Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nannan

44 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Andris fiunk nagy reményekkel kezdte az iskolát szeptemberben. Ő nem járt óvodába, iskolába előtte, s a törvénymódosítás miatt ellehetetlenedett (testvéreivel együtt) itthonoktatása is. Nagy izgalommal várakozott a hatodik osztály kezdésére. Kissé későn érő típus, ötödik vége felé kezdett igazán…..
AnnaPeti Anyafák és csemetéik 2021.01.12 19:45:00
Egy nyugalmas délutánon megnéztük a gyerekekkel az "Amiről a fák suttognak" című remek természetfilmet. Ámultunk és bámultunk az igazi, ember által érintetlen erdőrezervátum fantasztikus összerendezettségén. A megnyugtató, csodálatos felvételek és lágy zene hatására Donát elaludt Luca ölében,…..
AnnaPeti Hét hétig nyolcan... 2021.01.06 11:37:22
... voltunk itthon összezárva. Első hetekben lezajlott a lázas, fekvős, gyengélkedős, morcos, szorongós, összeveszős, összeszokós, összevissza rész. Természetesen nem egyszerre mindenkinél, hanem szépen beosztva, volt, akinek csak a torka fájt hosszú ideig, de az nagyon, más meg három napig aludt…..
Nagyon régen vettem rá magam, hogy írjak… bármiről…  a gyerekeinkről… Részben azért, mert ÉLEM a hétköznapokat, ünnepeket velük, másrészt meg mert nem biztos, hogy ország-világ elé szeretnék tárni mindent… Mégis megpróbálom megkeresni magamban a határmezsgyét, aminek mentén még írhatok, mert nem…..
AnnaPeti Keith Green kapcsán 2018.05.15 15:33:02
Mostanában nem gyakran volt időm olvasgatni, magamnak sem, a gyerekeknek sem… de mivel nem sokáig tudok ellenni könyvek nélkül, egyik éjjel csak leemeltem a polcról már vagy hetedszer a Nincs megalkuvás-t (Keith Green élete). Újra és újra elolvasom, mert annyit jelent. Először olvasva kamaszkoromban…..
Donát születése kapcsán Peti és a gyerekek töltöttek anyátlanul 6 hetet, most azonban úgy hozta az élet, hogy mi lettünk apátlanok… Elsődlegesen 6 napig csak, de másodlagosan hosszabb időre is. Először arról a hat napról írnék…..
AnnaPeti Vigasztaló(k) 2017.06.16 05:30:00
Épp mostanában kezdtük olvasni a gyerekekkel az Apostolok cselekedetei könyvét... azért éppen ezt, mert Andris meg Luca kérdezték: minek az ünnepe a Pünkösd? S megkerestük a történetet, amikor eljött a Földre a VIGASZTALÓ... ..
AnnaPeti Kézben tart(ani) 2016.08.15 16:28:27
Két gyerekig még egészen jól mentek a dolgaink. Úgy éreztem akkoriban, hogy Isten rengeteg türelmet adott nekem a gyerekekhez, bátran néztünk harmadikunk, a kicsi Bernát születése elé… Andris akkor majdnem 3 éves volt, Luca másfél...
A diófa lassan beteríti a kertünket eleinte aranyló, majd barnuló leveleivel. Az aranyló még elmegy, a barnuló már idegesít. Szeretem a csendes őszi nyugalmat, amikor Almács elégedetten és jóllakottan szundít a babakocsiban a teraszon, Zselyke önfeledten dudorászik mellette a…..
AnnaPeti Szokások 2014.11.10 23:18:13
Leginkább azt tudom, mit NEM szeretnék szokássá tenni… Szokások Leginkább azt tudom, mit NEM szeretnék szokássá tenni… - A mindennapos mesenézést, meg azt, hogy a számítógépet használjam gyerekmegőrzőnek; - A rendszeres, naponkénti édességevést; - Boltban…..
AnnaPeti 2014. október 2014.11.01 23:25:42
Lurkók jelentkeznek... Andris. Jelenleg főleg az akaratát neveljük: hogy ne mindig az ő akarata legyen meg. Szereti megmondani a testvéreknek, mit és hogyan játsszanak, csináljanak, mi pedig próbáljuk azt sulykolni belé, hogy időnként kedvezhetne a kisebbeknek is. Ebből jó sok…..
AnnaPeti Ez (is) tanulás? 2014.07.09 22:37:06
Milyen jó, hogy nem nagyon erőltettem a feladatozást eddig Andrisnak! Mostanában látom, hogy kezd beérni a dologra, s van, hogy elkap bennünket a „tanulhatnék” és akkor 1-2 órán keresztül egyfolytában „dolgozunk”. Nekem nagyon tanulságosak az efféle kis…..
Mikor ünnepre készülünk, még sokszor nem sikerül megtalálnom a helyes hangsúlyokat: talán idén is több lelki tartalmú felkészülésre lett volna szükség, s akkor talán nem fáradtam volna ki annyira a sütés-főzés-takarításban. Majd még gondolkodom azon, hogyan is…..
AnnaPeti Húsvét 2014 2014.04.23 15:19:16
Mindig sok ötletem van azzal kapcsolatban, hogy mennyi mindent szeretnék átadni, megtanítani a gyerekeinknek... angolozni, hangszeren játszani, biciklizni, görkorizni, jégkorizni, tollasozni, olvasni, írni, számolni, a jó könyveket szeretni, fára mászni, úszni, csillagászkodni,…..
AnnaPeti Abigél/Zselyke 2013.10.07 19:06:07
Anna 2013. augusztus elsején kelt levele... Drága Szeretteink! A mellékelt rajzot tegnap készítettük Andrissal. Pillangókat szeretett volna festeni. Kérte, hogy rajzoljak egy apa-pillangót, egy anya-pillangót és ennyi (két kéz, mindkettőn két ujj, azaz összesen négy) kicsi…..
AnnaPeti Bercénk 11. hónapja 2013.07.29 14:56:29
Négyfogú csemeténk egyre nagyobb intenzitással és hanggal száguldozik keresztül-kasul frissen bővített házunkban… Jelenleg négy, elég komoly harapások kivitelezésére alkalmas foggal rendelkezik kis cseppünk, és válogatás nélkül, kíméletlenül harap vele mindent-és…..
Mindig elmélázok rajta, hogy miért a házimunka a fontosabb még mindig nekem olykor, mint inkább a gyerekeimmel lenni, rájuk figyelni? Miért sietek mindig mindenhová mégis és miért akarok mindent kényszeresen befejezni, mikor tulajdonképpen megtehetném, hogy ráérősen,…..
AnnaPeti Jó reggelt! 2013.07.07 11:45:00
Nekem aztán van időm magamhoz térni reggelente, mert gyermekeim gondoskodnak róla, hogy az ébredésem ne hirtelen, mindhármuk zajos felkelésével, hanem fokozatosan, kis visszaszunyókálásokkal történjen. Vissza is alhatok közben nyugodtan, olyan, mint mikor a telefon ébresztőjén…..
AnnaPeti Hogy bírod...? 2013.06.04 14:39:10
2013. június 4. hajnali fél kettő van, alszik mindhárom csemeténk, így adottak a nyugodt körülmények, hogy összeszedjem a gondolataimat. Egyszer csak felébredtem ma éjjel és eszembe jutott MEGINT egy keresztyén ismerősöm néhány szava, amit még tavaly nyáron mondott, mikor egy…..
Luca lányunk a dackorszak első fejezetébe lépett. SEMMIT sem tesz meg, amit KELL, vagy ha mégis, akkor is csak véletlenül, mert épp elfelejti, hogy ő most a dackorszakban van:) Mikor először feleszméltem, mi is a helyzet vele kapcsolatban, az a következő jelenet volt: délutáni…..
Délután fél három múlt. Andris teljes hosszában végignyúlva fekszik az ágyán, behunyt szemmel, mozdulatlanul (ritka az ilyesmi, ám igyekezetemnek köszönhetően napjában kétszer azért lehetőleg előfordul). Nézem: milyen HOSSZÚ már ez a gyerek?! Majdnem végigér már az…..
Andris, mint első és nagyfiú (jelenleg közelíti a 3 és felet) már pár hónapos kora óta velem töltötte az időt a konyhában, eleinte csak az edényekkel játszott (lásd kuktás Luca - születéses sztori), később már ügyesen segített. Még másfél éves sem volt, mikor már…..
AnnaPeti Az 5 hónapos Bernát... 2013.02.01 08:04:44
Ejj, de hamar repülnek a hónapok! Berti, már megint idősebb vagy négy héttel! És még mindig nevetős - mosolygós vagy, reménykedve tekintesz minden melletted elhaladó testvérkédre, s Andris végre "megszán", föléd hajol, beszélget veled, mire hálásan kacagni kezdesz és…..
AnnaPeti Miért otthontanulás? 2013.01.19 08:51:26
Tartozom már ezzel a bejegyzéssel jó ideje...…..
AnnaPeti "Anya, figyelj rám!" 2013.01.16 08:54:00
... ismétli Andris már sokadszor legújabb kedvenc mondatát.Tőlem kölcsönözte a "szöveget", hogy hangot adjon szükségletének, hiszen én mondtam mindig neki: Andris, figyelj rám! - amikor FONTOS DOLGOKAT közöltem volna vele, ám ő nem nézett a szemembe, mert mással volt…..