Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adelaidestyle

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modern rabszolgatartás folyik ma az országban. 3 évig dolgoztam olyan magán vállalkozónál ahol, nem mehettél szabadságra, naponta 10-11 órát kellett dolgoznod, mind ezt a minimálbérért. Munkaidő végén nem mehettél csak úgy haza, el kellett kéredzkedned, és ha a főnök odaszólt…..
adelaidestyle 2009.12.21 13:20:36
@Kivancsi: A BKV nagyon rossz példa, nem lehet semmihez hasonlítani annyira kritikán aluli. Egy unikum, ha úgy vesszük.

Kőbánya: nem panel is megvan 70-ből rezsivel, legalábbis egy barátomék megoldják, igaz lehet h ők nagyon ügyesen csinálnak vmit.

Lényegében akkor azt mondod, hogy fogjam magam és menjek ki Brüsszelbe, mert ott az élet olcsóbb és könnyebb? NOS AKKOR ERRŐL BESZÉLÜNK? :)

Nagyon sokszor találkoztam azzal, hogy kimész külföldre, de azért nem alkalmaznak, mivel van a helyedre ottani hazai munkaerő is. Ennyi, mehetsz akármilyen munkaügyi bíróságra.

Lehet, hogy például az informatikusokat jobban viszik külföldre, megoldanak nekik mindent, vízum, autó, lakás. A többieknek meg mit mondjak? Miért nem olyan szakmát végeztetek, ami a válságban is eladható külföldön?

Az előző példában említett zöldséges akkor húzzon ki Brüsszelbe?

Amúgy nem is értem ezt a Big Mac témát...miért esznek az emberek pénzügyi válságban olyan kaját, ami kifejezetten drága? Egy szendvics ára 700-800 forint? Ezért az árért sok helyen menüt, vagy rendes egytálételt kapsz. Jó ez lehet h a mekis blogra tartozik.
adelaidestyle 2009.12.21 15:24:03
@Kivancsi: mindent az extra profit oldaláról nézve abszolút torz a kép

Vegyünk egy céget, amelynek a megrendelői felmondják vele a szerződést. Például olyan okból, hogy a termékére/szolgáltatására már nincs annyi vevő, mivel azok a vevők az adott termék helyett a megemelkedő törlesztőrészletre fordítják a fennmaradó jövedelmüket már 6 hónapja. Vagy felmondják a szerződés, mert csődbe mennek, vagy mert kivonulnak az országból a magas járulékterhek miatt stb.

Na most a példában említett cég csődbe megy és nem azért, mert nem hajlandó lemondani az extra profitjáról. Erre te azt mondod nincs válság?

Az igaz, hogy ez nem a dúsgazdag emberek válsága...ők ezután is gazdagok lesznek.

Ez alapján kijelenteni, hogy nincs válság, hogy hány vásárló van az utcákon és mennyi ajándékot vesznek. Azt is lemérted akkor milyen összegben és mennyit? Illetve azt is, hogy idén nem vettek új autót emiatt adott esetben?

Szerintem csak olyan mondhat ilyet, hogy nincs válság, aki napi szinten nem találkozik az eredményével.

Külföldre kimenni és ott dolgozni nem mindenkinek jön be. Akinek bejött, annak nagyon jó, de ez nem megoldás. Ahogy te is mondtad, neked szerencséd volt. Erre azonban nem építhet egy család, hogy majd szerencsénk lesz, menjünk ki.

Akit belinkeltél ő mondjuk nem zöldséges :) mindenesetre neki mióta megy ez a lángosbiznisz? és meddig fog menni? egy vállalkozó nem épít 1 éves tervre

Kiragadva egy-két szerencsés példa nem jelenti azt, hogy akinek nem tetszik itthon, az menjen ki külföldre.
adelaidestyle 2009.12.21 15:33:14
@FGSuperman: valóban a megtakarítási hajlandósága a magyaroknak nagyon alacsony...de mindenhol ezt hallani

Mi lett eddig a hatása? Megugrott a félretevők és megtakarítók száma? Én nem így tapasztaltam.

Nekem annyira szokatlan, hogy a nagyszüleimnek (és más ismerősöm nagyszüleinek is) annyira egyértelmű volt, hogy van megtakarításuk és havonta tesznek félre.

A mekis példánál maradva: hétköznaponként nem eszem meki árban kaját...big mac menü 1400...eszem helyette 800 forintért kifőzdés menüt. 20 hétköznappal számolva ez 12.000 forint. Nem is a konkrét szám, hanem az arány a lényeg. Ilyen racionalizálással keletkezik havonta félretehető összeg.

Valahogy ez a tudatos hosszútávú tervezés hiányzik itthon.
Újabb ingatlanközvetítős trükk történetével lepett meg bennünket az alábbi levélíró. Az ügy kivételesen bérlőközvetítéssel és nem lakás eladással kapcsolatos. Tisztelt Zugügyvéd úr,Van egy történetem, ingatlanos szintén. Társasházi lakásom legutóbbi…..
adelaidestyle 2009.10.09 00:11:16
@kispista2: mutass nekem egy olyan ingatlanközvetítőt, akinek az elvégzett munkája után csak 1 év múlva kell fizetni...nagyon örülnék, ha lenne ilyen...ez kicsit olyan mintha kiállítanál egy számlát 1 éves fizetési határidővel.

Azért jelenleg inkább úgy látom, hogy a gyakorlatban egy ingatlanközvetítő csak az ügyfélszerzésért felel. Viszont ha 1 hónapos bérlőket tud csak szerezni, azt a hírneve bánja és nem fogják senkinek ajánlani.
adelaidestyle 2009.10.09 00:16:21
@Prala: nem tudom neked mi a tapasztalatod a bérleti piaccal, de én úgy látom, hogyha vki ki akarja adni az ingatlanát, akkor attól bevételt vár...és a jelenlegi helyzetben nem tolonganak naponta a bérlők, akik aznap lerakják a pénzt előre...magyarul sokszor nem tehetjük meg, hogy ilyen finnyásan válogassunk a jelentkezők közül
A legutóbbi sportközvetítésünk után következzék hát egy újabb sportélmény, ezúttal Muhi az önzetlen beküldő. Itt már egy-két riporter kolléga név szerint is szerepel, de remélhetőleg nem sértődnek meg, hogy bekerültek a kis Pantheonunkba :-)) Modoros sportkommentátorok,…..
 Egyre többen örökölnek hitellel terhelt ingatlant, az alábbi levél is ilyen ügyben íródott. Kevesen tudják, hogy a hagyatékot vissza lehet utasítani, és ilyenkor a terheketért sem az örökösnek kell helytállni. Kedves Zugügyvéd! Ez nem egy érdekes kérdés, csak…..
adelaidestyle 2009.08.17 12:57:31
@NWN: Teljesen igazad van, azokban amiket itt felsoroltál.

Az lenne a kérdésem azonban, hogy mi történik abban az esetben, hogyha az elhunyt egyedül vette igénybe ezt a folyószámlahitelt (tehát csak ő szerepelt a szerződésben), viszont nemfizetés és lejárt tartozás miatt úgy faktorálták, hogy ráterhelték az ingatlanára a tartozást. Ez lehetséges?

Mivel ebben az esetben mivel az özvegy is tulajdonos, elméletileg az ő 1/2-ed tulajdonrészére is rákerül a jelzálogbejegyzés.

Ha az özvegy nem szerepelt az eredeti kölcsönszerződésben sem adóstárs, sem kezes, sem zálogkötelezettként, akkor csak így tudom elképzelni, hogy őt is érintse a dolog.
adelaidestyle 2009.08.17 13:38:33
@tárhejj: Valóban a hitelfedezeti biztosítás sokat segített volna a családon, de sajnos a jelenlegi problémájukat ez nem oldja meg.

Az örökös gyerekek csak össze tudnak együtt dobni némi pénzt egy ügyvédi tanácsadásra legalább.
adelaidestyle 2009.08.17 13:39:36
@tárhejj: Mármint úgy értem, hogy nem oldja meg, hogy mostmár késő...