Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frengi (törölt)

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Aki kurvának áll, ne csodálkozzon ha megdugják" - örökbecsű népi bölcsesség. Egy nap, két hír: "A tanár úrnak egy mosópormárkát kellett volna reklámoznia, de visszautasította a felkínált szerződést, mert a forgatáson nem adhatta volna önmagát, hanem egy…..
Szálkás Gerenda fantázianevű rajongónk nem volt rest, és egy pofás kis posztot hozott össze nekünk a külföldre szakadtakról. A modoros emigráns A modoros emigráns kb. 2-3 éve dolgozik valamelyik nyugat-európai nagyvárosban. Csak rövid tapasztalatszerzés ill. nyelvtanulás…..
frengi (törölt) 2009.08.22 09:59:59
Látom minden kint élőből érzelmeket váltott ki ez a poszt.

Lehet fikázni azokat akik diplomával kávázóban mosogatnak, mert lehet hogy másként még túristaként sem jutnának el sehova.

Én 50 évesen kényszerültem elhagyni az országot, mert otthon egy 50-es már nem kell, bennünket leírtak.

Nem a diplomámból élek, de nem mondom hogy nem veszem hasznát. Arisztotelészre hivatkoznék: a műveltség a jó sorsban ékesség a rossz sorsban menedék. Nem hinném, hogy kevesebb lennék, mert mert nem tanítok.

A mi időnkben nem lehetett utazni, kimenni egy kicsit szét nézni, 3 évet lehúztam az NDK-ban, nekünk ez volt a maximum amit megtehettünk büntetlenül. Most ebből élek, hogy megtanultam németül.

Sok sorstársam az itteni fizetéséből tamogatja a gyerekeit, fizetik a lakásrészleteket, a gyerek tandíját.

És közben meg azzal kell szembesülnünk, hogy otthon szarba sem néznek bennünket, mert "csak" melósok vagyunk, nem csináltunk kariert, nem gazdagodtunk meg. Mert otthon a munka szégyen, azt jelenti nem vagy elég ügyes, hogy egy tinli-tangli melóval valmi kis íróasztalhoz jussál.

Nem, nincsenek itt nagy barátságok (én ráadásul folyton másutt vagyok, ha kialakul is valami barátság féle, a következő hónapban már egy másik tartományban vagyok). Viszont az otthoni barátok is szépen lemorzsolódtak, nem vagy fontos,mert a kapcsolatból már nem tudnak hasznot húzni, legfeljebb, ha munka kell itt (megjegyzem eddig még mindenkienek segítettem, de nem én vagyok a munkaadó, nem én döntök a felvételről, és azért németül kell tudni, azt sem adták ingyen).

A tapasztalatot, és főleg az igényszintet haza visszük, pl. a surmó szomszédom lehúzott egy évet angliában, azóta állandóan a füvetnyírja, hátha az ő kertje is egy wimbledoni gyep lesz - de legalább már nem tyúszaros az udvara, az is valami.
frengi (törölt) 2009.08.22 14:46:31
@SzabadkaiAttila: jó, az ugye amerika, de amikor a macedón- albán csaj kérdezi tőlem, hogy akkor ugye én most Bukarestbe megyek, nem mondom mert az Románia, miért az nem mindegy?

Amikor elmeséltem hogy vettem egy parsztházat, tőlem is megkérdezték, hogy áram van-e benne, sőt gáz viz és szenyvíz, meg hogy hollandok a szomszédok, de laknak a faluban finnek is, meg németek, na ez már sokk volt.

Egy ismerősömnek szép emlékei vannak Budapestről, ott volt az ostromnál, Ungvári Krisztiánnak a könyvében is szerepel, mint interju alany, fényképpel persze, kérdezetem, hogy járt-e azóta ott? Örültem hogy egyszer sikerült eljönni- felelte.
Gyakorlott posztírók tudják, hogy néha mennyit kell szenvedni egy igazi, dögös témáért. Na, ha az alábbi történet nem kerül az Index címlapjára, annak csak a szakmai féltékenység lehet az oka. Nem velem történt – engem könnyen azonosítottak volna, mert tőlem ám…..
Hosszú hónapok óta folyik a nyomozás, hiába volt a 100 fős nyomozócsoport, az FBI segítsége, a 100 milliós nyomravezetői díj, eredmény nulla. Egészen ma hajnalig.Épp ideje volt valami eredményt felmutatni, félő volt, hogy a cigányok  a maguk kezébe veszik az irányítást,…..
frengi (törölt) 2009.08.21 13:42:49
@sanyix: igazad van, eddig is ezt csinálták, miért pont most hagynák abba
frengi (törölt) 2009.08.22 09:28:46
@Loglift: nekem lennének erre elképzelésem.

Mert ez nem etnikai kérdés, sokkal inkább egy életvitelről van szó.
Én nem a cigányokat tartortom a főbűnbaknak, hanem a politikát, ami sikeresen egymásnak uszította az adófizető dolgozó polgárokat a here módra élő alja néppel, mindezt azért hogy elterelje a figyelmet a saját disznóságaikról.

Nem kellett nekik munkásőrség, ifju gárda, benned van már a félelem, nem mész ki az utcára, nem demostrálsz, mert mindenből etnikai kérdést csinálnak, ha
Elérték hogy féljél a saját hazádban, nem járkálhatsz szabadon, nem vehetsz lakást ahol akarsz, nem mehetsz oda aholva akarsz, mert félned kell, ha bajban vagy nincs segítség, megverhetnek, kirabolhatnak minden következmény nélkül, és ehhez nem kellett katonai diktatúrát be vezetni, mert az már nem európai.
Bűnöst csináltak belőled. Féljél, és lehetőleg maradja otthon, és ne ugass bele semmibe.
Sima, uncsi péntek volt ... és szokás szerint megint aláztak a "kedves szomszédok". Sólyom László ugyanis a révkomáromi Szent István-szobort avatta volna fel, de menet közben (!) értesítették, hogy Szlovákia nem engedi be a területére. A szlovákok biztosra mentek,…..
globonick küldte nekünk: "Az Országos Választási Bizottság 348/2009. határozata Az Országos Választási Bizottság – 2009. augusztus 10-én megtartott ülésén – a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 124/A. § (3)…..
Évácska jól szop, nincs mit tenni. És ezt díjazni kell, mert a szó szerint Nagy Embernek is ki kell engednie néha a fáradt gőzt.Csak azt nem értem, miért a BKV fizeti mindezt.Alpári vagyok? Persze, de ez semmi ahhoz képest, amit éveken át megengedett magának ez a szar város- és…..
frengi (törölt) 2009.08.21 10:13:40
@Prinzessin Erbsen: végre valami közös nevező!
Nem tudtam ellenállni én sem, hogy nyaralás közben ne jegyzeteljem az olvasókat, íme a szigligeti gyűjtés:július 26. Déli-Pályudvarról Tapolca felé haladó vonaton fiatal csitrik Csernus férfi-könyvét és Paolini Eragonját olvasták:Hazafelé ugyanezen a vonalon egy tíz éves forma…..
Reckl Amál blogja Szabadjegy 2009.08.18 12:55:00
Megint sikerült a ló túloldalára átesni!A cigányokat ért támadások - melyeket egyelőre mind egy elkövetőhöz/ elkövetői körhöz kötnek a rendőrségnél - hatására civil járőrszolgálat indult néhány kisebb településen. És ez ellen csupán egyetlen kifogásunk lehetne:…..
Németországban munkaügyi bírósághoz fordult egy ember, akit azért rúgtak ki, mert a munkahelyén áramot lopott.Nekünk más asszociációink vannak az áramtolvajok kapcsán. Egyrészt eszünkbe jutnak azok a csóró alakok, akik megbuherálják a villanyórát, amely esetenként a…..
Az mszp.hu-n járva mindig érdekes dolgokra lehet bukkkani. Most épp egy felhívásra: Ennyire kétségbeesett erőlködést...  Tisztára, mint adóbevallási szezonban az alapítványok. Csak mondjuk nekik ez a profiljuk, az adományokból élnek, míg egy kormánypárttól elég visszás…..
frengi (törölt) 2009.08.13 14:41:29
@Slanger: nagyon LOL! ilyen névvel ilyen szakmát