Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BigDan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár évvel ezelőtt, amikor Kapolcs még tömegeket vonzott, szóval akkor egy fellépés után/előtt feloldódtunk a hely vidámságában, a tömegben. Valahogy egy udvarra keveredtünk, ahol egy kis pince ellőtt egy nagy ételbár foglalta a helyet. A bor finom volt, az ételbár ételei…..
BigDan 2009.08.17 10:46:34
...Nem tudom mennyire kellene belemenni itt hangtechnikai dolgokba, de azért a mihez tartás végett el kell mondjak 1-2 dolgot...
Az ilyen kis színpadokkal az a baj(pláne ami fából van és még a háttér is be van borítva), hogy a dobcucc, már a tetőről visszaverődik és a háttérről is.Ezáltal majdnem 2x olyan hangos lesz. Ehhez tegyél hozzá 2800-3000watt hangtechnikát, ami magunk között szólva elég vékonyka, ahhoz, h legyőzd a dobot.Meg lehet próbálni lehajtani a cuccot, csak akkor az anyagi kár jelentős.
Most így a Szentendrei buli után kicsit átértékeltem a Kobucis bulit, és rájöttem, és persze a zenekar is, h halkan is lehet jól szólni, csak olyan cucc kell hozzá.
Nem egyszerű feladat minden helyen más és más felszerelésen ugyan azt a hangzást kihozni.Pláne olyan cuccokon amik kb.1 irányba szólnak majdnem elfogadhatóan, és ha kilépsz abból a térből akkor vége van az egésznek. Így tűnhet el mondjuk a furulya, ami nálam a hátsó sorban néhány esetben sok is volt.Aki pl. az első sorban volt annak könnyen lehetett ilyen baja, mivel az 1 szem középmagas láda úgy elszólt a feje mellett mint a huzat.Az A38 ebből a szempontból ideális helyszín, ott jó a cucc.A Take5-os buli, nekem pl. nem tetszett, de örülök, h itt a kolléga más véleménnyel van róla.Én ott éreztem kevésnek a dolgokat.Az egy olyan jó 70%-os buli volt.A könyvtáras buli pedig tök jó lett volna egy ülős bulinak,mert jó technika volt, de onnantól kezdve hogy felállt mindenki és "eltakarták" a cuccot vége volt az egésznek.
Na mind1...órákat lehetne regélni arról, hogy egyes helyszíneken milyen megoldások várnak a zenekarra és hangtechnikusra. Ami biztos és senki nem vonhatja kétségbe, h keményen dolgozunk azon, hogy úgy szólaljon meg valami ahogy annak meg kell.És ha hiszitek ha nem, sok esetben nem tehetünk arról,hogy milyen lovat raknak alánk.
Félre értés ne legyen... ezt a kommentárt nem azért írtam, h magam védjem, mert bírom a kritikát,és tudom, h vannak olyan esetek amikor tényleg nem a legjobb a megszólalás, de ha már itt van ez a lehetőség akkor úgy gondoltam leírom azt ami hozzá tartozik az igazsághoz, és hogy én hogyan látom a hátsó sorból
BigDan (A zenekar technikusa)
BigDan 2009.08.17 19:14:01
@kutyafa: Hello! Nem neked szántam a reakciót,csak úgy leírtam én is a gondolataim és tapasztalataim, nyilván valamilyen szinten az előttem szólókra való reagálás is. De végre itt van egy jó lehetőség,élménybeszámolóra.
Amit leírtam pedig azért írtam le emberi nyelven, mert rajtad kívül még sokan vannak akik nem értenek a technikához, csak fikáznak (te nem ezt tetted, félre ne érts), ha valami nem tetszik. Sok összetevője van egy jó koncertnek.Jó társaság,jó hangszerek, jó zene, jó zenészek, jó hangcucc, jó hangmérnök, jó közönség, jó helyszín, jó sok szesz :D ...
BigDan 2009.08.20 10:05:01
:$