Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karlshorst

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Ha szívatnak a tótok 2009.08.25 21:29:00
Nem nagy titok, hogy amikor nemrégiben egyedül vertem sátrat Budapesten, családom Pozsonyban maradt. Ideiglenes megoldásként a hétvégi utazás mellett döntöttünk, hol én megyek oda, hol ők jönnek ide. Nincs is ezzel nagy gond, hiszen a Pozsony–Budapest távolság elenyésző,…..
Karlshorst 2009.08.26 08:16:20
A magyar rendszám alapján történő öncélú büntetés régi műfaj északi szomszédunknál.
1983. nyarán részt vettem egy pozsonyi nemzetközi konferencián. Saját gépkocsival utaztam oda, amelynek magyar rendszáma volt, mivel magyarországi lakos vagyok.
A konferenciát a rendezők egy búcsúvacsorával zárták, amelynek helyszíne Szenc (szlovákul: Senec), egy Pozsony közeli kisváros egyik étterme volt. A résztvevőket busszal vitték oda, én a kocsimmal, melyben cseh barátaimat is vittem, a buszt követtem.
A késő délutáni csúcsforgalom ideje volt, amikor a környékről bejárók nagy számban tartottak hazafelé Pozsony környéki lakóhelyeikre. Az országúton a megengedettnél lassabban hömpölygött a sűrű járműfolyam, még kifejezett szándékossággal sem lehetett gyorsabban hajtani.
Na, egy helyen az út mellett állt egy csehszlovák rendőr, aki jelzett, hogy álljak meg. Megálltam, kiszálltam. Elkérte az irataimat. Miután megnézte őket, a jogosítványt magánál tartva a többit visszaadta, egyben közölte, hogy gyorshajtást követtem el. Kérdeztem, hol, hogyan követhettem el, hiszen egy lassan haladó gépjárműfolyamban haladtam, és ha én túl gyorsan mentem, akkor a többi járművet is meg kellene állítania ugyanazért. Őt semmi nem érdekelte, 100 korona bírságot állapított meg. Eddig tudott magyarul, utána nem. Akkor én a legmocskosabb magyar szavakkal kezdtem ecsetelni az egész rohadt,
kib@szott országát, mire egy mellette álló civil ruhás férfi figyelmeztetett, hogy a rendőr tud magyarul. Erre csak azt mondtam, hogy valahonnan meg kell egyszer tudnia, milyen országban él. Utána, mivel mások is ültek az autómban, kifizettem a 100 koronát, visszakaptam a jogosítványomat és továbbutaztam.

Időnként Csehországba kell autóznom. Hogy az "ÚTAKADÁLY" dicsőséges címet kivívott Szlovákiát elkerüljem, inkább Ausztrián át közelítem meg Csehországot. Ugyanis nem kívánok ismét a kocsim rendszáma alapján büntetést kapni a szlovák tahóságoktól.