Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lekike

16 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt havi csalódás után kissé félve indultam a békásmegyeri egység felé, hogy a decemberi, egyébként igencsak gusztusosnak hangzó bakonyi szarvasburgert kipróbáljam, ugyanakkor bíztam benne, hogy ezúttal jobban sikerül majd a kivitelezés. Szarvas témában eddig nincs túl sok tapasztalatom burgerek…..
Lekike 2017.12.08 07:56:06
@Csabi Konyhája: Itt nálunk Békéscsabán attól függ a minőség ki van a konyhán, meg kellene tudni mikor nagyon jó az étel ki főz és rendelés előtt megtudni éppen ki dolgozik.
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
Kampósorrú Totojmász a veszélyes ragadozó Békéscsaba és környékén él egy rejtélyes állat. Rendkívül veszélyes, főleg mikor még fejlődési fázisban vannak. Több háziállat és kiránduló eltűnése köthető hozzá. de ezt nem tudták egyértelműen bizonyítani, de vannak…..
Misetics Bálint a Humán Platform tüntetésén elhangzott beszéde: Nem fogok óvatosan fogalmazni: az Orbán-kormány nem csupán a demokráciát, az alkotmányosságot és a jogállamot tekinti ellenségének, hanem a jóléti államot is. Ami ma Magyarországon társadalompolitika címén…..
Lekike 2012.12.20 12:57:58
@komplikato: Ha egy stratégiai csomagnál csak egyes elemeket látsz és nem látod át egészet, az egyes lépések értelmetlennek tűnhetnek. Nyilván az ellenzéki aknamunka sikeressége 50 éves tapasztalatra nyúlik vissza, ebben mindig erősek voltak a baloldal részéről. A felsőoktatás reformját nem egy hete kezdték el, hanem két éve és ehhez szükséges háttértanulmányokat folyamatosan végzik, csak utána kellene nézni és nem vakon elhinni a sok hülyeséget amit állítanak. Én személyesen tapasztalom ezt a munkát az egyetemen, de az tény a kormány kommunikációs tevékenysége, enyhén szólva, sok kívánni valót tartalmaz. A megosztottság nem mostani eredetű, hanem korábbi társadalmi problémák és különbségek hívták elő. A magát demokratikusnak nevező ellenzék, miért nem megy oda, és miért nem kérdezi meg, hogyan tudnánk együtt dolgozni. Miért kell a külföldi sajtóban lejáratni az országot egy csomó hazugsággal? Miért hergelik az embereket a másik ellen? Miért lovagolják meg a diákok - egyébként jogosnak induló - polgári engedetlenség hullámát? Az okatatást valóban fejleszteni kellene, de lássuk be, jelenleg semmire sincsen pénz. Pont ezt a hatalmas adósságot nyögjük, amit drága eleink ránk hagytak és ők pontosan tudták, hogy bárki nyer, lehetetlen helyzetbe fog kerülni. Nekik csak az az érdekük, hogy visszaszerezzék a hatalmat és befejezzék az ország nyomorba döntését. A jelenlegi kormány nem puccsal került hatalomra, hanem az emberek döntöttek így, mivel elegük lett a sok tehetségtelen ember által irányított kormány munkájából. Előbb utána kellene járni a dolgoknak és utána leírni megfontolt véleményt, minden körül kell járni, minden oldal véleményét meg kell hallgatni és akkor sokkal objektívebb képet lehet majd alkotni és azon gondolkodni, mi mit tehetünk nemzetünk és országunk felemelkedéséért.
A HVG híre szerint listázza egy Balatonalmádi gimnázium igazgatója a diákok politikai véleményét, majd ezt a listát el kell küldenie a kormányhivatalnak! Az, ami a napokban kezdődött csak úgy tarthat ki, ha együtt vagyunk, és megvédjük egymást. Ezért a Kettős Mérce…..
A 264 oldalas pdf-t még nem tudtam átrágni, de a lényeg amúgy is az utolsó 5 oldalon van."Az államháztartás egyensúlyát a költségvetés bevételi oldalán alapvetően öt új adóintézkedés bevezetésebiztosítja. Az intézkedések kialakításakor a Kormány nagy hangsúlyt helyez…..
Történt egyszer, hogy egy Dave Carrol nevű csóró countryzenész egy koncertjére utazva elvesztette a gitárját. Na jó, nem elvesztette, hanem a légitársaság amellyel utazott, eltörte.Az énekesnek 3.500 $-ba fájt a dolog... és nem hagyta annyiban.A United Airlines légitársaság…..
Lekike 2011.06.01 17:52:28
Hogyan fényképezhetsz a világ egyik legtitkosabb országában? Észak-Koreában nem fényképezhetsz akármit, csak, azt, amit engednek, amit láttatni akarnak. A brit fotós, Charlie Crane sem járt másképp, egy év alatt megszerezte az engedélyt a fotózáshoz, majd kapott két kísérőt,…..
Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, a Magyar Köztársaság kormányának romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztosa, fideszes országgyűlési képviselő tegnapi nyilatkozata során "elejtett" egy olyan mondatot, ami nem kicsit kavarta fel az amúgy sem…..
Régóta esedékes sorozatokat pótolnak a kertévék idén: bemutatkozik végre a Sons of Anarchy, a Southland és a V is, lehet hullámozni. A Viasat június 2 -től vetíti a Southland című krimit Terepen címmel (lesz hogyvolt róla), este fél 11-es kezdéssel. Ez az a sorozat, amit a Kemény…..
Sárdobáló 3500 nap 2011.05.02 12:01:00
Több mint háromezer-ötszáz nap kellett az amerikai titkosszolgálatnak arra, hogy felkutassa és likvidálja Osama bin Ladent. Az al-Kaida szellemi vezetője mára a nyugati világban a sátán megfelelője lett, turbánnal és szakállal. Osamabama elnök bejelentése szerint célzott…..
A legszomorúbb az hogy már ok se kell egy háborúhoz. Gyakorlatilag bizonyos értelemben az iszlám világ szent tehenét támadták, rendkivűl agresszívan beavatkozva Líbia belügyeibe. Most öszintén szólva lázadók elfoglalnának három megyét, vagy lázadók kézre keritenének pár…..
Lekike 2011.03.19 22:49:27
Reggel felkelve kinézve az ablakon láttam milyen szép, hófehér dérlepte az összes fa, ami úgy fagyott rá mint ezernyi, apró kis virág. Azt mondhatná valaki, hogy ez nem normális az ilyen idő, pedig végre normális téli idő van. Én ilyennek képzeltem el a telet, ahogy sétáltam az…..
Lekike 2011.03.10 22:22:34
Előbb-utóbb mindenki eljut arra a pontra, hogy meghatározza az élete lényegét. értelmét. Hogy is tehetjük életünket értelmessé, szellemileg tartalmassá. Odáig eljut, megkérdezi önmagától, ha létezik Isten miért engedi mindazokat a dolgokat, ami a világban megtörténik,…..
 Meghalt korunk egyik meghatározó bluesgitárosa, ezentúl a mennyekben sír a gitárja.Isten nyugosztolja ! ..
Időnként vannak olyan dolgok amiről legfeljebb csak álmodozhatunk életünk során, Pedig lenne egy pár hely, amit még jó lenne életünkben látni. Ezek a helyek, az én szubjektív listám. 2.Niagara Falls A következő hely közelében laknak az idegenbe szakadt unokatestvéreim illetve az…..
Időnként vannak olyan dolgok amiről legfeljebb csak álmodozhatunk életünk során, Pedig lenne egy pár hely, amit még jó lenne életünkben látni. Ezek a helyek, az én szubjektív listám. 1. Indiába mindig is szerettem volna eljutni. Lenyűgöz az ország kulturális sokszínűsége. Az…..
A mai nap is hozott tanulságot. Rájöttem nem szabad, össze-vissza minden oldalra felregisztrálni, főleg, ha nem is tetszett az és ott maradsz regisztrálva, közben valaki rátalál és téves következtetést von le belőle. Ezek után csak oda regisztrálom magam, ami valóban az én…..
Ma rájöttem nem a suli nehéz, hanem a hozzá tartozó adminisztráció ami hozzátartozik. Jelenleg elveszve érzem magam a rendszerbe, valószínű, ez az első vizsga, mielőtt egyáltalán elkezdünk bármit is csinálni. Ennek ellenére mindenkinek csak tanácsolni tudom, hogy kezdjen el…..
Már régen írtam a blogba. Szegeden voltam beiratkozni az egyetemen. Őszintén szólva, egy kicsit sokkolt, ami ott várt. Kiderült. hogy ebben a félévben 20 tantárgyam lesz, így gyakorlatilag egész tavaszra meglesz az elfoglaltságom. Szeretek tanulni, de első gondolatom az volt, na ezzel…..
Úgy látszik az űrkutatás újra kezd feléledni. A Mars bolygóra küldenek idén szondát. Eddig valamilyen okból  az eddigi marsjáró szondák nem igazán müködtek túl sokáig, mivel nem tudták biztositani az eddigi zökkenőmentes landolást, de most úgy látszik, kitaláltak egy…..
Éppen néztem a halat a boltban és azon gondolkodtam, hogy ennyi embernek, honnan halásznak ennyi halat, kizárt dolog, hogy ennyi hal kifogása nem boritja fel, a tengeri élővilág egyensúlyát. Gyakorlatilag a környezetszennyezésünk a legjobban a tenger planktonállományára hat ki.…..
Elhatározásra jutottam. Folytatom a nyáron félbehagyott  fogyókúrámat folytatom, mivel érzem, hogy itt az ideje folytatni, mert nyáron eljutottam olyan pontra, hogy sehogy nem akart már lejjebb menni, pedig már kifejezetten fényevő voltam szinte és abból is tudtam energiát…..
Hallottam ma a rádióban egy hírt, egy bankrabló Ausztriában Obama maszkban fosztogatja a bankokat, mindig  ugyazokkal a megrögzött szokásokkal és azt is tudják hogy helyi lakos, ivel helyi tájszólással beszél. Belegondoltam ha én ugyanezt tenném biztos hamar lebuknák, mert nem…..