Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rain01

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
Rain01 2009.09.14 18:12:04
@Szobi: ...és a bringásoknak hólánc?
Rain01 2009.09.14 18:13:49
@bajai: miért is ne, akkor talán meglátnak mielött kivasal valaki!
Rain01 2009.09.14 18:19:46
@Bit Rot:
"Miért nem villamossal mentél?"

És Te?
Biciklivel a közlekedési szabályok betartása gyakran indokolatlanul hátráltatja a haladást, néhol veszélyes is. A biciklisek száma gyorsan növekszik, viszont az infrastruktúra fejlődésének tempója ettől messze elmarad, így rengeteg öntörvényű kerékpárost látni az utakon.…..
Rain01 2009.09.06 21:50:44
BICIKLIS vs AUTOS

de szeretem ezt a témát.

Amikor 14 évesen felkenődtem egy autóra bringámmal, mert letojtam a piroslámpát és az az egyirányúba behajtottam, de nem ám a megfelelő irányból vagy 30-cal és majdnem ottmaradtam akkor azt mondtam, hogy a hülyes autós. Mikor közel a 30-hoz majdnem megtörtént az eset megint de már akkor én ültem a volánnál azt mondtam hülye biciklis.

Lehet hogy a KRESZ.ben vannak hiányosságok (miben nincsenek?) és lehet hogy sokkal egyszerűbb lenne az élet ha sokmindent meg lehetne tenni, de ha a KRESZT átírják egy picit és ezzel megengednek olyan dolgokat amire nem lehet felkészülni.
Mi van ha pl egy egyirányú utcában rongyol veled szemben a bringás és netán eldobja magát te meg kivasalod, akkor ki a hibás? Te mint sofőr, mert nem az út és látási viszonyoknak megfelelően mentél, vagy a bringás akinek fingja sincs az egész közlekedésről, mert alapvető dolgokat nem tud (itt értem mi vonatkozik egy autóra a kreszből és esetleg milyen féktávval képes megálni egy autós...stb)

A gond általában mindkét oldalról jön.

Autós: nem tekinti közlekedési eszköznek a biciklit, innentől kezdve nem áll meg, ha elékerül.

Bringás: Nincs tisztában a kresszel, sosem vezetett nem tudja milyen amikor egy veszélyhelyzetet nem lehet kiszámítani, kikerülni.


Egy szó mint száz: OKTATNI KELL A KRESZT A BRINGÁSNAK IS!!!! És jól számonkérni ha nem tartja be, mert egyszerűbb az autóst hibáztatni. Ha egy autós kivasal valakit a szerencsétlenen nem segít ha a sofőrt becsukják, vagy kártérítést fizettetnek vele.


Az közlekedjen aki ismeri a kreszt, aki nem az meg tömegközlekedjen!