Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Don Juan di Tenorio

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
tibi!küldöm az írást a modoros utazóról. használd egészséggel:-D! epresh/a szerző külön kérésére nem nyúltam a formabontó és merész kisbetűkhöz, meg úgy semmihez se - M. Tibi/ a modoros üzleti utazó repcsivel  ferihegy kettőn, hétköznap reggel 7 óra körül…..
Don Juan di Tenorio 2011.07.28 18:16:48
Tapasztalataim szerint a business utazó sajátos alfaját alkotják a Brüsszelbe közlekedő állami tisztviselők, akik két csoportra oszthatók.
Az egyik csoport az uniós tanácsi munkacsoporti ülésre ingázó alacsonyabb beosztású (jellemzően fiatalabb) köztisztviselőké. Ők általában hivatali öltözetben - lazábbja visszaúton a nyakkendőtől megszabadulva - utaznak, aktatáska (benne laptop, jobbára saját, mert hivatalit nem kap)+ mini kerekes bőrönd (1 váltás ruha + visszaúton körülményektől függően 1-5 doboz belga csoki/praliné/trüffel) kombóval, amiket kézipoggyászként a fedélzetre visznek. (Ennek köszönhetően az érintett járatok rendszeres társasjátéka a bőrönd-tetris az ülések feletti csomagtartókban.) Nem hangosak, mivel vagy az ülésüket megelőző este utaznak ki egyenesen a munkahelyről jőve (és ennek megfelelően elnyűtten), vagy aznap a reggeli zombijárattal (ex 6.20-as, jelenlegi 7.10-es MALÉV), hazafelé meg a késő esti géppel jönnek. Egyes tárcák különböző szervezeti egységeinek kiküldöttei beszállítás előtt a tranzitban összetalálkozva opcionálisan klikkekbe verődhetnek, kitárgyalva a soron következő/elmúlt üléseket, esetlegesen pikírt megjegyzéseket téve jelen nem lévő kollégáikra/főnökeikre. Ha ezen altípus egyedei előző este kiutazhatnak ülésükre, azt minisztériumuk hivatali vezetése kegyként tálalja számukra, így igen hálásak a Brüsszel távoli pontjain számukra lefoglalt, többé-kevésbé lepattant 3*-os szállodában található szobáért, különösen, mivel reggelit kapnak, így futni fogja ebédre és némi szuvenír csokira/sörre a bruttó 40€ napidíjból. Ennek megfelelően az ilyen szerencsében nem részesültek időnként irigy pillantásokkal méregetik mázlista munkatársaikat. Mondani sem kell, hogy ők a business lounge-nak nem rendszeres vendégei.
A másik csoportba az ab ovo modoros EP-képviselők, valamint a jobbára a modoros ifjú politikus kategóriájának kritériumait is kimerítő asszisztenseik/gyakornokaik tartoznak. Ők a szürke köztisztviselők sanda pillantásait sokszor már azzal kivívják, hogy gyakran business classon utaznak. Munkatársaik felhőjében jelennek meg a beszállítókapuknál, alkalmasint azonos pártok delegáltjai egyszerre többen is, és fontosság látszatát igyekeznek kelteni, politizálnak, illetve az aktuális pártbeli eseményeket/fejleményeket tárgyalják ki. A jelen nem lévőkre és főnökökre tett pikírt megjegyzések itt sem maradnak el. Különböző színezetű pártok EP-képviselői esetében mindennapos jelenség a frontvonalon át történő fraternizálás, ami azonban szigorúan legfeljebb az induló állomás tranzitjába való belépéstől az érkező állomás tranzitjának elhagyásáig terjed, és intenzitása a magyar légtértől való távolsággal egyenesen arányos. A business lounge, illetve az ismertségük folytán a sztyuvik által nyújtott kényelmi szolgáltatásokkal általában maximálisan élnek, és némelyikük attól sem riad vissza, hogy a célállomáson (potenciális) választóit fellökve elsőnek csörtessen a kijárathoz.
A segesvári csatavesztés még nem bizonyult végzetesnek a honvédsereg számára, igaz ugyan, hogy öt részre szabdalva, de még erős seregtestek álltak fegyverben. Négy alakulat erdélyi hadszíntéren mozog, az ötödik sereg pedig a bevehetetlen Komáromban várja az események…..