Regisztráció Blogot indítok
Adatok
W. A. Lacky

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van, ahol sosem nézik meg a kéményeket, csak beszedik a védelmi pénzt. Veri a kaput, kiabál, dobálja a kutyát, hogy ugasson (csengő minálunk ugyanis nincsen, mert egyrészt azt szeretem beengedni, akit magamtól hívok, másrészt időnként úgyis kinézek), szóval zajong. Kimegyek,…..
Megvolt a bejelentés, a legkevésbé meglepő verzió vált valóra: a Nokia a Microsofttal szövetkezik az okostelefonok világában, a Windows Phone lesz az elsődleges okostelefon-platform a Nokiánál, a Symbianból még amit ki lehet facsarni, azt kifacsarja a cég, miközben a WP szépen…..
w Anyagi jog 2007.05.09 06:30:00
Olvastam nemrég egy kis színest: újféle műkezet fejlesztettek ki amerikai tudósok. Robotikus, idegvezérelt, gondolattal működtethető. Hiperszuper! Csillió dollárba kerül. Mert az egészség nem üzlet persze, viszont a robotika például az. Vagyis a robotkart fejlesztő tudósokat…..
W. A. Lacky 2007.05.09 11:03:15
A családom már évek óta fizet olyan biztosításokért, amelyek a mai magyar egészségügy elkerülését szolgálják. Az egyik kórházban már van egy emelet, ahol a biztosító nyugat-európai szintű ellátást kínál, kb. havi 10 ezerért. Az ápolónők kiemelt fizetést kapnak, a téged kezelő orvosok pedig bérkiegészítést. Hálapénz nincs, mindenki megkapja a magáét a biztosítótól. A magyar helyzetre adaptált kitétel, hogy ha más kórházba kerülnék, akkor napi fix összeget fizetnek, melyből az ottani költségeimet (értsd: hálapénz) fedezni lehet.

A másik biztosításunk szintén magyar vonzatú : amennyiben komolyabb betegséget (hosszú lista) diagnosztizálnak a páciensnél, akkor előre (és nem halálakor) kap egy nagyobb összeget, amivel elhúzhat nyugatra meggyógyíttatni magát. Ez utóbbi választható havi összegű, nyílván a fizetendő összeg evvel arányos.

Mostanában egy magánklinikán egy komplex szűréssorozaton vettem részt. Eddig 100 ezret fizettem (pl. egy vérvétel 12 ezer, egy konzultáció 15 ezer), és nem bántam meg. Valószínűleg több, mint a felét hálapénzként is odaadtam volna. A kiszolgálás minősége (pl. fájdalommentes beavatkozások) pedig megérték a különbözetet. Ide szívesen beíratkoznék a TB-nek fizetett összegemmel...

Ezek ma Magyarországon elérhető szolgáltatások. Amit nem engedtek a biztosítónak a jelen törvények, hogy saját kórházat béreljen magának, de remélem ez is megvalósul majd a reformokat követően.

Ami a dologban sürgős lenne, az az, hogy ezek a biztosítások az életkortól és nemtől függő havidíjjal érhetőek el. Pl. a feleségem 2 évvel fiatalabb és emiatt (meg persze, hogy nőnemű) majdnem fele annyit fizet, mint én. Szóval minél később lesz széleskörűen elérhető a többiztosítós modell, annál drágább lesz nekünk, akik ezen vitatkoznak. Azzal nem értek egyet, hogy csak a gazdagok tudják megfizetni. Van egy szint, ami felett nincs értelme gondolkozni (10-szer többért sem lesz 10-szer egészségesebb). A havi díjak pedig korai belépéskor- ha az ember nem 50 évesen kap észbe - megfizethetőek.

Majd igazán persze a jövő generációinak éri meg, ők a mai TB árszintjén tudnak belépni. Nekünk "öregeknek" ez egyre drágább lesz, mivel nem lesz előzetes időszakunk, ahol felhalmozódna a biztosítási összegünk. Remélem,, minél hamarabb (minél fiatalbban) beléphetek egy új biztosítós rendszerbe.
Addig pedig bízhatunk abban, hogy nem kerülünk kórházba a jelen rendszeren belül.

Na ezért vettem tavaly egy Volvo-t. Igaz, 10-11 litert fogyaszt, de én szálok ki a kocsiból, nem a Suzuki-s. Ez is egy fajta biztosítás... Muszály, mert a minimálbéremből nem futja hálapénzre!