Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ribizlitorta

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az az időszak, amikor már gond nélkül (értsd: a helyi ORTT nem szól be miatta) lehet csöcsöt/segget/vért/erőszakot mutatni, és elhangozhat a "picsa" szó is. Az angoloknál este kilenctől már szabad a gazda, kínozhatnak terroristákat a Spooks ügynökei, és mondhatjűk azt…..
ribizlitorta 2006.11.21 18:08:31
Igazság szerint nem annyira ütős a hír, csak azárt ért meg egy postot szerintünk, mert jó a csaj akiről szól: Lisa Rinna, a Melrose Place és a Veronica Mars egyik legjobb nője, a felfújt ajkak élharcosa ismét képernyőre kerül, mégpedig egy hajviseletről szóló női…..
Vettem egy imaszőnyeget, és mostantól kezdve minden reggel hálát fogok adni az Istennek, hogy megszabadított minket Somától, meg Bakácstól. Illetve a somaságtól, meg a bakácsságtól, így főnevesítettem a két főbűnt, szóval butaságtól, meg a semmitmondó…..
Sváby András biztos igyekszik elfelejteni a tegnap estét, végül is ki akarna emlékezni arra, ahogy egy mosolygó exminiszterelnök összepakolja, és határozott mozdulatokkal betömi egy szecskavágóba? Éppen ezért nem meglepő, hogy az Interaktív vezetőjének Orbán Viktor-interjúját…..
Amit mindenki el akar kerülni. A statisztikák alapján a péntek este adásba kerülő sorozatoknak az átlagosnál jobb esélyük van arra, hogy idő előtt lekerüljenek a műsorról. A FOX a Boston Public, a Wondefalls, a Dark Angel és a Firefly bukását, a CBS a JAG halálát kenheti a…..
Három a magyar igazság, úgyhogy négyszer adták le húsz év alatt. Sőt, a pletyka szerint még egy afrikai országra is sikerült rásózni, gondolom negyven kecskéért. Az MZ, a Nysa mentőautó, Lada rendőrkocsi, műbőrkabátos rendőr antantszíjjal, és Taki bácsin a fehér…..
ribizlitorta 2006.07.12 11:01:32
Én személyszerint szerettem a szomszédokat akkor is és most is. Nem azért mert különösen jónak tartom, hanem mert nagyon jókat lehet azon nevetni, hogy miként látták /akarták láttatni a világot a készítők. A történetek tele voltak szőve késő- és poszt- kádári moralizálásokkal és megjelentek a sztereotíp karakterek : Etus az élet(művész), Lenke a büszke proletár, Magenheim az illúziót vesztett értelmiségi, Gábor Gábor a gátlástalan "maszekoló" és persze Vágási Feri a becsületes munkásfiú aki kitartásával felküzdi magát. (Az utóbbi tvalami miatt fontosnak tartották a készítők, hogy nehogy roma karakternek nézzük őt, mert egy utcai verekedést követően majdnem hogy kikéri magának, hogy lecigányozták...).

Egyszóval bizonyos korlátok között korrajznak lehet tekinteni. Szerethetősége abból ered hogy a saját (pop)kultúránk terméke. Nem egy steril konzerv sorozat amit bárhol el lehetne képzelni (mint például a Barátok Közt, Jóban-Rosszban).

más: Azt nem tudom észre vettétek e, hogy a lakótelepi élet a civilizát lét csúcsát jelezte és az ettől eltérő lakáskörülményekkel rendelkezőkkel mind volt valami difi: igénytelenek és nincs folyóvíz a lakásban (!), a belvárosban önzők, megjátszósak és nincsenek tekintettel másra (itt Vágásiné jógázós-vegetáriánus-technó-hallgatós kolléganőjére gondolok pl.) a Rózsadombon pedig sznobok és simlisek. --Persze itt kivételt képez Etus, de ő rá nem vonatkoznak a szabályok mivel ő a családot folyamatosan nevelő (élet) művész!