Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dd-68

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hampel Kati divatterzővel és exkluzív üzlettulajdonossal még tavaly találkoztam egy apróhírdetésben, a Magyar Demokratában. Rákerestem és megtaláltam a ruháit, amit váci utcai üzletéből megvásárolhatunk, ill. kölcsönzhetünk is. Az az igazság, hogy  a XIX. század és a…..
dd-68 2009.08.17 16:06:27
Sziasztok!

Többen hangoztattátok, hogy "magyarkodó", "nacionalista" stb az, aki hovatartozását öltözködésével - is - hangsúlyozza. Miért ne hordhatnánk? Miért kellene szégyellnünk, hogy magyarok vagyunk? Az olasz a cipőjével, a texasi cowbolykalapjával, csizmájával, a bajor a bőrnadrágjával. És mi igenis a díszmagyarral! Hogy férfi vagy nő, egyre megy. De gyönyörű látvány, mikor egy rendezvényen Bocskaiba öltözött férfi oldalán léphet be egy hölgy a terembe. El sem lehetne képzelni egy frankfurti magyar bált ilyen bevonulás nélkül! Vagy a Szent György Lovagrend tagjainak üléseit nemzeti hovatartozástól függetlenül. A német, a svéd, az osztrák.... A Rend tagjai szinte kivétel nélkül Bocskait hordanak, mert lélekben ugyan úgy magyarnak vallják magukat mint mi, akik akár "3 hegyen túl" is élünk! Én és a párom zsinóros mentében állunk nemzeti ünnepeinkkor a Szentkoronás zászló mellett , s hajtunk fejet Himnuszunk alatt. Ezzel nem nacionalista vagyok, ő sem az. Emberek vagyunk, akik hovatartozásunkat büszkén tudatjuk a Világ minden lakójával. Ezzel van valakinek, valakiknek problémájuk???? :-( Szomorú dolog.
Talán eljön majd az az idő, mikor nem kell senkinek szégyellnie, hogy magyar, s nem fogja kinevetni őt szomszéd és idegen azért, mert fel merte venni azt a szép öltönyt/kosztümöt!
Ha meg nem tetszik neki, ne szólja le, fordítsa el a fejét!!!! Lehet, nekem/ nekünk sem tetszik az, amit épp ő vesz magára!!!!