…..
Interjú Norbert Potthoffal.  Sokszor előfordult már itt a blogon a neve, és most találtam róla egy videót, pár napja került fel a youtube-ra. Ajánlom azoknak, akik most ismerkednek a szcientológiával, és azoknak is, akik már ismerik. Meg persze, azoknak, akik még nem is hallottak…..
Wiggin 2008.05.02 13:31:25
Bolgarka:

"mások példáján tanulni nem okos dolog, hanem gyáva." - szokta mondani egy nagypofájú tinédzser a haverjainak.

"az egyiket kirugják a bmw-töl, (valószinü mert nem végezte jól a munkáját) de ö utána azt mondja, hogy a fönök volt szemét, meg persze az összes munkatárs is beképzelt volt és karrierista. de ha belegondolsz a bmw-nek még 100 000 másik munkatársa is van, akik nem mondják ugyanezt és továbbra is szorgalmasan dolgoznak."

Nemtom ez most hogy jön ide, meg konkrétan kire gondoltál (mert ugye nem általánosítunk).

"bár apám még csak most fog menni a SO-ba, de ö felkészült erre. tudja mi vár rá."

Ja, én is láttam egy-két toborzó filmet, hogy milyen fasza is katonának lenni, de magáról a háborúról szóló dokumentumfilmeket csak 20 év múlva nézheted meg :)

Olvastam jópár kiugrott SO-s szci beszámolóját, és valahogy mindegyiknél az volt a történet, hogy azért léptek le pár év után, mert marhára nem azt kapták, amit odakint meséltek nekik... ha csak ezt vesszük, már hitelesebb forrás Pothoff, mint apád.

"és mondtam, hoyg azért fontos a tónusskála, mert nem mindegy, hogy ha valaki valamit állit, akkor az 1,1-es-e, vagy 3,5-ös."

Egy hazudós (vö. 1,1-es) ember is mondhat igazat, maximum több oldalról is meg kell vizsgálni az állítását, és ellenőrizni a valóságtartalmát. Ha erre magadtól nem jössz rá, az elég gáz.

"az hogy szemétségnek tartjátok azt, hogy ezek a könyvek pénzbe kerülnek, megint csak nem normális."

Nem azt tartom szemétségnek, hogy pénzbe kerül, hanem hogy ANNYI pénzbe kerül. Egy terméknek akkora az értéke, amennyiért el lehet adni. Ha valakit valahogy rákényszerítesz, hogy egy könyvet kerül amibe kerül, de mindenképpen meg kell vennie, és ezután jól fölsrófolod az árát, hát az még az üzleti életben is szemétségnek számít, nemhogy egy világjobbító mozgalomban. Magyarán az erőteljes lehúzásszag az, ami csavarja az orrunkat.
Wiggin 2008.05.02 20:29:10
Bolgarka:

"ez egy szci-s emailból való. a könyvek árához még ennyit tudok hozzáfüzni:

Ha úgy érzed, hogy más a hibás, hibááás, HIBÁÁÁÁS,
Akkor nem vagy más, csak hatás, hatááás, HATÁÁÁÁS!

ez azt jelenti, hoyg nincs rendben az ändeterminációd és nem tudsz ellentmodnani. Vagy éppen helyeselni, amikor azt kéne..."

Kutya legyek, ha értem, mit mondasz. Valaki?


"Az 1,1-eshez meg még annyit, hogy ha nem tudod, milyen az 1,1-es, akkor nem jössz rá, hogy hazudik.. Mert úgy csinál, mintha igazat modnana. Ez nem arra vonatkozik, hogy mégkerdezed hol jártál és azt mondja vásárolni. Hanem pl erre:
-A Feri egy szemét gazember, mert (itt már elég gyanus a dolog) felcsinált és most nem kellekneki.

A sztori mögött meg az rejtözik, hogy a lány nem vette észre, hogy Feri csak azat akarja, mert nem akarta észrevenni... Illetve tudta, de hitegette magát és belement a dologba. És most ott ül a kakiban, mert persze ö meg meg akarta fogni Ferit. azt gondolta majd csak lesz valahogy...Na és akkor ki a hibás?? Hát persze, hogy a Feri..."

És azt honnan tudná meg a Mari még az affér előtt, hogy ezzel a disznó 1,1-es Ferivel jobb lesz vigyázni? Rá van írva a homlokára? Úgy érzem, itt valaki megint feltalálta a spanyolviaszt... :)

"Apumról már elmodntam a véleményem."

Ja, akkor sem győzött meg.


"És arról is, hogy van egy csomó szcientológus, akik még mindig azok. OT VIII-ak, és akarják a IX-et is... Csak nem irogatnak forumokra, meg könyveket sem. mert jobb dolguk van annál, hogy másokat lealacsonyitsanak..."

Vagy tán mert nem szabad nekik :)

Azért én kíváncsi vagyok, hány OT VIII bátorodik fel a Beghe-ügy után.


"A BMW-s példa meg úyg jön ide, hogy a szcietologia is egy szevezet. Semmivel nem komolytalanabb, mint mondjuk a BMW. Ha nem felelsz meg a követelményeknek, akkor nincs rád szükség. De ott megadják a módját, hogy megpróbálhasd. Nem rugnak ki az elsö baki után..."

Igen, amíg bírod zsével vagy szuflával, maradhatsz. Utána meg aló mars, pénz, TB, nyugdíj, illetve jó eséllyel barátok nélkül.

Amúgy látom, nincs sok tapasztalat munkavállalás terén...
Biztosan sokan észrevettétek, hogy kikerült a blogra a Claritas szakcsoport bannere. Köszönet a blog.hu-nak, amiért segítettek ebben. Kérlek benneteket, hogy ha lehetőségetek van rá, tegyétek ki ti is, ahova csak lehet. Kérésre elküldöm a címet. Tudom, borzasztó érzés, amikor…..
Wiggin 2008.04.07 23:29:26
"wiggin. ök ezt mondják, csak te nem hiszed el. most mondta apám, csak te nem hiszed el!!!"

Bolgarka. Az én apukám úgy nevelt (és szvsz így tesz mindenki, aki az életre akarja nevelni a gyerekét), hogy ne higgyek el mindent bemondásra, hanem legyen bennem egy egészséges mértékű gyanakvás. Van egy jó mondás: "Messziről jött ember azt mond, amit akar." A helyzet az, hogy emiatt apukád szavait sem tudom tényként elfogadni.

"mert tapasztalaton múlik."

Na itt a bökkenő, hogy szkeptikusként nem tudom megtapasztalni a szcientológia előnyeit. Pedig ha valami ennyire velejéig jó, annak valami indirekt módon is meg kellene nyilvánulnia, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Az viszont tény, hogy NEM történtek világiak által dokumentált, szcihez köthető természetfeletti dolgok, csodás gyógyulások; ellenkező esetben lépten-nyomon ezeket dörgölné az egyház a szkeptikusok orra alá, valamint toborzási stratégiájuk is jó eséllyel ezek köré épülne. Az efféle esettanulmányok helyett azonban csak olyan ködös és szubjektív frázisokkal találkozni, hogy "sokkal jobb ember lettem a szcientológiától", meg effélék (egyszer valahol belebotlottal magyar szcientológusok internetes honlapos sikertörténeteibe, kb. 30 db volt egy rakáson. Na azokból is 12 volt egy tucat; valami félelmetes volt a sablonosság, a spontaneitás teljes hiánya).

A tapasztalás mérlegének másik serpenyőjében viszont többnyire csupa konkrét dolog van: ez a cég ment tönkre, az az OT lett SP, ez lett öngyilkos, annak futott zátonyra az élete. Könnyű belátnod, melyik hat rám jobban.

"mentális betegségnek nem csak az számit, ha skizofrén vagy, hanem az is, hogy idegeskedsz, vagy hogy pusztitani akarsz, háborúskodsz.."

Hatalmas csúsztatás. Arra azonban nem ad választ, hogy a "pszichók" "legyőzése" után mi a terve a szci egyháznak a skizofrénjeiddel. Mert oké, hogy először a jók fejlesztésével kell kezdeni, de könyörgöm, ez a kezdet már jó ötven éve tart. Mi lesz azokkal, akik MOST éheznek, MOST szorulnak gyógyszeres kezelésre?

"és ha elkezdesz szcivel foglalkozni, akkor egy idö után nem leszel ideges, és már nem akarsz majd pusztitani. ez a tapaszatalat. nem lehet bebizonyitani, saját magad kell megértened. hiába mondják emberek a videókon, hogy jobban vannak, te nem hiszed el.

Ezekkel a videókkal az a bajom, hogy olyanok, mint a TV Shop-os forgós portörlő reklámjában látható elégedett vásárlók. Az, hogy egy Kovács József ilyeténképpen reklámozza a szcit, engem nem nagyon hat meg.

"én is jobban vagyok, mégis azt mondjátok, hogy ez nem a szci-nek köszönhetö. de én tudom, hogy annak. csak te nem hiszed el.. meg kell tapasztalni."

Elhiszem, hogy jobban érzed magad a szcientológiától. Miért ne tenném? Gondolom, ha nem így lenne, akkor nem csinálnád. De vajon a tech-től, vagy szimplán csak azért, mert egy magasztos eszményképet követsz? (gondolj csak bele, micsoda teljesítményekre voltak képesek azok a lelkes munkások, akik tényleg hittek abban, hogy a kommunista szép jövőt építik. Aztán egyszer az a buborék is szétpukkant.)
Alcím: Szcientológia hírek, avagy érdekességek a szcientológia hírek-ben Még egy öngól Elejtették a vádat a március 15-i szcientológiaellenes tüntetés egyik résztvevője, Sean Carasov ellen. Előfordulhat, hogy pereli a Szcientológia Egyházat az általuk leadott hamis…..
Wiggin 2008.04.06 11:31:38
Az egyik lelkes szcientológus kommentező gyakran belinkelgeti az egyház friss, még ropogós videóit, amelyben mindenféle tisztviselők nyilatkoznak elismerően a Szcientológia Egyház érdemeiről. Egy francia internetes lap a két nyilatkozó francia tisztviselőnek utánajárt. 1. Ő az…..
Wiggin 2008.03.22 11:58:20
kisi, ajánlom figyelmedbe Bartus László: Fesz van című könyvét:

mek.oszk.hu/03200/03271/03271.pdf

Bár nem szci, hanem hitgyüli, de a két szervezetnek elég sok közös vonása van. Elég érdekes olvasmány, szerzője a hitgyüli belső köreihez tartozott a '90-es években. Az SZDSZ neve nem egyszer kerül szóba... :)
Rémálom blog Évforduló 2008.02.11 18:23:00
1 éves a kapcsolatom a szcientológiával. Majdnem percre pontosan egy évvel ezelőtt kezdtünk ismerkedni. Mit is kellene ilyenkor tenni? Ünnepelni biztosan nem, nincs mit. Emlékezni és visszagondolni? Ehhez nem kell évforduló. De elfelejteni sem lehet és nem is szabad. Egy dolog azonban…..
Rémálom blog Elnyomók 2007.09.14 09:16:00
Olvasgatok. Híreket, blogokat, mindenfélét. Szcientológust és nem szcientológust is.         Szinte minden héten felröppen egy-egy új hír, hogy éppen kinek, hol, miért van elege a szcientológiából. Az eddig európai helyzettel tisztában…..
Wiggin 2007.10.20 09:28:57
"Translator +X+ · www.szabadzona.hu 2007.10.20. 00:14:20

Olyan nincs, hogy "kötelező" gyereknevelés, de a két fő alapelv a következő: támogasd a család túlélését célzó cselekedeteket, és ne tűrd el a család túlélését akadályozó cselekedeteket. Azaz úgy kell leosztani az energiákat, hogy vmennyire mindenkinek jó legyen, az önző hisztit vagy ilyesmit viszont nem kell eltűrni, sőt fel kell lépni ellene."

Kíváncsi volnék, itt most hányan csaptak a homlokukra eme nagy reveláció láttán :))

Szerintem erre egy jóérzésű, hangyányi értelemmel megáldott házaspár azért a szci nélkül is rájön.

Azon viszont érdemes elgondolkozni, hogyha valaki elédrakna egy adag nyers nyúlagyvelőt, akkor azt te miért ennéd meg, továbbá hogyan lehet utasításra elaludni..."

Elég gyenguska példákat hozol, ejnye :)

Gyerekkoromban az én anyukám kizárólag ehető, a helyi gasztrokultúrának megfelelő kaját rakott elém, szerintem nincs ez másképp Toméknál sem. A nyúlagyvelő meg mondjuk a spenót egy kissé meredek sarkítás, nem?

Utasításra meg nem elaludni kell, hanem lefeküdni/elnyugodni. Ha van gyereked vagy mondjuk kistesód/uncsitesód, tudhatod, hogy akár éjjel 1-ig is tudnak pörögni, másnap meg jön a fejfájás meg a hiszti.
Wiggin 2007.11.09 14:32:14
gtoma:

Félelemmel/félelemkeltéssel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe N.Zoli honlapjának (
www.control-program.com) szcientológusoknak szóló részét.

Már ha nem félsz elolvasni ilyen enthéta szövegeket :)
Rémálom blog találkozásaim 2007.05.07 20:47:00
Nézzétek el nekem, hogy a bloghoz elég ritkán írok új bejegyzést. Van egy olyan érzésem, hogy hosszúra nyúlik a történet, nem akarok senkit fárasztani az új bejegyzéssel, ami esetleg nem szól semmiről. A lánnyal kapcsolatban nincs semmi új dolog, az érzéseinket, gondolatainkat…..
Nemzetközi hírnévre teszünk szert lassan, most hallottam, hogy Koppenhágában is olvassák a blogot. Micsoda dolog ez, nektek szabad? Ez nem mókuskodás? De ha már itt tartunk, esetleg megmutathatnátok M-nek is. Nem csak elmesélni neki, hogy a fiam most micsoda C típusú bajforrás lett.…..