Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geotravel

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Kérem kapcsolja ki 2009.10.29 05:30:00
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy katonai…..
Nem félrefordítások ezek, mert nem fordítások. Ezeknek van a "nem fordította" rovat. Három ilyen következik.Elsőnek dabanhorz beküldése, egy amúgy aranyos kis filmből, amiben annak idején nekem nem is tűnt fel a problémás rész:A tegnap esti filmben (Napsütötte…..
geotravel 2009.05.19 10:49:49
@Azhát: Akkor még egyszer: a Peking is angol név.
geotravel 2009.05.19 10:50:42
@Rakenro: Ez minden német tudásom... Eslő lecke a német könyvből. Akkor még figyeltem. :-)
geotravel 2009.05.19 11:04:58
@Azhát: Jó
w Get a life 2009.02.24 05:20:00
„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”   – Simone Weil, idézi Schäffer Erzsébet, Nők Lapja Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, patrióták. Szokásos közönségértékelésünkhöz érkeztünk, egy jó kövér visszakommentet írok ide,…..
Az év végén, év elején sok minden változik a BKV-nál (közlekedési rend, jegyek, bérletek fajtái, áruk), sőt akad olyan változás is, ami menet közben is változott, így érdemes összefoglalni a tudnivalókat a cég közleményei alapján. Kezdjük az egyszerűbbel, mikor üzemelnek…..
geotravel 2008.12.30 15:16:41
Na, akkor írok egy pár dolgot, pedig nem szokásom.
GayBear: "Európa talán legdrágább közlekedési tarifáját kialakító társaság" - milyen összehasonlításban? GDP-hez viszonyítottad vagy mihez? Londonban csak a belvárosra (1-2) zóna egy havi bérlet 100 font. Barcelonában csak az 1-es zónára kb 45 euro.
Valamint: "idő alapú jegyrendszerre, mint ahogy a legtöbb eu város" Ez is milyen összehasonlítás ("legtöbb"?), pontosan hány százalékról van itt szó, és mekkora városokról, összehasonlíthatóak Budapesttel?
fakutya: "amerikai példát tömegközlekedésre" - ez valami vicc? Az USA városok tömegközleekedése közismerten nagyon gyér, nem összehasonlítható az európai nagyvárosokéval. Arról nem beszélve, hogy mint többen rámutattak, közel sem ingyenes. Ezenkívül a magyarok nem fizetik be a helyi adókat.
És: "énpénzemenluxusautózóveszteségescégvezető bkv vezér úr" - egyrészt miért ne lehetne neki luxusautója, ha egy nagyvállalat vezetője, másrészt meg már visszamondta állítólag és saját kocsival jár, bár ez nem annyira jutott a címlapokra.
Ezenkívül a sima jegy 60 percig jó (átszállásra is) az átszálló 90 percig, ez a különbség. Nyilván hülyeség, nem vitatom, de ez a válasz arra, hogy mi a különbség.
Tudom, hogy nálunk az a divat, hogy mindenen kesergünk, bár nem értem, de hát ez van. A BKV a nehézségek és a problémák ellenére nagyon jó szolgáltatást nyújt. Nézzetek már körül a világban, magyarok, legyetek kedvesek.
Hát asszem ennyi.