Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vackor8

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolom sokan hallottatok már a Magyar Termék Programról. Az alábbi videó infografikából, megtudhatod, hogy az elmúlt években hogyan esett vissza a nálunk is megtermelhető áruk előállítása/termelése, miközben az import a duplájára nőtt. Elgondolkodtató, hogy vöröshagymából…..
Magyarországon a játszóterek helyzete még mindig a béka feneke alatt van: a régi játszóterek ugye nem felelnek meg az EU-szabványnak, ezért pénzhiány miatt az önkormányzatok nem a felújításuk, hanem megszüntetésük mellett dönt a legtöbb esetben. Épülnek persze új terek…..
Vackor8 2011.01.20 08:22:14
@Vackor8: És kicsit kiegészítve magamat, annál a képnél, ahol a szélturbina lapátjában mászik a szőke kislány, azok a kiálló, baromi nagy csavarok egészen biztosan EU szabvány, biztonságot játékot feltételeznek? Elég nehezen hihető.
Vackor8 2011.01.20 10:46:33
@felhasznalo: Csavarozva vannak, de nem a játékok belső felületén!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam már ma jelentkezett a poszt-karácsonyi trauma: hirtelen vége lett, amire annyit vártam, a hétfőiség-fíling néhány észlelt plusz kilóval együtt cseppnyi lelki ürességet is hozott magával. Azt hiszem nincs mit tenni, ilyen helyzetben,…..
Vackor8 2011.01.20 08:54:41
Gyerekszoba Nisseland 2010.12.27 14:45:00
A hógömbök csodálatos világába már betekinthettek itt, ezen a blogon is a kedves internetező gyerekek, de most újabb gyönyörűséges üvegcsodákat van szerencsém prezentálni. Az alábbi 14 hógömb a mesebeli Nisselandet mutatja be nekünk a koppenhágai DAC műhely szezonális…..
  A családtámogatási rendszer oda-vissza történő alakítgatásait követően több olvasónkat is érdekelte, hogy a gyermekgondozási díj (GYED) lejártát követően ki lehet-e venni az addig felgyülemlett szabadságot.„Két éven keresztül GYED-en voltam a gyermekemmel, a…..
Vackor8 2010.12.21 08:03:31
@daniferi: Ja, ha valaki gyereket nevel otthon, akkor valóban nem dolgozik. Ehhh... gondolkozz előbb, mielőtt hüjeséget írsz le.
Vackor8 2010.12.21 08:05:39
@randomgenerator: Szabira szabi? lol Vajon a GYED hol szabadság?
Saját kérésére ismeretlen szerző műve. Még azonosítani tudták volna? :-)) A kinti céges tréningek nagyrészt unalmasan zajlanak, de ez az egész nem is erről szól. Amint vége a vacsorának, a klikkek piálni kezdenek. Szépen, gondosan megterítenek a szálloda aulájában - (az…..
Vadvirág GYES mellett dolgozik napi 8 órában, azaz csak dolgozna, hiszen konkrét feladatokat nem kap, nincs számítógépe, az épületet sem hagyhatja el.Üdv Mindenkinek! Nekem papírom van a munkahelyi terrorról!A fő tulajdonos halála után 3 évvel a cégünknél -ahol dolgozom-…..
Vackor8 2009.08.12 13:48:31
Ajjaj, végigolvasva a hozzászólásokat, muszáj érintettként reagálnom, mert pár elképesztően bigott hozzászólást olvasva ki-kinyílogatott a bicska a zsebemben...
Előre bocsátom, hasonló helyzetben voltam-vagyok, mint a posztíró. Mertem venni magamnak a bátorságot, hogy ikergyerekeimmel 3! (három!) évig itthon maradtam "kismamaként"... rühellem ezt a szót, degradáló. Ha valaki "kismama", az automatikusan eltunyult, elhülyült és ellustult, a GYES mellett ingyen kenyérét esedező nő? Sosem értettem ezt a hozzáállást.
Én a két gyerek mellett, biztosítva a létfenntartásunkat (mert ugye aki gyereket nevel, az tudja, nem kevés pénz az, ikreknél meg minden duplán) éjjelente dolgoztam, továbbtanultam és a szakmámban folyamatosan tovább képeztem magam abban a bizonyos 3 évben. Mert gondoltam arra is, hogy igen, vissza kell majd mennem egyszer dolgozni.
Egy nő, amikor anya lesz, elsősorban nem azon agyal, hogy jaj, eltelt hat hónap és gyorsan visszamegyek melózni, nehogy már a munkáltatóm rossz szemmel nézze azt, hogy elsősorban magamra gondolok, a két gyermekemre, és arra, hogy anyaként kiteljesedhessek... igen, szültem, két gyermeket, mert ez a legszebb dolog a világon. Igen, kapom a GYEST, mert elég sok TB-t és adót befizettem már ahhoz, hogy ezt számomra az állam biztosítsa. Igen, vannak nagyszülők, akikre számítani lehet, ha a gyerek beteg, de lázas! gyereknek az anyja mellett van a helye! Mindemellett az elmúlt fél évben összesen 5 napot voltam távol a munkahelyemtől a két gyerek betegsége miatt.
A munkáltató is elgondolkodhatna ám egy-két dolgon, nem minden esetben a GYES-ről visszatérő nőn kellene elverni a port. Talán kapjon az illető egy esélyt arra, hogy megmutassa, nem lett hülyébb három év alatt, képes azonnal felvenni a munka ritmusát, sőt, lehet, hogy még értékesebb munkaerő, mint azelőtt volt! El lehet azon is gondolkodni, más cégek miért tudják megvalósítani a családbarát munkahelyet? Ha olyan profilú a munka, meg lehet csinálni a rugalmas időbeosztást, a részben távmunkát, és még sorolhatnám... bárki elhiheti, hogy ha mindenki pozitívan állna a dologhoz, akkor a dolog végkicsengése is pozitív lenne... nem pedig nyűgnek, tehernek tekinteni azt a munkaerőt, aki nem tett egyebet, mint engedelmeskedve a természetnek, életre hívott egy-két apró lényt... és anyává lett.
Az anyaság és a karrier nem egymást kizáró tényezők, sőt. Gondolkodjunk.