Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PAndreaR

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sebastian Barry: Egy eltitkolt élet című könyve. A nyáron rátaláltam erre a kihívásra, és úgy éreztem, mintha rám szabták volna. A könyvespolcaimon sorakozó könyvek között képviselteti magát szinte minden stílus, kor, kategória, de legfeljebb talán tíz különböző ország. A kihívástól megkaptam a…..
A méregdrága Jet2 mellé normális fapadost követelnek maguknak a skóciai magyarok, megkérdeztük a Wizz Airt, nem akarnak-e netalántán oda repülni. Vizsgálják a lehetőséget, de nem csak ezt. Adtak még másik négy opciót, amivel szemeznek. Itt a vissza nem térő alkalom, lehet…..
PAndreaR 2015.01.30 22:33:22
Az idei Critical Mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át. A rendőri fellépéssel egyébként nem is lehet vitatkozni.   A mostani demonstráció lényege ugyanis nem a…..
PAndreaR 2009.09.23 11:03:42
@HalivudEstevez: látod, ez a baj. Miért lesz jobb, hogy 5 perccel hamarabb érsz? Beállsz a kereszteződésbe, ezzel eléred, hogy a rád merőlegesen érkező autósok se tudjanak közlekedni, a biciklisek és gyalogosok pedig szlalomozzanak a sok önző autós között (nem mindegyik, mielőtt valaki megszólna). Más bunkó, legyél te is az? Én ebben nem hiszek. Lassan rá kéne szoktatni a népet arra, hogy ne törtessen. Figyeljünk egymásra, és ha ezt mindenki megtanulja, az autósokkal, biciklisekkel, gyalogosokkal sem lesz annyi baj, és nem egymást szapulnák az emberek látatlanban itt az interneten, hanem egy kocsmában ülve együtt söröznének, meccset néznének... Valaki már írta fentebb: attól, hogy más szabálytalan, neked nem kell azzá lenned.
PAndreaR 2009.09.23 09:37:06
Eddig mindig csak olvastam a bicikliseket szidó cikkeket, és az azokhoz tartozó primitívebbnél primitívebb hozzászólásokat (persze sok a kivétel, de sajnos nem elegen:)), és most már elég, úgy érzem itt az ideje, hogy kitörjek a némaságból. Tegnap bicajosként haladtam el a Deák téren, de a CM-es bringásokkal ellentétes irányban. Először is, bár egyetértek a felvonulókkal, én is szerettem volna részt venni, de sajnos munkaügyben rohannom kellett az ellentétes irányban. Vagyis kellett volna, de a biciklisek az egész teret, a bicikliút teljes szélességét... elfoglalták. A lámpánál való átkelésnél két oldalról, keresztbe-kasul mentek, így én sem jutottam már át a zöldön annak ellenére, hogy amint zöldre váltott, elindultam keresztbe. Egy picit azokra is lehetett volna figyelni, akik nem vesznek részt a tüntetésen. Tudom, nehéz, mert rengetegen voltatok, de ha már eljöttetek egy ilyen rendezvényre, azt jelenti, hogy van időtök, és akkor nem okoz gondot, ha egy lámpával később juttok át a másik oldalra. Illetve ez a téren is érvényes. Kisgyerekekkel mászkáló anyukákat a bicajosok lökdöstek, akik szintén, mintha Nápolyban lennének, 25 irányból közelítettek meg egy-egy pontot. Pozitívum: A járdán még engem is leszállítottak a bicikliről, hogy ez járda, tolnom kell. A kereszteződésekben rászóltak a bicajosokra, hogy álljanak meg, menjenek arrébb (mármint a szervezők). Ez tetszett.
Egyéb: rendőrök: 4 ekte szőke cicababa 10 cm-es magassarkúban tipegett előttem a teljes biciklisávot elfoglalva, miközben a járda teljesen (azaz a közelben egy ember sem volt) üres volt. Enyhén felcseszett állapotban rájuk szóltam, hogy egy méterrel arrébb rázzák a p...-kat, és az egész szitun 2 rendőr csak röhögött, támasztva a motorját, és nem szólt volna a gyalogosoknak, hogy ez nem szabályos, és nekik a járda jár.
Az áthajtóknak büntetés: be lehetne vezetni, hogy a deákon kiáll pár rendőr, csekktömbbel a kezében, és osztogat 20.000-et a bicajosoknak, akik átmennek a piroson, és az autósoknak, akik megállnak a kereszteződésben. Azt hiszem, egy nap alatt arányaiban: fél m bicikliút és 1 kb 4 sávos út épülhetne a városban. Először az autósok nézzenek egy kicsit magukba, mielőtt mást szapulnak. Hogy jussunk át szabályosan, egy zöld alatt a kereszteződésen, ha be kell mennem a kereszteződés közepéig azért, hogy átjussak a kijelölt biciklliútvonalamon? Nem értem, miért nem értik meg az autósok, hogy nem addig haladhatnak, amíg zöld a lámpa, hanem amíg szabad az út előttük... Szerintem IQ teszt is a jogsi feltételei között kellene, hogy szerepeljen. Persze azt is támogatom, hogy a bicajosoknak is kelljen egy kreszvizsgát tenniük. (akinek nincs még jogsija mondjuk).
Ja, a ki hova jut el kocsival gyorsabban: Simán meg lehetne oldani, hogy a nagykörúton belüli területeken ne lehessen autóforgalom. Azon belül mindenki eljuthat A-ból B-be 10 perc alatt. Amúgy meg miért lassú a BKV? A sok autós miatt. Akik reggelente bedugítják a várost. Ez a mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás kérdése. Csak itt könnyebb a válasz. Körút határában nagy parkolóházak, és mindenki átszállhat buszra, metróra villamosra. És rögtön élhetőbb lenne Budapest is. Elég sok nagyváros van, legalábbis Olaszországban tuti, ahol ezt megoldották. Belvárosba csak az mehet be, aki ott lakik, vagy áruszállítás céljából meghatározott időtartamra azok, akik ilyen célból jönnek. Többiek a behajtásért is szépen fizetnek, és meggondolják, be kell e tényleg hajtaniuk, vagy jó a busz.
Na, azt hiszem, kifejtettem véleményemet, olvasom tovább a tieiteket.
PAndreaR 2009.09.23 09:55:18
hegyipe@hegyipetymeg: oké, mond, hova, egy sör kedvéért otthonhagyom a bicajt :D
Amúgy: én meg gyalogosként sem vagyok képes közlekedni a saját lakásunk előtti járdán, mert a parkoló autók elfoglalják azt. Aki segít letolni őket a járdáról, azzal iszok egy sört :D