Regisztráció Blogot indítok
Adatok
divinus viridis

1 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alkotmányossági vétók száma: nulla. Politikai vétók száma: nulla. Schmitt Pál államfő a hivatalba lépése óta elfogadott közel száz darab törvény egyike esetében sem érezte fontosnak, hogy éljen bármelyik alkotmányos lehetőségével: elküldje az alkotmánybíróságnak…..
divinus viridis 2010.12.28 18:47:49
@telekkonyv: nem a megúszásról, hanem a helyes alternatíva választásáról van szó. Medgyessynél a konstruktív biz. indítvány, vagy egyszerű lemondás - másként vonult volna be a történelembe, ha kbi-t használ... Schmidt Pálnál is az alternatíva és a történelmi távlatok megfontolására int - és itt van a párhuzam - ha jól értettem...
törökgáborelemez 304. Vagy-vagy 2010.12.27 20:06:21
Az előző bejegyzést azzal fejeztem be, hogy mindenkinek van valamekkora kormányzati felelőssége, aki akár háttéremberként, akár mezei parlamenti képviselőként részt vesz a politikai döntéshozatalban. Mégis, kormánypárti politikusokkal beszélgetve gyakran találkozom a…..
divinus viridis 2010.12.27 21:10:44
@BISMARCK: elnézést, hogy nem fejtettem ki az álláspontomat részletesen, de ehhez szükségem lenne az Önére is. A többi társadalomtudományt (szociológia, kriminológia, stb.) sem tartja tudománynak? És például jogtudományt? Őszintén érdekel, hogy ezt a sokat hangoztatott frázist "a politikatudomány nem tudomány" mivel kívánja alátámasztani.
divinus viridis 2010.12.27 21:23:43
@BISMARCK: a hatalom-technika tisztán politológia, ugyanis nem minden esetben függ az intézményi keretektől, amivel az alkotmányjog foglalkozik. A szemlélet, a vizsgált terültetek és a mechanizmusok is mások. Gondolom nem tudtam meggyőzni, nem is feltétlen ez volt a célom, de ma már jobban alszom. :)
divinus viridis 2010.12.27 21:03:58
@BISMARCK: a politológia igenis tudomány.
Ez a blog tudatosan a magyar politikára koncentrál. Nem azért, mintha érdektelennek tartanám a világ más tájain történteket, és különösen nem azért, mert esetleg abban a hitben élnék, hogy létezhet a külvilág hatásaitól független, csupán magával „határos” magyar…..
divinus viridis 2010.12.16 18:42:42
@Akitlosz: 100% ban egyetértek.
divinus viridis 2010.12.16 18:47:10
@aum: kedves Aum!
Kicsit sötéten látod a világot. Csak annyit mondhatok: TE végezd a munkád becsülettel és fel a fejjel! :)
„Gratulálni jöttem, mert ön rendkívül ügyesen hiteti el a magyarokkal, hogy fontos az, amit gondol és tesz. Hogy múlik azon bármi! Nagyon tehetségesen csinálja.” Frei Tamás új könyvében az orosz Gazprom elnöke ezekkel a szavakkal kezdi ultimátumszerű mondandóját,…..
divinus viridis 2010.12.12 11:03:39
@Akitlosz: az ugyanazt tanulták nem fedi a valóságot. a "fakt" kifejezés jelentésével, gondolom, tisztában van.
divinus viridis 2010.12.12 11:05:52
@kodó tamás: a bona fides, mint a római jogi jóhiszeműség, még hozzávehető, azt hiszem
Önöknek ilyen nincs és nem is lesz – mondta ma az ellenzéknek a kétharmados többségre utalva egy mérsékelt konzervatív politikustól talán szokatlan stílusban Navracsics Tibor az alkotmánymódosítás parlamenti vitájában. A Fidesz-KDNP az áprilisi választási győzelme óta…..
divinus viridis 2010.11.16 21:04:55
@vinczej: ami ehhez külön érdekes, pont ma emelte ki Hack Péter az ELTE-n, hogy a Parlament Alkotmány-előkészítő Bizottságának az Alkotmány Általános kötelezettségek részének módosításával foglalkozó csoportja javaslatában a visszamenőleges hatály tilalmát expressis verbis belefoglalná az Alkotmány szövegébe. Ezt a javaslatot a bizottság tagjai elfogadták, Gulyás képviselő úr alá is írta. Mindez történt október második felében (keltezés szerint)...
Furcsa dolog tudom, de ezen végre egy jót nevethettem!
Pokorni Zoltán emlékezete egy picit kihagyott – mondta az ATV ma esti műsorában Hoffmann Rózsa. A volt fideszes oktatási miniszter és a jelenlegi kereszténydemokrata államtitkár vitája már napok óta tart, ráadásul a sajtó figyelmének homlokterében. A kormányon belüli…..
ZÖLDségek Egy különleges nap 2010.10.10 21:18:00
Igen, különleges nap a mai. Ma írom meg életem elő bejegyzését. Istenem, milyen unalmas! - sóhajt a sokat megélt blogfogyasztó. Nem baj. Az, de nem neki írok. Magamnak. Ha elolvassák az sem baj, sőt, de az elődleges célom maga az írás, nem a reflexiók mennyisége vagy minősége…..
A globális éghajlatváltozás lényegével és fogalmaival a hazai lakosság tisztában van, azonban az emberek döntő többsége ezt természeti veszélynek tekinti, a sokkal inkább húsba vágó gazdasági és társadalmi következményekre szinte senki sem gondol – derül ki a Magyar…..
Elvileg egy ideges szemöldökrántásnál többet nem szabadna arra pazarolni, hogy a magyar parlament legnagyobb ellenzéki és jövőre kormányzásra készülődő pártjának mindenről csak az jut eszébe, hogy már megint mit cseszett el a kormány. Még akkor is, ha történetesen egy…..
Uraim, már megint hülyének vagyunk nézve, és 1-2 oknyomozó újságírón kívül senki nem ugrál. Rendkívül népszerű ellenzékünk lapítása mellett zajlik 35 milliárd Ft lenyúlása. Amihez képest a BKV tanácsadói szerződések ügye aprópénz. Sávoly. A történelembe…..