Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anplagd

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
« I. rész (a tőke) « II. rész (a szervezés) III. rész (a koncert) I made a deal with (Woodstock Producer) Mike Lang before the festival started. If anything went wrong I was going to give him a crew cut; if everything was O.K. I was going to…..
anplagd 2009.08.16 23:59:02
Hú de nagy buli volt! Egy napot nem bírtam volna ki akkora tömegben:) k. A fesztivál elején hangzott el Yasgur beszéde mellett a másik pillér - több részletből kellett összeilleszteni (a cd, a film, a könyv és az emlékezések), és nem vagyok angol szakos, úgyhogy pár mozzanat hiányozhat:):
„Rendben van, gyertek ide, gyertek ide! Van egy dolog, amivel kicsit várok, mielőtt beszélnénk róla. De talán beszéljünk róla most, így gondolkodni tudtok róla. Ez mostantól egy ingyenes koncert! Ez nem jelenti azt, hogy mindent szabad. Amit jelent az az..., hogy ingyenessé tesszük a műsort. Azt jelenti, hogy azok, akik létrehozták ezt a dolgot, akik pénzt adtak bele, jól be fognak fürödni. Nagyon be fognak fürödni. Ez nem kamu, ez az igazság. Tényleg fájni fog nekik.
De amit ezek az emberek forgatnak a fejükben, hogy az anyagiaktól van egy még fontosabb: a zene, és nem a dollár...
Namost! Nézzünk szembe a helyzettel: Ezer és ezer ember jött ide ma. Sokkal-sokkal több, mint amennyit tudtunk, álmodtunk, vagy gondoltunk, hogy lehetséges. Szükségünk van egymásra, hogy segítsünk egymásnak a megoldásban, felszabadítani a felállított rendszereket. Hozunk majd be kaját. Egy fontos dolog, amire emlékeznetek kell, ha visszamentek az erdőbe aludni, vagy itt maradtok: a szomszédod a testvéred! Ne zavarjátok egymást, vagy tönkreteszitek mindazt, ami itt létrejött!”

Ha minden igaz, Chip Monk beszéde, legalábbis a visszaemlékezések szerint - fellökdösték a színpadra, hogy majd te szót értesz velük, mi pedig addig futunk. Aztán ott is maradt...

Köszönöm a három cikket! Nagyon jó érzés volt újra olvasni a témáról.