Regisztráció Blogot indítok
Adatok
de la Mancha

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Blaha átalakítása 2011.04.26 12:08:00
 Ma többen elküldtek egy felhívást felmérésre - holnapig lehet reagálni rá, tegyük meg. Kedves Hallgatók!A budapesti Blaha Lujza tér felújítását tervezik. A terv készítői állítják, hogy a térnek nincs közösségi szerepe, csupán átközlekedésre szolgál.…..
de la Mancha 2011.04.27 12:45:29
@EMU: Nem mindegy! A mocskos padlábakhoz, oszloptövekhez mindenki gond nélkül ledobja a szemetet. Igényes környezetben ez nehezebben megy.
Amiben egyetértek EMU-val: ugyanolyan gondot kéne fordítani a fenntartásra, mint a beruházásra. Legyen valódi gazdája a térnek! (Árulkodó, ahogyan a tervező megnyilvánul: "a fenntartó igényeinek megfelelően ...legyen nagyobb a szemetes..."Egy frászt! legyen gyakoribb a takarítás!

Ami a tervet magát illeti: valaki számolt a parkolási igényekkel? Ha vásárlót is akarnak a majdan rehabilitált Corvin áruházba (vagy bármibe, ami utána jön), meg kéne építeni a rendezési tervben is szereplő mélygarázst. Nem P+R-t, csak amolyan belvárosit...
  Kissé túltolták a bringát a március 15-én a Nemzeti Múzeumnál tartott állami ünnepség szervezői és szónokai. „Ma sem hagyjuk, hogy Brüsszelből bárki is diktáljon nekünk” – mondja az EU soros elnöke, pár nappal azután, hogy a Bizottság…..
de la Mancha 2011.03.17 22:17:13
@bbjnick: Kösz, nem vagyok egyedül. És volt, akinek az öt sor is "időhiányt" okozott! (Majdnem megvolt a 2/3 is: itt csak 3/5.)
de la Mancha 2011.03.17 23:02:22
@tevevanegypupu: Bizony, mégpedig ez a Szabolcska ('Szabócska Mihá''):

EGYSZERŰSÉG

Nem hivalgó, cifra páva
Nem modern az én szivem.
Egyszerűség lakik benne
Mosolyogva szeliden.

Egyszerű, de tiszta nóták
Amiket én dalolok -
Mert a szívem súgja őket,
Nem is olyan nagy dolog.

Úgy csicsereg az én szívem
Egyszerűen, szabadon,
Mint a pintyőke madárka
Fönt a lombos ágakon.

Ami a szívemen fekszik
Azt dalolom, semmi mást:
Legelő, kicsiny birkáktól
Tanultam a versirást.

Egyszerű és tiszta nóta,
Gólyafészek, háztető -
Nincsen benne semmi, ámde
Az legalább érthető.

A jó Isten egyszerűnek
Alkotta az eszemet,
Nincsen abban nagy modernség
Csak szelídség, szeretet.

Kicsi kunyhó, szerető szív,
Messze égbolt, tiszta, kék -
Fulladjon meg Ady Endre
Lehetőleg máma még.

(-Karinthy-)
Interjú Schneller Istvánnal, a Corvinus Egyetem Településépítészeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárával, Budapest volt főépítészével a szakmára nehezedő politikai-gazdasági nyomásról, a pártfinanszírozásról és a korrupcióról, a VII. kerületi…..
de la Mancha 2009.08.12 16:38:53
@nincsde: Próbáltál volna főépítésznek lenni abban a korban (ma már lassan múltidő - lenne, de még sajnos nem az), amikor se az országban, se a fővárosban senki nem tudta a helyét, olajszőkítéssel és gyilkosságokkal próbálták "tisztázni a viszonyaikat" a "tényezők". A HATALOM máshol lakott. Senki nem mondja, hogy Schneller úr egy erőszakos, önérvényesítő ember volt főépítészként (és korábban főpolgármester-helyettesként), (és speciel azt sem, hogy ez kellett volna), de a hozzáértését és tisztességét senkinek nem szabad kétségbe vonnia.
Melissa Brandts egyáltalán nem akart mókust fényképezni, ő csak a pasijával közös képet szeretett volna a kanadai Banff nemzeti parkban. Beállította önkioldóval a Minnewanka tó partján a fényképezőgépét, a mókus pedig két lábra ágaskodva belepofátlankodott a képbe. A pár…..
de la Mancha 2009.08.12 15:38:47
@Szájhar Mónika: csodásak a képeid, ezek tényleg mókusok. De a szürke, amerikai fajtából, amik lassan ellepik Európát...és kiszorítják a "valódi", rókavörös fajtánkat. Agresszívebbek, ezért is szeretnek cippzárt bontogatni.
Az eredeti képen semmilyen szürke szőrt nem látok. Mégegyszer: nem azért szeretjük a kisállatokat, mert mókusok - egy ürge is lehet aranyos. (Vagy Melissa Brandt és férje nem olvasta a nagy Brehmet)