Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igyli

116 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A svájci tanárbácsikról... Már említettem, hogy nagyobbik Igyli fiúnak új tanárbácsija lesz.Az előző tanárnéni, aki nagyon fiatal, modern és jófej volt, lelécelt a pasijához Kanadába.Volt már férfi tanára ifjabb Igylinek, aki szigorú is volt, meg unalmas is, de ezzel együtt bírta őt.Nos, ez a…..
Karácsony előtt kaptunk egy értesítést a helyi kéményes cégtől, hogy december 21-én jönnének ellenőrizni meg tisztogatni. Szokásos éves rutin művelet, semmi extra, mivel olaj a fűtés, egy kis kéménypucolás, egy kis kazánsikálás, egy óra, százötven frank, mindenki boldog. Idén pont úgy jött ki, hogy…..
A Zukunftstag egy szuper talalmány. Eredetileg Tochtertag volt a neve, és valami olyasmiről szólt, hogy az ötödikes-hatodikos lányokat apuka vigye magával a munkahelyére, hátha így sikerül minél több lányt idejekorán olyan szakmák felé terelni, amik alapból nem kifejezetten lányosak, vagy nem…..
igyli Iskola, svájc, hírek 2017.12.11 09:57:48
Elég régen nem írtunk már erről a témáról, aminek több oka is van, egyrészt nem történik semmi :), másrészt pedig mindenféle egyéb, pl. az építkezős-átalakítós projekttel vagyunk elfoglalva, meg persze a három gyerek egyébként is elég jó alap elfoglaltságot biztosít. Nagyobbik Igyli fiú idén…..
igyli Sport 2017.12.04 09:17:07
Sport terén akad némi változás, Igyli-fiú hosszas nyűglődés után abbahagyta a szertornát. Nem annyira a tornával volt a baja, mint inkább a társakkal és a tanárokkal, sokszor -szerinte- értelmetlen vagy unalmas dolgokat kellett csinálni, utóbbit mondjuk könnyen el tudom képzelni. Az izgalmasabb…..
Nos, ugye a svájciak nem a flexibilitásukról híresek. Sok jó dolgot el lehet róluk mondani, de ezt nem. Általánosságban irtóznak minden nem tervezett, nem hosszan átgondololt, neadjisten rögtönzött dologtól, még akkor is, ha a sok gondolkodás után sokszor a végeredmény ugyanaz lesz, mintha simán…..
igyli Svájci kedvezmények 2017.11.28 10:18:14
Black Friday kapcsán ma reggel arról beszélgettünk Frau Igylivel, milyen vicces ajánlatokkal próbálják a svájci boltok letarolni a piacot. A legmókásabb történet az volt (igaz, ennek semmi köze a Black Friday-hez), hogy amikor legkisebb Igyli megszületett, sok más mellett kaptunk a helyi patikából…..
Nemrégiben tettünk egy kétnapos villámlátogatást Magyarországra, és útba ejtettük a házunkat is, ahol kiköltözés előtt laktunk. Gyakorlatilag majdnem 10 éve alig jártunk azon a környéken, úgyhogy kicsit úrrá is lett rajtunk a nosztalgia. Kora délelőtt volt és reggeli gyanánt beugrottunk egy helyi…..
igyli Karatés kiakadás 2017.03.12 00:10:43
Már jó régen nem írtunk, ezerrel zajlik az élet, meg leginkább a nappalink rekonstrukciója, amitől egy szabad percünk sem marad, de ma egy emaillel nagyon felhúztak, úgyhogy gyorsan ki is írom magamból, mielőtt még jobban megfeküdné a gyomromat. Az történt, hogy két hét múlva karate verseny lesz,…..
igyli Nyaralás 2016 2016.08.27 23:52:38
Idén Eger volt a célpont. Frau Igyli ötlete volt, hogy arra felé jók a borok, azaz ööö, szép a táj, vannak fürdők, közel a Bükki Nemzeti Park, ráadásul nincs túl messze szüleimtől, egyszóval tökéletes célpontnak látszott. Sokat filóztunk hogy hotel vagy kemping legyen a szállás, végül arra…..
Az elmúlt hetekben a svájci DeLonghi márkaszervíz szponzorálta a vérnyomásom rendszeres karbantartását. Elmesélem. Tavaly vettünk egy (akkor) szipi-szupi kávégépet, a fenti márkából. Nem volt túl olcsó, de azért túl drága sem, gyönyürű piros színe volt, nem foglalt sok helyet, és finom kávét…..
igyli Elektrokontroll 2016.04.21 18:38:40
Ilyen is van itt. Családi házaknál, lakásoknál a tulajdonosnak 20 évente át kell vizsgáltatnia az ingatlan elektromos hálózatát, hogy az megfelel-e a normáknak és biztonságos-e. Persze ez nem csak lakóingatlanokra vonatkozik, a 20 év a legritkább megkövetelt periódus, kórházakban egyéb más helyeken…..
igyli Három csapás 2016.03.16 12:50:34
A téli sportszünetünk egész jól telt. Fagyis Mama vigyázott a legkisebbik gyerkőcre, a nagyobbak síiskolában, mi pedig Frau Igylivel kettesben síelgettünk, jókat ettünk, este otthon pedig filmnézés, pihizés. Apróbb galibák voltak persze, Igyli-lánykát először valami adminisztrációs hiba miatt rossz…..
igyli Sífutás 2016.02.19 23:31:03
Nagyobbik Igyli-fiú pár napja azzal jött haza az iskolából, hogy mennek az osztállyal sífutni. Kicsit hitetlenkedve álltam az eset előtt, mert semmiféle papírt nem kaptunk róla (kirándulásoknál mindig küldenek egy lapot a szükséges információkkal), meg egyébként is, ugye nincs felszerelésünk sem,…..
igyli Bontási munkálatok 2016.02.17 14:55:37
Nem gondoltam volna, hogy mégegyszer belefutok egy budapesti építkezős (pontosabban bontós) projektbe, de mivel mégis így alakult, mesélek egy kicsit a tapasztalatokról. Van egy kicsi házunk Pesten. Elég régi épület, annyi bizonyos, hogy 1930 körül már állt. Jó tíz éve mikor megvettük, iszonyatos…..
igyli Rock'n'roll 2015.12.17 12:20:35
Pár hete Igyli fiú izgatottan mesélte, hogy az iskolai zeneórára be lehet vinni saját hangszert, megmutatni a többieknek. Az órát Frau Rémisztő Fapofa tartja, akiről már írtunk. Valószínűleg a Landiban 10kg-os kiszerelésben kapható tüzifában több zeneiség bújik meg, mint…..
igyli Rezsicsökkentés inverz 2015.11.02 11:34:14
Már éppen megörültem, hogy kis falunkban jövőre az áram ára csökkenni fog, mégpedig 4%-kal. Annak ellenére, hogy a hálózathasználati díj növekszik, magát az áramot alacsonyabb áron tudja beszerezni a falu, szóval összességében olcsóbbá válik, juppííí. Ezek után…..
igyli Halloween 2.0 2015.11.01 21:27:31
A tavalyelőtti halloweenos élmények után idén (tavaly valami miatt ez elmaradt) rettegve vártam az újabb élményeket. Szerencsére Igyli-lányka szülinapi bulija pont tegnap volt, így reméltem, hogy a vendég-gyereksereg bűvöletében majd jól elfelejtődik a dolog. Persze, éppen az…..
Ma Igyli-fiú mellékesen megemlítette, hogy képzeljem el, van egy harmadik fajta írás is:van ugye a Steinschrift, a Schnürlischrift, és az újdonság, a Basisschrift. Elcsodálkoztam, mert nem emlékeztem, hogy meséltem volna neki erről, így megkérdeztem, hogy ezt honnan tudja. Azt…..
igyli Töltőtoll 2015.08.19 09:53:19
Hihetetlen, de nagyfiunk már a harmadik osztályt kezdte el hétfőn. Már írtam korábban, hogy ifjabb Igyliék valami iszonyatosan ódivatú folyóírást tanulnak, amit sok helyen már itt is leváltottak/leváltanak egy modernebb, kevésbé kacifántos, gyorsabban megtanulható és…..
igyli Nyaralós élmények 2015.07.23 10:19:27
Az útlevél Végszóra megérkezett legeslegkisebb Igyli útlevele, alig öt hónap alatt. Annyit azért elárulhatok, hogy ahhoz, hogy ez ennyi idő alatt menjen (!), hihetetlen utánajárásra, és méginkább kapcsolatokra volt szükség... Időközben a magyar média is lecsapott a témára,…..
igyli Kisokos 2015.07.22 14:17:44
Lakás/ház/bérlés A legjobb források, érdemes nézelődni, mielőtt eldönti az ember, hova akar költözni :)www.immoscout24.chwww.homegate.ch A normál, bútorozatlan lakás azt jelenti, hogy van konyhabútor, sütő, hűtő (esetleg mosogatógép, etc.) beépített szekrények. Nincsenek…..
igyli Német, mint második nyelv 2011.09.25 15:50:00
Ha úgy adódik, hogy a gyerekem egyszercsak elkezd németül beszélni, törjön ki a nyelvem ha onnantól nem azt mondom: "hipp-hopp megtanulta, a gyerekek gyorsan tanulnak idegen nyelvet".Idáig -sokak tanácsára- kizárólag anyanyelvünkön beszéltünk a gyerekhez, elejtett német…..
igyli 2015.07.22 14:32:09
@domar: írtam gyorsan egy kis összefoglaló posztot: igyli.blog.hu/2015/07/22/kisokos_312
igyli Tehetségek 2015.06.23 11:36:35
Olvasom ezt a cikket az indexen, és azon morfondíroztam, vajon megtörténhetett volna-e ez így bárhol máshol a világban. Hogy ne menjünk messzire, adja magát a svájci példa, a kilencéves srác, aki matekból egész jó, pontosabban már most leérettségizett belőle. Ellenben nem…..
igyli A villanyóra visszavág 2015.06.22 15:13:18
Csak nem sikerült ilyen hirtelen lezárni ezt a villanyóra ügyet.Illetve, ami az órákat illeti, igen, de van másik! Mivel ez itt Svájc, nem csak úgy durrbelebumm zajlanak a dolgok. Átalakítás után ugyanis a kedves villanyszerelőnek készítenie kell egy "Installationsanzeige" nevű…..